Hot Spot

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Hot Spot

Poslaťod Lindchen » Uto 30.07.2024 8:50

Ešte pomôže poriadne ostrihať a obrúsiť pazúre brúskou. Ak si to nechá, dá sa to krásne doguľata a na to potom ponožku, ako píše pigie.
"You never barked without reason, and now, you are silent."
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod deny » Pon 19.08.2024 12:05

Ako vetrat hotspot na vnutornej strane stehna pri semennikoch? Jeden zo zadnej strany stehna ma oholeny, zaschnuty spravena chrasta (ten bol fakt velky). Druhy na druhom stehne je nekonecny, je sice mensi ale z vnutornej strany, lepia sa mu na to semenniky, plus aj na nich je drobna rana. Dezinfikujem, susim fenom, ale vzdy lezi na tej strane, kde sa mu to po chvili zamokva a zalepi.
A ked ma na sebe golier (v noci a ked sme v praci), tak len lezi zufalo v uplnej depke a len obcas zmeni stranu.
deny
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 19.08.2024 12:34

To nevyvetras. To by som riesila s vetom a ATB... Hlavne, ked to ma dlhsie ako 2 dni. To je fakt nestastne miesto... :ua:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 19.08.2024 12:53

nemám skúsenosť ale taký ten tekutý obväz alebo unigel by na to nemohol ísť? ked je to nereálne mať odvetrané na vzduchu
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Bad » Pon 19.08.2024 13:30

možná zastříkat silver sprejem?
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod deny » Pon 19.08.2024 16:50

ATB ma, lebo ten hot spot bol velky uz od zaciatku. Pred dvoma mesiacmi prekonal babeziozu a odvtedy stale cosi. Imunita v keli, predtym s tym nikdy nemal problem.
Od veta mame aj Vetericyn, ale to mam pocit ze len udrzuje rany vo vlhkom prostredi.
deny
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 19.08.2024 16:57

Mne sa hotspoty neosvedcilo zastriekavat ziadnymi spejmi co robia krustu… Ale napr ked lezal, pchala som mu tam gazu postriekanu clorexydermom. Ibaze fundel lahne a lezi bez pohnutia aj 3 hodiny… neviem ci ti to pomoz, moj ma zahyb velky, mu to odtial ani nevypadavalo.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 19.08.2024 17:01

A chladit! Tam chladit fakt hodne pomahalo! Tie take vankusiky s gelom vytiahnute z chladnicky.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod deny » Pon 19.08.2024 17:07

Zastrkavam gazu, ked lezi, ale vies ako.. chrt, tak nie je velmi medzi co. Ale dnes rano som mu velmi jemne obviazala gulky, vyfenovala a depka z goliera sposobila, ze asi ani nevstal z pelecha a mu ten obvaz nespadol a trosku sa mu zlepsil stav na tej strane co sa stale lepi. Chvilu si myslim, ze je lepsie a za okamih mokvajuce a ulepene, tak nejasam a cakam.
Ale chladit? Skoda ze som to nevedela na zaciatku, ked to bola len velka horuca hrca. Ma zmysel chladit este aj miesto ktore ma uz chrastu?
deny
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 19.08.2024 17:15

Ak mokva, stale to ma zmysel. A ani chlp mu do toho nesmie zaliezt. Ta gaza je fajn, skus ju niecim postriekat ak mas, len ked si doma a mozes kontrolovat, ci nema reakciu na vajkach. Ale to pomaha. A samponujes to a oplachujes?
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod deny » Pon 19.08.2024 17:37

Gazu davam len suchu, nech sa mu to nedotyka. Zadok, zadne nohy ma vystrihany a chvost obviazany, aby som ho nemusela oholit. Nesamponujem, na veterine nespominali (cim?), oplachujem betadinom pravidelne, utieram do sucha.
deny
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 19.08.2024 17:47

Samponuj, nechaj posobit 10 minut, splachni dobre a vyfenuj dosucha. kazdy druhy den- len to inkriminovane miesto. Clorexyderm sampon alebo biodexin. Betadine je slaba na hotspot a nezabija vsetko, co by mala. Chlorhexidinove pripravky su najucinnejsie.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod deny » Pon 19.08.2024 18:32

Pomohla by aj nejaka chlorhexidinova dezinfekcia v spreji?
Ked sa to samponuje, tak to nevadi ze uz existujucu chrastu zase rozmoci?
deny
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 19.08.2024 19:06

Ano, aj dezinfekcia pomoze. A chrasta nevadi, kym to stale mokva. Ak uz je sucha, nechavam to tak a to sa uz zhoji same.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod deny » Pon 19.08.2024 20:15

3/4 je sucha dost kompaktna chrasta, nevyzera, zeby pod nou mokvalo. A ta 1/4 je mokvajuca na tom vnutornom stehne.Teraz to vyzera celkom ok, ale uvidim co po dalsej noci. Medzitym zozeniem chlorhexidim ako radis. Dakujem.
deny
Junior
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby