Tomas SCHWARZT CHAJATI

Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod nespokojnost » Sob 17.12.2016 16:06

Dobrý deň,
Rada by som sa s vami podelila o žiaľ zlú skúsenosť s cvičiteľom psov TOMÁŠOM SCHWARTZOM a jeho psou školou CHAJATI. https://www.facebook.com/psiaskola/?fref=ts , http://psiaskola.sk/ Cca pred rokom si sestra adoptovala psíka z útulku, ktorý bol predtým týraný a žil roky na reťazi. Začiatky s ním neboli jednoduché, ale adaptoval sa až na to, že akonáhle zostal sám doma, hrozne zavíjal a kňucal, kvoli čomu sestra musela meniť aj podnájom. Skúsala všemožné triky a rady čo dostávala,ale nič nepomohlo. Tak sa rozhodla,že ho bude musieť dať do rúk odborníka. Na stranke spominanej psej školy je pisané, źe sa venuje problemovým psom. Po telefonickej dohode sa dohodli, že pojde na 2 mesiace /ktore stoja 800e/ , ale nebude ubytovany v koterci ale u neho doma, pretože je to bytovy pes a mal ist na januar a februar. Pýtal zálohu predom, tak mu sestra poslala na účet 400 e, pretoze slubil,ze bude u neho doma.. Pár dní na to, sme sa dozvedeli, že keď jeden útulok mu volal ohľadom problémového psika, jeho odpoveď bola,že toho psa treba poriadne udrbať. Vtedy sme začali mať vážne pochybnosti o jeho praktikách a profesionalite. Tak som mu zavolala, predstavila sa ako iná osoba, že tiež potrebujem psíka prevychovať, ale čo najskor a tiez chcem aby bol ubytovany v byte. Povedal mi,že na januar psa má,ale že vezme mi ho od februára, na čo som sa spýtala kam umiestni toho prveho psa. Jeho odpoveď znela dám ho kamarátovi, alebo kam. /koterec/ . Chcela som ho konfrontovať s tým vyjadrenim, čo povedal tej pani v útulku no povedal, ze nieje to presne jeho slovnik ale fyzické tresty sú u psa potrebné a on skúša hranicu, pokiaľ až može zajsť. Samozrejme po týchto slovách sa sestra rozhodla, že mu svojho psa nezverí do opatery a žiadala od neho naspať zálohu, keďže jej podal nepravdivé informacie . On odmieta peniaze vrátiť , chová sa arogantne a dokonca jej povedal, že je to jeho vec , čo by s jej psom robil,ze to ona vediet nemusi,lebo on ma skusenosti... A biť už predtým týraného psa a zavrieť ho do koterca alebo si ho pohadzovat z miesto na miesto tiež dohoda nebola. Dokonca sa vyhrážal mne aj mojej sestre, že ak to zverejníme , dá nás na súd za poškodzovanie dobrého mena. Čo však nieje pravda,pretoźe sem píšem presne ako to je a pan TOMÁŠ SCHWARTZ si svoje meno pokazil sám. A to nas este cakaju tahanice , aby sestre vratil peniaze.. Názor si utvorte sami, ale ak uvažujete nad prevýchovou psíka, tak určite NEDOPORUČUJEM TOMÁŠA SCHWARTZA A JEHO PSIU SKOLU CHAJATI.
nespokojnost
Okoloidúci
 
Príspevky: 11

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod vavrena » Sob 17.12.2016 16:41

Kritizujete metódy niekoho, s kým nemáte žiadne skúsenosti, len ste niečo počuli, a teraz chcete odvolať dohodnutý pobyt psa, lebo sa vám nepáčila rada, ktorú dal niekomu neznámemu, koho nepoznáte, na psa, ktorého nepoznáte? Boli ste u toho výcvikára, mali ste s ním, resp. mala s ním sestra výcvikovú hodinu? Videla koterce, pozná psy, ktoré tam sú? Videla výsledky - psy po výcviku?

Rozhodli ste sa zveriť niekomu SVOJHO psa na určitú dobu, aby toho psa vycvičil a počas toho pobytu kritizovať, že ten pes je cvičený zle, hoci neviete ako, pretože ten pes tam ešte ani nebol, len tušíte, že to nebude dobré?? Že niekto používa fyzické korekcie, neznamená, že bude používať fyzické korekcie práve u vášho psa - na stránke vidíte, čomu sa cvičiteľ venuje, zrejme ste si pozreli videá, videli ste praktiky, videli ste psy, s akými pracuje. A teda ak niekto pracuje s problémovými rodinnými psami, čo sú väčšinou neusmernené veľké psy, ktoré nepoznajú hranice, tak nuž áno, takému psovi niekedy treba jednu výchovnú pridrbať, a to hovorím úprimne (a btw cvičím pozitívnou motiváciou tanec so psom, a pri výcviku nepoužívam fyzické korekcie).
Chcete psa naučiť samostatnosti, ale zavesíte ho niekomu na krk, a nechcete, aby ten pes bol sám? Ako inak sa má naučiť samostatnosti? Prečo nemôže byť v koterci, keď žil na reťazi, a teda vie byť vonku?
To, čo tvrdil či netvrdil, a aká bola dohoda, to je medzi vami, chajati chodí na df a zrejme sa k tomu vyjadrí sám.
Ale to, čo tuto je napísané, ja vidím ako zlú dohodu, klep, a ohováranie.
vavrena
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2958
Bydlisko: Galanta

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod naja » Sob 17.12.2016 18:03

No ak by som sa dozvedela, ze clovek, s ktorym uzavieram zmluvu, ju ma v umysle pozmenit/nedodrzat bez mojho suhlasu, tak toto nie :nie: . A co tych 400 e za to, ze sa sluzba neposkytne, kedze psa mu asi uz nedaju, sa len tak vypari? Ma nejake zmluvne podmienky o postihoch za zrusenie sluzby?
naja
Junior
 
Príspevky: 266
Bydlisko: Poprad, momentalne Tirol, Osterreich

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod wer » Sob 17.12.2016 18:27

Noo... Ja tiez sa moc nestotoznujem s vycvikom tohto pana. :angel: Dokonca ma viac stve ako CM (kulu :heh:)
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod naja » Sob 17.12.2016 18:50

Vsak slovensky CM, ale to je jedno.
Mna by zaujimalo, ci s nim podpisali zmluvu s postihom, ked im nechce 400e vratit. Sme pravny stat, ci nie? Sluzba ako sluzba.
naja
Junior
 
Príspevky: 266
Bydlisko: Poprad, momentalne Tirol, Osterreich

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod majjuna25 » Sob 17.12.2016 19:12

Čo je to za výcvikára? Nepočula som o ňom ešte
majjuna25
Hafan
 
Príspevky: 974
Bydlisko: Bratislava

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod chajati » Sob 17.12.2016 19:13

Dobry den,

s pani D som sa telefonicky dohodol, ze jej psa vezmem k sebe na 2 mesacny pobyt, s tym ze bude ubytovany vo vnutri. Za svoju sluzbu som si vopred vypytal zalohu tak ako od kazdeho ineho klienta 50% sumy. Zaloha sluzi na pokrytie casti prace, pripadne na krmivo, osetrenie psa a pod. Zaloha prisla, termin potvrdeny, zarezervovany (3.1.2017). Co sa tyka telefonatu so sestrou,(ja neviem ci je to sestra) tak znel asi takto. Ano vezmem aj druheho psa k sebe na pobyt v priebehu na februara ale neviem jej s urcitostou povedat presny datum. Nepopieram, ze som povedal, ze psa c.1 dam na nejaky cas ku kolegovi (do bytu). Je to clovek, ktory so mnou pracuje 8 rokov, ja osobne sa psom venujem 15 rokov. Nemusim tu rozpisovat, ze clovek ktory pracuje so mnou 8 rokov je pre mna doveryhodna a skusena osoba atd. Mam svoje know how za roky praxe, taktiez aj vysledky prace. Preco som sa rozhodol psa zverit kolegovi na nejaky cas je jednoduche. Je to skuska chovania psa, ako sa bude chovat k cudzim osobam (rodina spolupracovnika) a ako sa bude chovat v cudzom prostredi. Ak je to potrebne tak takuto zmenu urobi, ak nie, tak to robit nebudem. Vyhneme sa tak pripadnym reklamaciam na moju pracu. Vsetky garancie za fyzicky aj psychicky stav zvierata nesiem ja. Tieto veci su popisane v preberacom protokole, ktory podpisujem s klientom pri preberani psa.
Co sa tyka negativnych korekcii, to je tiez velmi jednoduche. Bavme sa o konkretnom psovi, konkretnom spravani atd. Ja nepopieram negativne korekcie a kto ich popiera, nech mi povie ze psa neokrikne ked zerie hovna na vychadzke. Ak ho okriknete, pripadne udriete viac ako je vhodne, pes sa Vas zacne bat a dalej to uz vsetci poznate.
Zalohy za vycvik su nevratne. Take su podmienky vycviku psa v mojej skole. K tomu sa viac vyjadrovat nebudem. Podmienky si stanovujem sam, pripadne ich upravim po dohode s klientom. Nestrpim vsak aby mi vyvolavala a vypisovala cudzia osoba, o tom ze mam niekomu vratit peniaze, ze som podvodnik, klamar a tyram psov. Na toto treba viac nez horucu hlavu ....
PS: moje priezvisko je SCHVARTZ nie SCHWARTZ.
chajati
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 63
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod chajati » Sob 17.12.2016 19:33

Urcite som ochotny zazalovat cloveka, ktory je pre mna uplne cudzi, vyvolava mi aby som niekomu vratil peniaze a ak tak neurobim do 3 hodin, tak o mne popise kde sa bude dat a co sa bude dat aby ma ociernil.
Tento clovek ma nazve klamarom, podvodnikom a tyranom psov ??? Bez akehokolvek dokazu ci relevantneho podkladu.
Od mojho telefonatu s touto pre mna neznamou osobou ubehli ledva 2 hodiny a uz mi znami posielaju linky kto o mne co pise. Treba na to viac nez horucu hlavu mila pani sestra ci co to ste.
chajati
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 63
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod naja » Sob 17.12.2016 20:32

Ak bola podpisana zmluva s tym, ze je zaloha nevratna, ok, beriem, clovek nema nic podpisovat bez precitania a porozumenia, inak jeho blbost.
naja
Junior
 
Príspevky: 266
Bydlisko: Poprad, momentalne Tirol, Osterreich

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod chajati » Sob 17.12.2016 20:35

Este si dovolim poznamku k fyzickym trestom. Trest a fyzicke usmernenie je rozdiel. Bezne sa tieto pojmy pouzivaju aj vo vychove deti ci v treningu inych zvierat. Tresty nepouzivam, korekcie ano. Pri vyuke zvierata taktiez nepouzivam negativ, pri treningu psa ano v kombinacii s pozitivom. Ak si niekto myslel, ze vycvik a trening su to iste, nie su. Nemusim skusat co a kolko pes znesie. Nie som ziadny zaciatocnik, ani nerobim pracu stylom pokus omyl. Myslim, ze staci k tejto teme.
chajati
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 63
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod majjuna25 » Sob 17.12.2016 22:07

Dobrý deň pán Schwartz, môžem byť prosím zvedavá, kde ste získali vzdelanie k Vašej činnosti?
Od koho ste sa učili, pôsobili ste pod nejakým skúsenejším výcvikárom? Absolvovali ste nejaké kurzy/semináre? Knihy? Kľudne uveďte aj konkrétne.
Díky :smile:
majjuna25
Hafan
 
Príspevky: 974
Bydlisko: Bratislava

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod chajati » Ned 18.12.2016 7:51

Vela treningov mam absolvovanych s Luciou Kalocovou (kennel Ostraryka, majsterka CR v IPO, niekolkonasobna ucastnicka MS), dalej Petr Foltyn (majster sveta BO), Zbysek Gorecki, niekolko treningov mam absolvovanych s Jarom Vnencakom (vicemajstrer sveta NO). Pravidelne trenujem s Jarom Labikom a Denisom Soldanom, Miro Trauer (reprezentant), Richard Holik (kennel spod Lazov, odchoval majstra sveta FCI 2013, Jan Jablonsky (kennel zo Severnej hranice) su to moji priatelia.
Seminare, ktore som absolvoval. Jogi Zank a Jozo Adamuscin (najma pouzivanie EO), Gabina Macounova (IPO poslusnost) a Jahn Bohm, Tobias Oleynik (Cukor a Bič) , Bart Bellon, Jaro Vnencak (IPO poslusnost a obrana), stoparske seminare s Dusanom Majtasom (medzinarodny rozhodca FCI). Pravidelne treningy v KK Parnica, MKŠK Martin.

https://www.youtube.com/watch?v=IorLbMswzG4
https://www.youtube.com/watch?v=8BdYKhEyCI4
https://www.youtube.com/watch?v=FjofRaGzdR0
chajati
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 63
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod nespokojnost » Pon 19.12.2016 10:38

Nieje žiadna písomná dohoda .
VÝZVA NA VRÁTENIE ZÁLOHY

Podľa zákona 102/rok 2014, paragraf 2 a 7, sje spotrebiteľ oprávneny odstúpiť od akejkoľvek zmluvy na diaľku (cez telefón,emailom) bez udania dôvodu do 14 dní, pričom stačí odoslať oznámenie o odstúpení emailom v posledný deň lehoty.

Taky je zákon.
nespokojnost
Okoloidúci
 
Príspevky: 11

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod moschino » Pon 19.12.2016 12:21

Tiez viem tak, ze kupujuci ma pravo odstupit od zmluvy
@frrr_dogtricks_agility
moschino
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2687
Bydlisko: Bratislava

Re: Tomas SCHWARZT CHAJATI

Poslaťod Margita » Pon 19.12.2016 13:56

A bola spisana zmluva?
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5654
Bydlisko: Bratislava -Vereknye

Ďalší

Späť na Stredné Slovensko