IGP - Medzinárodná skúška pracovných psov

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: IGP - Medzinárodná skúška pracovných psov

Poslaťod dasken » Pia 05.06.2026 13:00

možno som to trochu zjednodušila alebo som ho zle pochopila, nemyslela som to ani doslova že povie iba dobre, veľmi dobre, ale že nejdú až tak do detailov.. ale ak áno, tak o to lepšie
každopádne ako počujem jeho hovoriť o tom stopovaní, tak viem si predstaviť že asi toho pridá dosť navyše oproti tomu, čo je štandard. aj viacero ľudí v komentároch na fb som videla, že mu ďakujú za jeho hodnotenie, že ich to posunulo a že také ešte nezažili.. tak verím tomu, že má trochu iný prístup
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pia 05.06.2026 21:44

Ja tiez som nemala problem s hodnoteniami na stope (kamoska ale ano napr, aj u toho isteho rozhodcu..) - mne prave povedali aj nieco, co som ja v tej chvili inak vyhodnocovala, potom som sa na to pozrela inak a nemylili sa. Tam ma tie hodnotenia vedeli dakam posunut..

Co sa tyka poslusnosti a obrany, nuz, tak tam presne viem, kde mam chyby a aj sa mi to lahsie hodnoti, takze tam uz ani necakam nejaky posun pre mna od rozhodcu.. :lol: a navyse kedze to je u nas tak ako je, tak to casto ani nekoresponduje so skusobakom... :haha:

Na to video si musim najst cas, este som sa k tomu nedostala
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 08.06.2026 8:47

dasken píše: že asi toho pridá dosť navyše oproti tomu, čo je štandard

tak jasne, i rozhodci jsou lide a maji ruzny pristup. i k tomu hodnoceni.
Ale obecne uz se vlastne musi hodnotit a zduvodnovat prace psa na stope i jinak nez jen znamkou. Zkusebak se posunul. Dneska i kdyz ti pes dojde a oznaci predmety to stale neznamena, ze ma splneny min limit.
A hodnoceni byva "verejne" - po dokonceni stopy se to rika nejen zavodnikovi, ale i pripadnym divakum.

Konec koncu -byl svet stoparu ted u vas na SK, ta hodnoceni jsou nahrana a putuji FB taky :no:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Športová a služobná kynológia