No ved aj ja to tak ucim. A tiez uz neodmenujem dlhodobe, lebo mne tam teda zacal knucat a obcas aj stekat (2 nestastne preteky - prvykrat padla plenta kdesi v uvode a ked uz som stala so psom.za nou, tak dosiel ju chlapik zdvihat, darmo na neho maval rozhodca, nech tam nelezie

a druhykrat potlesk presne, ked som vykrocila z plenty.. 2 super ostre starty po sebe a na problem.zadelano

).
Ale vo faze ucenia to nemam ani ako daku zonaciu - ze teraz ideme robit dlhodobe.. proste robim.lahni. mechanika pohybu je tiez stale rovnaka, nemam 2 povely... ak je lahni, musi byt VZDY rychle a presne. Nie raz tak a raz tak..nehovorim o tom "nepovele", ktory tiez pouzivam, ale lahni je vzdy lahni a trva, kym neukoncim - ukoncenie je odmena, druhy povel, volno... akurat mam rozdelenu fazu odlozenia za pohybu - odmenujem.rychlost zaujatia polohu, zvlast cvicim zotrvanie a fokus. Dlhodobe prichadza az vtedy, ked to chape - cas aj vzdialenost - vzdy pridavam len 1 kriterium
Ale teda co robim inak - prave civilne cviky ja neodmenujem vobec (to polozenie pomimo napr)... tam si robim prave tu povinnost. V zaciatkoch, pri uceni, ano, mu to vysvetlim, potom je uz len musis. A prave to pomaha v neskorsich fazach v tom dlhodobom - ked uz nechcem, aby bol ako na ihlach, ale vie, ze si nemoze dovolit odist...