Obrany

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Obrany

Poslaťod kives » Uto 18.03.2025 13:02

Elis, čo Venca vyviedol? Fláka to, lebo vie, že na skúške ho nezrovnáš? Tuším, že čo asi, ale som zvedavá :lol: .
kives
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 18.03.2025 21:27

Vraj to musi byt v psovi. Predvadzat sa. Nezazila som, ale asi sa tomu da verit... ako su vystavne jedince, tak asi aj tie pretekove..
Ja za svoj zivot nikdy nebudem mat tolko psov, aby som si to nejak overila.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 18.03.2025 22:59

Eliska... :angel: :plac:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pia 21.03.2025 17:56

kives píše:Elis, čo Venca vyviedol? Fláka to, lebo vie, že na skúške ho nezrovnáš? Tuším, že čo asi, ale som zvedavá :lol: .

¨
spis ze vi, ze nebude odmena :lol: On to predvedl i na treninku. Neni to teda problem jen ostre akce.
Zkusim jeste nejake cary - jeste par napadu je na stole. Ale uz jsem za jeho hranici moznosti :ha: :ha:

kdyz se vratim k tomu zavodnimu psovi - Venca cviky dela za odmenu. Eliska mela saoodmenovaci ty cviky samotne. Obrovsky rozdil. Jak se dostala pres nudnou chuzi -uz ji to bavilo. Aporty a vysilacka byla sazka najistotu. To u Venci nehrozi...

ale zase je to jiny pes. Kaca zase nedavala akce, ona se mi na nich sypala. To Venovi je to sumak, ze je to akce, Ten se na to vykasle i v treninku :lol: :lol:

no a jsem trosku v pasti. Jestli by se mel Vena prestat chystat na zavody, bojim se, ze se mi doma psi pozerou navzajem. On je zvykly trenovat a ventilovat se , jen vychazky mu nestaci.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod kives » Sob 22.03.2025 20:51

Njn, to je potom tazko...
A mozno budes prekvapena, tiez som si myslela, ze Irkan okamzity prechod z treningov na nulu neda a dal to...
kives
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 24.03.2025 10:43

kdyz musis, tak to udelas, to je jasne.

Jen vim, co dela se "vztahy" mezi psy, kdyz vezmu na trenink jen jednoho. Mam je na volno, ziji pospolu. A dva dospeli samci na vrcholu sil musi mit nejakou zabavu, aby to tak mohlo zustat. Me se je nechce oddelovat.

btw. zkusila jsem si ted nastoupit na plac na nanecisto s Vencou - akce, nastup, rozhodci - a je to lepsi, zmena treninku neco dela. Na obranach ho kluci zvedli, na stope ho zeru ted - v sobotu mu precvalalo stado srnek pres stopu, par metru pred nim - ani nemrknul, valil dal po stope, jak kdyby se tam nic nedelo -tak uz "jen" poslusnost zbyva :lol: :lol:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Uto 15.04.2025 13:31

Idem trošku neskoro, ale ešte sa vrátim k tej fene kotnej na Iditarode. Já by som sa aj stavila, že ten musher to proste nevedel. Inak by ju tam nedával, to je proti zdravému rozumu - aj ekonomickému, prísť o štence. Aj mne sa stalo, že som zistila graviditu u suky v 6 týždni a to som ju mala doma, proste súhra okolností mimo mňa. Stáva sa to. K mushingu ako takému - porovnávať Iditarod s našimi Európskymi závodmi, kde väčsina tých psov spáva doma na gauči, sa moc nedá. Na druhej strane, rovnako ako v agility - tie výkony sa neskutočne posúvajú. Keď som pred 15 rokmi začínala, bola priemerka 30km/hod niečo wow. Dneska sú priemerky cez 30 bežné, najlepší mávajú kľudne aj 37 (a 7-8 ročný pes je považovaný za starého). Ale už aj tu sa ukazujú prvé vlaštovky zmeny a kým jedny majstráky na jeseň v Nórsku boli na rovinatej rýchlej trati, druhé v Taliansku boli na zjazdovke a crossovej trati lesom, kde to zase bolo o zručnosti človeka a súhre so psom, a nie len o rýchlosti. Uvidíme, ktorým smerom to bude pokračovať.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Str 16.04.2025 11:21

Sunny píše:to je proti zdravému rozumu - aj ekonomickému, prísť o štence.

me spis prijde, ze je jim to tak celkove - jedno. je to jen pes... cetla jsem si o celem tom byznysu kolem a ne, neni to nic hezkeho a dobro psu tam nejde.
at se v tom zavodi - pro radost, nejak normalne.
Ale ty extremni zavody rozhodne nejsou zadne pozehnani pro sanove psy.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Str 16.04.2025 13:47

To rozhodne. Pritom by stacilo spravit z toho memorial, nieco ako historicke jazdy vozidiel, na pamiatku udalosti, co sa stali, ale bez zavodenia a velkych prachov za vyhru.
A ze psy na biznis pre turistov nemaju vsade na ruziach ustlate, to uz je druha vec. Rovnako ako kone pre turistov atd. Ale ro zakaz sportu nevyriesi, tie zvierata v sporte nevidiet.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Str 16.04.2025 16:48

Tak jestli se budou dal drzet tyhle extremni zavody ( a vsechno co k tomu patri) - ten zakaz prijde. A obavam se, ze to pak bude padni komu padni. I ten, co to fakt ma jako cisty, empaticky sport -to odnese. To je to riziko...

Proto treba vsichni skripou zuby, ze se na obranach zakazuji udery - ale mlci. Lepsi o krok ustoupit, nez uplny zakaz.

Btw. zaznamenali jste ten pocin Nemcu, ze nechali zaradit pracovniho psa (sportovni kynologie) jako Unesco pamatku? Vubec tomu nerozumim, ale prepokladam, ze to ma zabranit zakazu - ale jak?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Str 16.04.2025 17:00

To je presne to, na co som narazala - ci to Nemci dovolia, znicit ich narodne plemeno... :angel: tot reakcia na to...
A ako? Tak.ked je to chranene ako dedicstvo, tak asi sa tazsie do toho zasahuje.. :nwm:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod elfinka » Štv 17.04.2025 8:25

To je za mňa proste politika v zmysle ovplyvňovania verejnej mienky. “Nezakazujte nám šport so psami, je to naše kultúrne dedičstvo” znie pre laika inak než “nezakazujte mi šport so psami, lebo mňa a môjho psa baví”
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Športová a služobná kynológia