IGP - Medzinárodná skúška pracovných psov

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: IGP - Medzinárodná skúška pracovných psov

Poslaťod wer » Uto 17.12.2024 9:42

No mobile sa mi blbo cituje, sorry :lol:

Ocakavaju menej drivove psy a pritom uz nechcu dbat na presnost - tak sa zamyslam, ze co teda budeme trenovat... :ha:

Obrany - ved ten tlak sa uz zmensuje prave.. :nwm:

Buduci rok sa nic nezmeni - ja sa bojim ale toho trendu, to, kam to CHCE spiet...
Vesely, mily, kludny psicek.. ono s tym drivom postupne pojde dolu aj chut pracovat. A to sa neobjavi za rok, za dva... ale potom uz bude neskoro.

Ale to su len moje zamyslenia. Cas ukaze.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 17.12.2024 9:50

kives, myslím že striktne 5m

elis, ob prejav nemyslím ani tak to uvoľňovanie po cvikoch, skôr viac uvoľnené psy, neviem ako to popísať. proste v športovke vidno psy strašne dychtivé do poslušnosti, pričom niekedy môže byť ťažké rozoznať, či je to dychtivosť iba po odmene alebo aj so strachom urobiť chybu. také psy väčšinou v ob nebývajú, ale je fakt že aj preto je to ob oveľa nudnejšie na pozeranie, lebo tá chôdza je tam taká pohodová a v podstate nudná. zas je ale oveľa ťažšia a dlhšia čo sa týka celého trvania a počtu obratov v tom cviku, takže by aj bolo asi nereálne aby to dal pes úplne v takom nasadení ako v igp.

inak to uvoľňovanie po cviku ani nie je extra výhra podľa mňa, skôr sa ten pes vyhodí z koncentrácie zbytočne, rozhodí, čaká odmenu a aj tak nič nepríde a len z toho bude viac frustrovaný.
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 17.12.2024 10:03

Tak.uvolnovat asi nebudes musiet... ale vnimam.to.ako vyhodu jednoznacne. Bude to jednoduchsie toboz pre mlade psy.

Na ob sa nehodnotia prechody, takze sa neda povedat, ze je chodza tazsia, lebo to je len jeden cvik... A hlavne prave kazdy obrat skor psa vzpruzi ako unudi... takze to sustredenie by som fakt neporovnavala, lebo v IGP musi byt v plnom nasadeni po uplne cely cas ako vstupi na plac, az kym nezide.. teda doteraz to tak bolo :heh: ak ma byt z toho ob, tak idem od toho... :heh:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 17.12.2024 10:16

wer píše:tak sa zamyslam, ze co teda budeme trenovat

tak ted uz chapu :ha:

wer píše:Vesely, mily, kludny psicek...

tam uz jsme. Tohle je jen dalsi krok - z mnoha.
Po zruseni uderu se vyrojilo v trojkach na zavodech xy 5,6,7 letych exotu i pracaku, ktere do te doby svet nevidel. Kde byli do te doby? kdyz se dal da proverovat bez uderu "uplne stejne" jako s ?? :ha:

wer píše:s tym drivom postupne pojde dolu aj chut pracovat

osobne se vice bojim o odolnost. obecne. blazen do odmeny - to muze zustat a rozvijet se dal, nezavisle...Ale jak se pes (i clovek) prestane vystavovat stresu - prestane ho pak zvladat. A ted samo myslim to zdrave zatizeni. takove to -ze ano, je to ted stres -ale o to vice pak pes naroste ( i clovek). ten trend uplne vsechno delat jen pozitivne - to neni dobre :ua:
takze vlastne souhlasim :lol:

dasken píše:to uvoľňovanie po cviku ani nie je extra výhra podľa mňa, skôr sa ten pes vyhodí z koncentrácie zbytočne

nemyslim si. tohle se bezne pouziva v treninku na zvednuti drivu :ha:
takhle - je uplne jedno, co si vymysli ve ZR -ale pokud vydefinuji pozadavky presne -lidi to ty psy nauci. Jsem si jista. Historie to uz mnohokrat ukazala. Ty zmeny v projevu na place se meni kazdych 5 -7 let bez ohledu na zmeny ZR.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 17.12.2024 10:35

S tou odolnostou si vystihla, co myslim, suhlasim.. :yes:

A inak u nas nie je ten trend mily dobry psicek vobec... teda vychadzam z nazorov nasej spicky - pretekarskej, ci rozhodcovskej. Stale sa preferuje skor "zly" pes, ale s cistou hlavou. Vacsina stale hlada osobnost, silneho psa, skor s trochou odporu ako koristnika... :nwm:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 17.12.2024 10:58

wer píše: takze to sustredenie by som fakt neporovnavala, lebo v IGP musi byt v plnom nasadeni po uplne cely cas ako vstupi na plac, az kym nezide.. teda doteraz to tak bolo :heh:

nez OB a IGP poslusnost si tady myslim, ze je presnejsi porovnavat narodak a IGP. ZVV3 v projevu IPG je strasne tezka, tohle psa naucit. A uz i tak to hodne lidi umi :yes:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 17.12.2024 10:59

wer píše:Vacsina stale hlada osobnost, silneho psa, skor s trochou odporu ako koristnika...

vetsina je cca 10 lidi na celem SK, ze?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 17.12.2024 11:10

Svetova spicka. :heh: ale aj ostatni, co u nas pretekaju v trojkach... :nwm: mozno ak sa vyskytne exot, tak sa tomu vymyka. Ale aj v chove sa k tomu smeruje.. :nwm:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 17.12.2024 11:21

wer píše:Ale aj v chove sa k tomu smeruje..

prave...
je treba vyrabet pejsacky pro sprosty lid :ua:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 17.12.2024 11:24

Tak aj ja preferujem takeho psa... :heh: pokial by som chcela nunusika, tak si vezmem tu borderu...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod kives » Uto 17.12.2024 12:05

Elis píše:
wer píše:Vacsina stale hlada osobnost, silneho psa, skor s trochou odporu ako koristnika...

vetsina je cca 10 lidi na celem SK, ze?

ani nie, najväčší potlesk mal pes, čo rebeloval a nepustil myslím že kontrolák, ale ten prejav predtým na obrane, to bola pecka. nechcite po mne meno :lol: .
kives
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Str 08.01.2025 20:39

Ak mate dake otazky, sem s nimi, idem aj ja na seminar buduci vikend :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Športová a služobná kynológia