Ako naučiť psa aby ma počúval

Sem píšte vaše rady a nápady.

Ako naučiť psa aby ma počúval

Poslaťod Jaja252 » Ned 23.04.2023 12:36

Dobrý deň. Ako naučiť psa, aby ma počúval? Sme na cvičisku a mame povel odložiť psa. Počúvne na chvíľu, no potom sa rozbehne a začne behať po celom cvičisku, najhoršie je to že keď jej dám povel ku mne tak vôbec nepočúva ... ak sme vonku a dám jej povel voľno, zavolám ju tak pribehne (aj keď nie hneď, ale pride), zatiaľčo na cvicisku nepríde vôbec..

Ak si ju na vycviku vzali cvicitelia, tak šla ako hodinky.. no pri mne to pokulháva.

Niektoré nejaké rady/triky? Neviem ci ma voči mne slabý rešpekt alebo ako si to vysvetliť...
Jaja252
Okoloidúci

Re: Ako naučiť psa aby ma počúval

Poslaťod Margita » Ned 23.04.2023 13:43

Aký spôsob motivácie používaš ?a akým spôsobom bol učený povel ku mne a odloženie ,presne popis postup
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod elfinka » Ned 23.04.2023 13:55

A čo na to hovoria tí cvičitelia? Však na to snáď na ten cvičák chodíš, aby tam teba naučili so psom pracovať.
Ak ti tam neporadia a len sa tvária jak majstri sveta, že s nimi pes funguje a s tebou nie a nevedia ti vysvetliť prečo, hľadala by som iný cvicak.
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 23.04.2023 14:46

Ouc, to co je za cvicak, ze majitel hlada rady na nete..? :ua:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod jarmila.ruskova » Pia 25.10.2024 9:43

Skúste posilniť pozitívnu motiváciu pomocou pochvál a pamlskov. Učte psa v prostredí s menším rozptýlením, aby si na vás zvykol. Zamerajte sa na krátke, pozitívne tréningové sedenia a buďte dôslední s povelmi. Zvážte aj konzultáciu s inštruktorom, ktorý vám poskytne cielené rady.
jarmila.ruskova
Okoloidúci

Späť na Výchova a výcvik