Elektrický obojok

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Elektrický obojok

Poslaťod wer » Pia 06.03.2026 9:07

Mackie píše:Toto si vobec neviem predstavit "za behu" nastavovat resp. pridavat, kebyze pes nevnima. To uz bude davno v prdeli, kym zmenim a locknem :heh: reaguje mi aj na vibracie, tak toto tiez nechavam.

Nie celkom tak to je, lockovat to nemusis. Napr na A1 je 3, na A2 je 8, B1 17 a B2 krizovka 35. Zda sa ti, ze 17 nebude stacit, preklikas na B1, pridas 3 a stlacas B1 s aktualnym 20... prekliknes na A1 a na B1 je spat 17. :lol:
Ked to.tak teraz citam, tak asi tie krizovky si dam na Acka (vpredu) a treningove na B na boku...

Ja som zvyknuta na 1 jediny cudlik, nic ine nemackam a mi bolo luto, ze to nema booster (nova dogtra uz ma, ale v zasade ani netreba, kedze to pretocim v sekunde), takze toto je na mna uz hodne... :prd: ak sa mi to podari dobre nastavit max na 2, budiz..
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pia 06.03.2026 9:42

njn. ja vim, proc se mi ten ovladac nikdy nelibil a kdyz to tu ctu - ani nikdy libit nebude :lol:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Pia 06.03.2026 14:30

Boze zlata klasika :D Pritom poznam viac ludi co ho pouziva ale z tohoto by ma asi natiahlo
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pia 06.03.2026 21:06

wer píše:
Mackie píše:Toto si vobec neviem predstavit "za behu" nastavovat resp. pridavat, kebyze pes nevnima. To uz bude davno v prdeli, kym zmenim a locknem :heh: reaguje mi aj na vibracie, tak toto tiez nechavam.

Nie celkom tak to je, lockovat to nemusis. Napr na A1 je 3, na A2 je 8, B1 17 a B2 krizovka 35. Zda sa ti, ze 17 nebude stacit, preklikas na B1, pridas 3 a stlacas B1 s aktualnym 20... prekliknes na A1 a na B1 je spat 17. :lol:

Ok dakujem za objavenie ameriky, hore/dole funguje ako pises. Ale ako sa "preklikam" na ine tlacidlo? Nemusis odpovedat, pozriem navod :heh: to dvihanie mi staci, ja som si to posuvala cez to programovanie tlacidla.
Inac stale to ide az na druhe/tretie stlacenie. Vidim to na psovi, nic, nic, bavi. Zatial oducam spravanie, tak aspon zbehne par sekund po povele, ale nepozdava sa mi to. Ja som hodinu s rukou na ovladacke a cakam, a napriklad ked mi uz visi na pletive 5 sekund, tak sa o okamzitej korekcii neda hovorit.

Elis píše:
Mackie píše:ani jej to nedrzi na jednom mieste

pokud se s tim nevali a netre se o zem - neni duvod, aby to nedrzelo na jednom miste

jinak jsem premyslela o te ucinnosti. a mozna se pohybuju v jine bubline, ale je fakt, ze s cv-ckama moc lidi nechodi, ze by ho chteli naucit privolani.zadne jsem nezazila...
pouziva se to u nich?

Nevala sa, obcas skriabe. Spadne jej to pod bradu stale, asi vlastnou vahou a behom a otrasmi ako beha. Nechcela som aby to mala tam, ale ine asi neostava.
A hej praveze pri csv to pouzivaju, neviem ci doslova na privolavacku, ale hlavne aby ich zastavili ked idu za zverou, jeden jej brat urcite, tomu to funguje, chodi so psom navolno. Dalsiemu to prebehol. Dalsi dvaja bratia co su spolu, ti funguju aj bez, ale oni su ako sfetovani, ja neviem ako toto s nimi dokazal, asi ani nechcem, ani takeho vypnuteho psa by som nechcela. Moja je nevychovane hovado a ocividne nie je blba, u nas to bude dobra cesta, len zaciname skoro od nuly.
Pocula som aj o inych pouzitiach, na tie ich chlapske vyryvacne povahy, jeden dosiel s obojkom aj na vystavu, vraj ho aj rovno poslali prec, ale to su z druhej ruky info, to tiez velmi nechcem vediet. Pribehy z casov davno minulych tiez neboli o privolavacke.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Slausa » Sob 07.03.2026 0:36

Mackie, na akom obojku to mas? Mne to na ani jednom psovi nedrzalo s tym klasickym latkovym, bud sa to suchalo a nedoliehalo a prave preto mi este vtedy Sur reagovala naprd, na 2-3 krat, co uz kolkokrat bolo uplne mimo a tiez na zbytocne vysoku slehu, ktora juz nebola uplne fer. Alebo naopak, aby to sedelo kde ma, tak som psa musela chudaka pomaly pridusit. Jedine ten gumovy mi funguje jak ma (a naucit sa kde v tych chlpoch idealne urobit cesticku na ktorej casti aby si to sadlo :D)
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Sob 07.03.2026 0:47

Ano aj obojok sme dostali gumovy. Ja uz to tesnejsie neviem dat, mam pocit, ze je to az prilis natesno. Budem skusat dalej.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Elis » Ned 08.03.2026 8:49

Spadne jej to pod bradu stale, asi vlastnou vahou a behom a otrasmi ako beha

ani u kratkosrstych caniku se mi ten obojek nehne a to mam vetsi a tezsi prijimac. U dlouhosrsteho psa neni duvod, aby to nejak putovalo. Udelej si vylet za wer :lol:

Mackie píše:neviem ci doslova na privolavacku, ale hlavne aby ich zastavili ked idu za zverou,

?? jakoze privolani nemaji udelane, ale "jen" zastavuji psy, kdyz se rozebehnou za zveri?

vysvetlim, jak jsem to myslela - lidi kolem me bezne berou psy na vycvik -zakladni poslusnost pro zivot. A chodi jim lecjaka plemena, krizenci - strasne moc pozadavku na takovou sluzbu je, vylozene pretlak.
Ale ne cv-cka. S temi jakoby nikdo nepotreboval pomoci.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Ned 08.03.2026 11:07

S csv sa nechodi za beznym vycvikarom, zle skusenosti. Sama ich mam tiez zopar. Nevedia s nimi robit, alebo nechcu, staci "problemovejsi" kusok a standardne NOrmalne metody nefunguju a to taky tuctovy cvicitel nezvlada.

Tu privolavacku fakt neviem povedat, nemam priamy kontakt s ludmi, len z toho co kto spomenie. Tam uz ked ich je viac pokope, uz tomu hrabe, alebo ak sa nepoznaju dobre, uz nemozu byt navolno z inych dovodov. Nemozem sa vyjadrit vseobecne, treba sa ist spytat na vycvikovy tabor :joint: fotky a videa navolno maju, ale ci su spolahlivi na vysoke percento, netusim, no z rozpravania majitelov, neverim. Rec je o takych beznych, nie tych, co s nimi robia sporty, zachranarcinu a podobne.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Elis » Ned 08.03.2026 14:19

Mackie píše:alebo ak sa nepoznaju dobre, uz nemozu byt navolno z inych dovodov.

jakoze na tohle se u nich pouziva eo??

Mackie píše:S csv sa nechodi za beznym vycvikarom, zle skusenosti.

tak tohle obecne neni problem jen CVcek, ale tech treneru rychlokvasnych. me jde rozum z toho kolem, kdo dneska nabizi vycvikove sluzby. Hlavne pak vidim ty "vysledky".
verim, ze csv-kach si lamou zuby 2x tak rychle, kdyz spolecenske plemeno je pro ne orisek
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Ned 08.03.2026 14:40

Elis píše:
Mackie píše:alebo ak sa nepoznaju dobre, uz nemozu byt navolno z inych dovodov.

jakoze na tohle se u nich pouziva eo??

Ne ne, ale ze privolanie sa im neoplati nejak dopilovat, lebo pes je navolno len vo svojej skupine alebo sam, a vtedy funguje dobre, resp. s obojkom. Ked sa spusti mela, nepomoze na dialku nic. Cize tam navolno ani nie su.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Elis » Ned 08.03.2026 15:04

uff. uz jsem myslela, ze ty vztahy mezi psy tak resite. takhle to chapu
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Výchovné a výcvikové metódy a pomôcky