Elektrický obojok

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Elektrický obojok

Poslaťod Elis » Uto 17.02.2026 13:43

ani ja ne
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Uto 17.02.2026 14:14

A teraz si predstavte mna, v mojom stave, ked ani toto neviem rozbehat, co si mam mysliet :heh:
Skusim tie ine hroty, vymenim baterie, pokojne jej kusok vyholim srst, dam nejaky krem a zacnem znova. Alebo sa vyberiem na zapad na konzultaciu :no:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod wer » Uto 17.02.2026 14:20

kludne prevetraj auto, mozeme skusit moju dogtru aj, ze co to mas za psa.. :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Uto 17.02.2026 16:02

Ja mám jedného psa, kde to reálne nič nerobí, ale u nej to má podľa všetkého fyziologickú príčinu - jak ju za mlada potrhala Foxa, tak má na 90% v krku poškodené nervy a reálne to necíti. Druhej to funguje, ale lovecký pud je silnejší, ona prebehne aj najsilnejší impulz (neskúšala som ja). Proste jačala a bežala ďalej. Na tretej som neskúšala, je to hrozne urážlivá citlivka :heh: Ešte je adept Maňásek, ale mám trochu obavy, u dedka by prípadný zdrh mohol mať fatálne následky s jeho chrbtom a nohami :ua: A my tu tej zveri máme mrte, neexist ísť do lesa/na pole a nič nestretnúť.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 17.02.2026 16:21

to ako u nas s tymi danielmi, kazdych 5 metrov daky :lol: ale moj pes nelovi, zato krpana by si dala povedat :ach:

ono ta intenzita je aj o vnimavosti voci psovodovi - mojmu staci aj vo vzruchu na obrane ozaj malicko, ale on spolupracuje vyborne. ked je pes samostantna jednotka, tak mu je to fuk :lol: dogtra inak robi aj zosilnene, pre takych extra necitlivych psov...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 17.02.2026 21:48

Sunny u tej jednej by to podla mna za pokus stalo este :lol:

Ja mam oboch lovcov, Sur teda uspesne skrotena a oducena, ak aj vyleti, tak sa na prve zahucanie vrati. S Heliom to je zlozitejsie, on celkovo nema rad male a rychlo sa hybajuce veci, ale stojace uz zvladal. Po stope on nejak extra vyrazne nejde ale nos mu lieta :D . Lenze aby to nebolo take jednoduche, tak si minule na treningu v terene zdvihol 2 srnecky :ach: Tam kde doteraz eo nenosil. Tak uvidime, odvtedy je trochu viac rozloveny ako by sa mi pacilo, tak to pomaly napravame vsetko nazad, stopovacka na krk a nekonecna buzeracia :ach: Mna na nom stve, ze on jak je rozlietany, tak u neho tazsie odsledovat, kde zacina zaujem o zvieratka a kedy mu len hrabe a beha a beha :angel: U sur bol problem opacny, ona bola tak nervami v kybli, az bola uplne v krci, on je az prilis bezstarostny a treba ho hrozne krotit furt, nie vzdy je to easy :prd:

(wer, obojok na sur ti pridam z mobilu)

Edit, sur s obojkom, velkostne je hlavne plochsi ako klasický čierny dogtrace. Akurát ho držím na krku, mam to nastavene na H a nechce sa mi to štelovať
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 17.02.2026 22:01

Dik za foto. Ona ma kolko kil? Ale asi to vidim na ten one, to bude stacit, myslim.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 17.02.2026 22:04

okolo 12
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 05.03.2026 0:46

Tak poslusne hlasim, ze s novym prislusenstvom obojok funguje. Sice stale nejak cudne, akoby az na druhy krat, ale funguje. Stale plati, ze je to cudny pes, zase ledva oko otvorila, a naopak, vonku pri aktivite zareagovala adekvatne.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod wer » Štv 05.03.2026 5:15

Tak jej namoc srst :ha: niektori to tak robievali... Som.aj vcera akurat navod citala a tam to je - ze ak ma pes suchu kozu, nemusi to dobre fungovat. Navyse este hustu srst... vraj treba nakremovat, vazelina, krem na ruky a pod

A este moje prve pocity z dogtrace - zobrala som ten professional 2000 a one - velkostou to vyzera fajn, male, lahke, uvidim, ako.to bude na Bajkinom krku. Impulzy asi tiez oka - tie prve su prijatelne, neprijemne mi to zacalo byt asi od 4. Co mi ale hodne vadi, je to pridavanie - to ide extreeemne tazko. Ja som zvyknuta za sekundu prejst o.100 vyssie, tuto trva sekundu 1 stupen... :pac: nezostane mi ine, len si to.odtipovat a predvolit spravne na tie 4 tlacitka a hlavne v krize stlacit spravne tlacitko, kym mi pes ufrnkne..
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Štv 05.03.2026 11:05

sem to psala, ze ovladac je strasny :ha: ale zase je vodoodolny :ha:

neumim to pouzivat moc sofistikovane, me ty jednodussi funkce staci. normalni nastaveni a buster
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Štv 05.03.2026 11:25

Akurát som sa chcela spýtať či to nemá ten booster. Inak na mojom klasickom sa to posúva úplne ľahko, gombik hore, gombík dolu. Musím odchytit niekoho s tým profesionalom ako sa to tam robi
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Štv 05.03.2026 11:45

vpredu su len dve tlacitka - na 1. psa - tam sa da predvolit, co len chces - impulz, zvuk, svetlo, vibracia + dake externe zariadenie v akej intenzite chces. na jednom boku su dalsie 2 tlacitka - na 2. psa normalne, ale ked je len 1, tak to su moznosti naviac - rovnako sa tam da predvolit, co chces z tych 5 moznosti v akej intenzite. a na druhom boku su tlacitka na pridavanie. no a tie vsetky bocne tlacitka sa extremne zle stlacaju. takze ked nezafunguje booster vpredu, tak este mam moznost na boku tie 2 dalsie (akoze na dalsieho psa). ja nehodlam moc pouzivat nieco ine ako impulzy, takze o to jednoduchsie. ale kto vyuziva aj vibracie, tak ma menej moznosti.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 05.03.2026 21:15

wer píše:Tak jej namoc srst :ha: niektori to tak robievali... Som.aj vcera akurat navod citala a tam to je - ze ak ma pes suchu kozu, nemusi to dobre fungovat. Navyse este hustu srst... vraj treba nakremovat, vazelina, krem na ruky a pod

To som spominala, ze natierat ju nebudem, ani jej to nedrzi na jednom mieste, pre mna to je nerealne. Ale udreli horucavy, namocila sa aj sama :heh:
Momentalne mam na kazdom tlacidle nieco ine, pre pripad straty si necham pipnutie alebo svetlo, to mi uvolni jedno miesto, a tam sa pohram s dalsim impulzom. Toto si vobec neviem predstavit "za behu" nastavovat resp. pridavat, kebyze pes nevnima. To uz bude davno v prdeli, kym zmenim a locknem :heh: reaguje mi aj na vibracie, tak toto tiez nechavam.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Elis » Pia 06.03.2026 8:33

Mackie píše:ani jej to nedrzi na jednom mieste

pokud se s tim nevali a netre se o zem - neni duvod, aby to nedrzelo na jednom miste

jinak jsem premyslela o te ucinnosti. a mozna se pohybuju v jine bubline, ale je fakt, ze s cv-ckama moc lidi nechodi, ze by ho chteli naucit privolani.zadne jsem nezazila...
pouziva se to u nich?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výchovné a výcvikové metódy a pomôcky