Ahojte,
hľadala som podobnú tému, ale nič moc som nenašla. Máte skúsenosti so psom, ktorý má "pocukanú" nervovú sústavu? My máme doma pocit, že Darku neskutočne niektoré činnosti dokážu vyhecovať a nevie sa poriadne ukľudniť aj niekoľko dní po tom. Napríklad Darke vôbec nemôžeme hádzať loptičky alebo hračky, lebo ak jej jeden deň hádžeme loptičku, tak potom keď je sama doma tak vyvádza. Chodí nekľudná po byte, skáče po nábytku, zavýja, šteká. Ona pri tých hračkách je ako na drogách, normálne ma vytreštené očí a rozšírené zreničky. Rovnako na ňu vplývalo aj keď sme sa stretávali väčšia skupina psov, ktorá sa spolu (kontrolovateľne) hrala. Takže sme tieto dve činnosti odstránili a ona je odvtedy jeden kľudný pes (klop klop) čo doma spí a okrem toho sa nám zdá, že aj jej vyštekávanie na psov je na tom oveľa oveľa lepšie.
Ja sa však bojím aby sa nestalo, že ju z nejakého dôvodu začnú takto hecovať aj bežné stretnutia na ulici s inými psami alebo mačkami. Napríklad aj keď dlho cvičíme nejaké statické veci (sadni, ľahni, zostaň a podobne) tak ona sa dostane do takého raušu, že jej musíme dať pár dynamických cvikov a potom vie znovu cvičiť aj tie statické.
Nestretli ste sa s tým niekto, neviete poradiť nejaké hry na celkové skludnenie psa? Veľa jej dávame aj čmuchací koberček a vylizovacie podložky, ale neviem čo ešte pridať. Nose work?

. Byvaju ale aj nejake onliny, v CR mava viacero trenerov vselijake online programy prave na taketo zamerane. Na SK uplne neviem co kde a ako funguje, ale myslim ze v Ziline a niekde okolo sa nosework robi, podobne RO tusim, inak moc nesledujem jak som mimo.

ale vytrestene oci mi pridu normalne
akurat teda moje psy vzdy mali pracu pomimo, nie nezmyselne blbnutie - toho nie som.fanusikom vobec... ak bolo hadzanie lopty, tak to bolo vzdy v ramci nejakeho treningu, priprava na nieco... to cvicenie, zapajanie hlavy velmi pomaha - ty mas takto viac fyzicky vyblbnutie ako psychicke... pes sa moc nenamaha a ani vlastne neunavi. A taka opakujuca sa monotonna cinnost - behanie zaloptou, aj lizanie - to je presne na pretocenie... uc dake cviky - aj narocne, nieco cuchacie - nosework, stopy, cokolvek, to fitness, dogdancing, ci triky, obcko, cokolvek, striedanie vzruch-utlm, sebaovladanie.. ale zvysuj narocnost, nech musi zavarit mozog. A doma cas na oddych - kludne by som tu klietku zapojila, nech to.rozlisuje.
. Áno, v Žiline robia nosework, uvažujeme nad tým.
ak su to kamarati, s ktorymi chodite stale na vylety, budiz. Ale sidliskove psy - neexist.