Pomočovanie

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Pomočovanie

Poslaťod clupko » Uto 07.10.2025 14:50

som prave robila presny opak :lol: ziadne prudke pohyby, ziadne hadzanie cohokolvek, poker face a tichy kludny hlas. ked na nu prehovorim prilis veselo, tak sa tiez pocura. som jej davala obojok/postroj ako keby som obliekala mrtveho.
ale je fakt, ze s pamlskami som moc nepracovala. mala som pocit, ze to bude zas prilis velky vzruch, lebo ked sa vytiahne jedlo, ide cez mrtvoly. nabuduce skusim.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 07.10.2025 15:02

No aby prave to nevnimala ako napatie, take to chodenie po spickach... moze citit, ze je daco zle a z toho sa rozsype
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Uto 07.10.2025 18:35

Este mi napadlo, je taka pri hocikom cudzom?
Ja som proste Drakovi robila presny opak, buchala, suchala sa po asfalte za nim, chytala ho, "strasila".. presytit podnetmi, na to ako reaguje? Stratit nemate co, ked aj tak najmensi pohyb a uz cura, tak nech to je poriadne :angel: ked tomu rozumiem, vyslovene sa neboji, len ma neadekvatne reakcie.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Elis » Uto 07.10.2025 20:12

je to cizi pes a dela to doma - nemenila razantne bych nic :angel:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Uto 07.10.2025 23:39

Je to cudzi pes a doma to praveze nerobi, len u nich ked je na strazeni. Mna by zaujimalo, ci aj u inych cudzich to robi, vonku, pri hocakom stretnuti s cudzimi ludmi :nwm: to som nejak nezachytila.
Ale klobuk dole, ja by som to nedavala. Bud tie plienky, alebo holt sorry.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod clupko » Str 08.10.2025 15:50

doma to robila zo zaciatku par mesiacov. teraz uz bezne nie, ale ked prideme na navstevu napriklad, tak sa tiez pocura. aj ked sme ju priniesli domov zo strazenia, tak sa pocurala. aj vonku ked sa stretneme, je jedno, kde to je.
neviem, ci k niekomu inemu cudziemu chodia :lol: myslim, ze skor nie. ona sa cudzich boji - steka na nich. na nas zo zaciatku tiez stekala. aj zo strachu sa pocura niekedy. potom si na nas zvykla a zacala sa nam tesit, a teda sa pocurava od radosti.. resp. asi z pretlaku emocii.
ona sa dost strhava pri nahlych podnetoch, je taka lakava, reaktivna. tak buchat za nou a stuchat ju, to neviem no :lol:
nemyslim, ze okolo nej chodime po spickach, normalne sa k nej spravame, len akoby vsetko menej intenzivne - ziadna emocia v hlase, ziadny priamy ocny kontakt. lebo to sa hned hodi o zem a pocura sa. aj za pochodu sa pocura, nie vzdy sa hodi o zem (ale je to castejsie). cize rozptylit hlasom, intonaciou - to nepomaha, skusala som, pocura sa.
pamlsky mozme nabuduce skusit viac pouzivat. sme sa zdrahali pouzivat akekolvek spravanie, ktore by zvysovalo emocie.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Str 08.10.2025 16:37

a je na hračky? lebo ak áno tak aj tým by som ju skúsila zamestnať, bordery sú fixovacie, tak sa možno nebude mať tendenciu hádzať o zem ale bude fixovať loptu alebo peška. používala by som skôr také preťahovacie veci, nie hádzanie až tak. nechať ju vyhrať, ale nech to nosí a púšťa. že ako ju oslovíš, tak zároveň ukážeš hračku alebo ešte pred tým
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Str 08.10.2025 17:08

Lenze problem hracky je, ze co dalej...? Ako.to ukoncit? Treba ju odobrat alebo nechat "mrtvu".. pamlsok zhltne a ide dalej. Pointa je moment prekvapenia a hodit pamlsok nad psa (a to teda nemusi byt ziaden prudky pohyb, vsak to nie je hod medicimbalom :heh:) a urcite by som necakala efekt po prvom raze... ale musi byt zrava, samozrejme

A este poznamka - stres znizuje pohyb, kracanie. Takze ak, tak hadzanie, pretahovanie stres skor zvysuje
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Štv 09.10.2025 8:17

och no zrava je extremne a rovnako extremne je na hracky.
je velmi borderoidna. ked je prilezitost, tak na hracku sa uplne fixuje, a nosi ti ju, hadze k noham rukam. ked sa prilis dlho (10 sekund) nic nedeje, zacne stekat. toto sa v interieri fakt neda, ona by sa vydrzala hrat (pretahovat aj nosit) cele hodiny bez prestavky, uplne prepnuto. ide tym do vyvrtky a vie byt neznesitelna - takze mozno by to pomohlo na pomocovanie, ale realne to nevidim ako riesenie. mozno keby ju naucili nejaky stop signal?
ked sme ju doniesli zo strazenia k nej domov, domaci tam este neboli. prve si vsetko obehla a doniesla nam hracku - tu som zobrala a hodila som jej ju, naco sa pocurala...
inak ked prisli domov jej ludia, o par minut neskor, tak sa im velmi tesila, ale nepocurala sa uz. tak tam to bude asi aj o zvyku.

edit: nabuduce skusim, ze nonstop doma na sebe pamlskovnik, a hadzat jej to. len je to trochu problematicke s dalsimi 3 pazravymi zvieratami v domacnosti :ha: ona v konkurencii vrci a ohana sa.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Štv 09.10.2025 8:44

Asoon sa neposti.. :haha:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Štv 09.10.2025 9:42

Nepôsti alebo nepoští? :haha: :haha: :haha: