Dobrý deň.
Mám fenku z útulku, cca 2,5 roky, brali sme ju, keď mala 1 rok. Predtým, od šteniatka žila v osade.
Vtedy som sa rozhodovala medzi ňou a ešte jedným psom, obaja boli z osady. Vyhrala ona, lebo sme boli viac naklonený fenke. Mali sme predtým fenku a predtým psa, vedeli sme porovnať. A teraz mám pocit, že to ľutujem?
Každý berie, že v osadách bijú a tyraju psov. Lenže, ako som neskôr zistila, ona mala majiteľov, trochu starší pár čo sa o ňu dobre starali. Lenže dostala chorobu, nemali peniaze a dohodli sa s utulkom, že útulok ju vezme, ale do osady ju už nevrátia. Je tam nejaké pravidlo, či čo.
Fenka je zlatá, má každého rada, hravá, rozumná, vie dať najavo, čo potrebuje. Pravidelne chodíme na prechádzky, hráme sa, snažíme sa dávať kvalitné krmivo.
Ale stále nás akoby neberie za svojich.
Minule sme na prechádzke stretli jej pôvodných majiteľov, malé mesto. Bolo to asi rok a pol čo ich nevidela. Ale stále sa im tešila, pištala, ešte viac, ako sa teší nám, keď prídeme domov.
Keby to bolo na mne, kľudne ju vrátim pôvodným obyvateľom, keďže vidno, že sa majú radi. My by sme mohli zobrať ďalšieho psa. A útulok by mal aspoň o 2 psov menej. Lenže to nie je možné, lebo útulok má skúsenosti, že iní v osadách bijú a tyraju psov.
Zmení sa to? Bude nas brať ako svojích majiteľov?
Ďakujem za odpovede.