Pomočovanie

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Pomočovanie

Poslaťod pigie » Štv 20.06.2019 9:05

No, zjavne to u nich nie je len o tom, ze je to nenaucene... Lebo 4.5 roka to vedel a zrazu nevie? :prd: (A to nezacal hned ako stena prislo, nie, to az 2-3 mesiace potom, proste svet sa ma tocit okolo ich galaxie alebo co :prd: )
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod kellee » Štv 20.06.2019 9:12

mali napoleoni :lol:
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Štv 20.06.2019 10:33

Ona chvalabohu neoští gauč, lebo to by bolo asi to posledné čo by spravila vnútri :heh: . Ja som presvedčená, že u nej je to vyslovene strach, to bývajú dve-tri malé mláčky, čiže podľa mňa niečo silnejšie buchne alebo čo a ona sa zľakne a ucvrkne si. Ešte mi napadlo, že by sme jej mohli skúsiť nechať mačku vnútri? S tou sú kamošky, len odkedy je teplo tak mačka už býva vonku. Mne jej je ľúto, že sa takto bojí a je to pre ňu taký stres. Vážne neviem čo sme spravili zle, že má takú príšernú separačku. Nám ešte v útulku hovorili, že sa na nás rýchlo naviaže a aj tak bolo. Podľa mňa sme za rok spravili dosť pokrok (vydrží sama na dvore aj keď sme vnútri, je dobrovoľne sama v kuchyni aj keď my sme v iných miestnostiach, čo kedysi bolo nepredstaviteľné pre ňu :pac: ), ale stále sa strašne bojí. Môže to mať súvis aj s tým, že bola odobratá v 5. týždňoch?
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pia 06.09.2024 10:35

dogsittujeme fenku priatelovych rodicov. utulkac, vyzera to na boc x nejaky terier, je to strasne rychle, akcne, neunavne, pomerne hlucne (aj ked nastastie zatial u nas je dost ticho), a hlavne - submisivne. co je sice fajn v kontakte so psami, aj pekne komunikuje, ale na nu sa staci fakt len priamo pozriet a uz ide hlavou k zemi, usi vzadu, chvost trieska, a pocika sa. zohnem sa, ze jej idem zapnut/odopnut voditko - pocika sa. pride ku mne, vyzera, ze sa chce hladkat, tak sa zohnem, pozriem na nu, pohladkam - pocika sa. aj od radosti sa zvykne pocikat.
je zdrava. myslim, ze to je od strachu a/alebo submisivity.
viem, ze ked ju mali este kratko (teraz ma mozno 1-2 roky), nieco "zle" spravila, zakricali na nu (asi dost silno, predtym mali tibetske dogy..) a ona sa pocikala. nie som si ale uplne ista, ci toto bolo prvykrat, kazdopadne je to jediny incident, o ktorom viem.
snazime sa ju uplne ignorovat, nepozerat na nu - vyzera, ze ocny kontakt berie velmi vazne. to pomaha, aj ked nie na 100%. vacsinu dna lezi vo svojom pelechu, kde ju nikto neotravuje. mlati chvostom a oblizuje sa, uz ked nas pocuje prichadzat.
ako jej mozme pomoct v ramci tych par dni, co ju mame? pripadne rady do buducna, pre jej majitelov?
chodia na nejaky vycvik, aj agility skusali, dokonca aj stopovanie vraj skusali. cize maju zaujem sa jej venovat. ale nemaju skusenosti s takouto povahou. a my tiez nie.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Uto 10.09.2024 16:15

niekto s borderkou, alebo inym citlivuckym psikom, neda nejaky tip?
uz ju tu (nastastie :heh: ) nemame, ale mozno nejake rady pre majitelov..
ja kebyze mam takeho psika, tak wow... vobec neviem, co by som robila. asi by som skusala vsemozne hry, kde ona vyhra, a podobne aktivity na posilnenie sebavedomia? a silno sa ovladat, aby som ani len hlas na nu nezvysila :heh:
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod janajka » Uto 10.09.2024 22:17

Ja mam submisivku. Ale teda, ja ju môžem aj zhučať. Jej vysoký drive a chuť do prace musím tlmiť, aj tak to s energiou a emóciami preháňa.

A áno, tiež sa od radosti dokáže pocikat. Mne nie ale chlapovi, susedovi, aj dasken napr. :pac: Doma ju teda chlap nehladká radšej. :heh: Mladšieho syna miluje, stále ho otravne olizuje, staršieho sa bojí, tomu sa radšej vyhne. Celkovo ľudí nemusí, ale kto si získa jej srdce, tomu sa rozdá celá. :heh:
Doma je radšej v budke ako volne ležiaca v priestranstve. Spat na gauči som ju ešte nevidela.

Jej submisivita je však využiteľná pri ovciach. Presne počúva povely, aj keď je total zhypnotizovaná zverou. To by bez toho vôbec nešlo.
janajka
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 06.10.2025 8:06

hehe, rok sa s rokom zisiel, tak mi len napadlo, ze kuknem tuto temu - lebo opat strazime tu istu submisivnu x-boc. situacia sa nijako nezlepsila, boji sa, neda sa na nu pozriet. vyhybame sa ocnemu kontaktu, ale aj tak mame vsetko ostate - podlaha, psie plechy, kreslo, aj stenu :pac: nabuduce, ked ju budeme mat strazit, tak kupim plienky a jedine s tym tu bude.
ono fakt je jedno, ze na nu uplne milo hovoris, jemne. cupnes si, nepozeras na nu priamo, iba ju jemne oslovis. aj tak sa posti.
mam podozrenie, ze nema moc pozitivnu asociaciu so svojim menom, asi ju zacnem volat inak.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod soletka » Pon 06.10.2025 12:13

clupko, a cika takto aj doma? ci iba na navsteve? mi napadlo, ze ci to nema zo stresu, ze je v cudzom prostredi.
soletka
Šteniatko
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 06.10.2025 13:57

doma vraj uz nie. ale ked tam prideme, vzdy sa pocika, aj u seba doma alebo vonku - vyzera, ze od radosti. ale stale su tam tie signaly, aj ked sa tesi - prikrcena, usi vzadu, oblizuje sa, atd.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 06.10.2025 14:03

Takze sa okolo nej stale chodi po spickach? A nefunguje? Tak kedysi sme chodili k Desenskemu, teraz myslim je kopa inych moznosti, kam ist, aby ten clovek aj vedel povedat, zjednodusene povedane co je so som zle. Na vysetreni s nou boli, ci to curanie nema fyzicku pricinu?
Drako ked ku mne prisiel, bol podobny, ked som ho dala pohladkat cudziemu, tiez sa pocural, ale ja som okolo neho prestala chodit potichucky velmi rychlo, a zvykol si. Hruske som raz viezla taku rozbitu borderu, zakricala som na psy vzadu a skoro mi vliezla do pristrojovej dosky, z koterca ju nevedeli vybrat, pri venceni mi vliezla pod auto a nedala sa vytiahnut. Za 2 tyzdne u Hrusky obrat o 180. Asi by sa mali s niekym poradit.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod clupko » Pon 06.10.2025 15:24

nie, nechodia okolo nej po spickach. dokonca aj u toho Desenskeho boli, ale bolo to dost zle: ludi vyslovene urazal, a o tejto fene sa vyjadril v zmysle, ze to je hrozny pes a strateny pripad. odisli pred skoncenim akcie.
(ja ho fakt nemusim a toto ma v tom len utvrdilo)
zdrava je. to by sa inak pocuravala stale, ale v beznom chode domacnosti to (uz) nerobi - cize ona si vie zvyknut. asi kebyze ju tu mame niekolko mesiacov, tak by to prestalo.
ona bezne funguje, hlavne vonku vie byt fajn - podobne ako janajka pisala, na nu staci zavolat a pride okamzite. a drive ma velky, sporty by s nou slo robit, je rychla a fakt velmi chce. ale myslim, ze citlivejsi pristup by jej celkovo prospel, neda sa na nu zvysit hlas. nie kazdy zvladne takuto povahu, ja by som si to nelajzla.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Uto 07.10.2025 10:04

(Ten Desensky bol len ako priklad)
A pocura sa aj vyvencena, aj niekolkokrat za sebou? Vela? Ak ano, ja by som tam hladala aj zdravotny problem. Jedno s druhym s tretim :nwm:
Ale ok, neviem poradit. Jedna byvala dogforacku ma psa z utulku, a sice brali mladeho psa, no ma take asociacie, ze nech robia co robia, nevedia ho z toho dostat, socializuju do bezvedomia a ziaden progres, nevedia co dalej, aj boli za niekym. Niekedy ta hlavicka je asi tak nastavena, ze sa to neda uplne vyriesit.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod hewča » Uto 07.10.2025 10:59

clupko, skus/te ist za Katkou Krist alebo Stanom
Dogs are like potato chips - one is never enough...
"Which of my photographs is my favorite? The one I’m going to take tomorrow."
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Uto 07.10.2025 11:05

jj, pocura sa aj vyvencena. nechcem to tu spamovat, kedze to nie je moj pes, a ja to realne ani nebudem riesit - v podstate len rozmyslam, co by som s takym psom robila. alebo ako sa k nej spravat tych par dni, ked ju strazime. my sa ju snazime ignorovat vacsinu casu, lebo to je jedine, cim si vieme ochranit podlahy a nabytok :nwm:
ona vyzera, ze hrozne chce kontakt, uplne sa podlizuje, chodi za nami nonstop. ale staci ocny kontakt, alebo ze sa k nej clovek zohne, a uz sa pocura. vyzera to ako strachova reakcia. aj u nej doma - prideme na navstevu, vyzera, ze sa nam tesi, donesie nam lopticku - zohnem sa pre lopticku a uz sa pocura.
je to pes z osady, zobrali ju ako male stena, aj s matkou a bratom tusim. pokial viem, tak tam zili tie psy "same", neboli tyrane ludmi. vie byt aj dost majetnicka a ziarliva, po nasom psovi nema problem sa ohnat, ked sa jej nieco zazda.
na cudzich steka, boji sa.

hewca, tych som im uz spominala, nech za nimi idu. Desensky bol ich napad, tam by som ich neposlala... ale su tusim vylieceni z iluzie :ha:
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 07.10.2025 14:29

Ja by som ju skusila nejak rozptylit, ked by sa mohla citit pod tlakom, odlahcit dako situaciu - napr zrazu vyhodit pamlsok do luftu? Akoby to obratit na zabavu a rozptylit stres, aj hlasom, intonaciou. Akekolvek "riesenie" dostava psa pod vacsi a vacsi tlak.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Riešenie problémového správania sa psov