Nasilne ma oblizuje

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Nasilne ma oblizuje

Poslaťod Miculik » Pon 13.11.2023 19:44

Mam 2rocnu stafordku a v poslednom case zacala mat take maniere ze ma agresivne zacne oblizovat vrti chvostom a nechce prestak aj ked jej dam povel nic az ked zvysim hlas tak prestane a ako keby sa urazi. Niekedy predchadza jemne zanu ani a nasledne ma zacne attakovat oblizovanim. Neviem co mi tym chce povedat no vraj to je tim ze hormony sa jej buria a ze je pripravena mat stenata. No neviem ci to tak je ale velmi ma to zaujma nakolko jej vzdy rozumiem ale toto si naozaj neviem vysvetlit. Prosim poradte mi ci to je normalne alebo co sa mi snazi povedat☹️. Dakujem
Miculik
Okoloidúci
Obrázok užívateľa

Re: Nasilne ma oblizuje

Poslaťod pigie » Pon 20.11.2023 7:08

U suk neviem ako to funguje. Ale u mojich psov take silne oblizovanie a rychle nastava vtedy, ked nieco chcu - ci uz aby som prestala s niecim alebo aby som zacala s niecim :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Re: Nasilne ma oblizuje

Poslaťod straka17 » Pon 20.11.2023 12:25

Lízanie môže byť čokoľvek od páliacej žáhy po konejšenie alebo dožadovanie sa pozornosti, prerušenie činnosti ktorú robíš...
Pripravenosť na párenie sa prejavuje vecami ako nastavovanie sa psom, držanie chvostu bokom. A hlavne ten, kto určuje či je suka pripravená na pripustenie je majiteľ/chovateľ, nie že si suka povie. Treba zvážiť veci ako štandard, mentálnu vyzretosť, povahu a tak.
straka17
Moderátor

Späť na Riešenie problémového správania sa psov