Ahojte,
potrebujem POMOC. Už si fakt neviem rady. Mám sučku Welsha, teraz mala 1 rok. Nevie byť sama. Zavíja,
kňučí, hryzie, ničí, ciká..... Od malinka som ju učila aj na klietku, ale po dovolenke, keď mala 5 mesiacov a bola v hoteli pre psov, sa objavil problém, že nevie byť sama, nevie vydržať v klietke, pena okolo papule, triasla sa, pomočovala sa, hrýzla klietku , štekala zavíjala, krútila sa v nej, liezla ... naučila sa z nej dostať, tak sme dávali na klietku zámky ... potom začala ju tak hrýzť ,že dvierka celé hrdzavé od slín, plastovú vaničku vysunula von..dokusala.. a všetko v dosahu klietky. Mimo klietky , keď sme sa báli, aby si neublížila, lebo vylámala aj tyčky na klietke a pchala cez ne hlavu von.. tak dohrýzla 4x žalúzie, skákal po stole..čo bolo po ruke rozhrýzla, skákal po gauči , okusavala a žula vankúše aj sa na ne vycikala.... rastliny poničila, knihy... proste celé zle. Hoci zakaždým som jej nechala oblubenu hracku, tricko... 2,3 aj kost na zuvanie, ale hryzla vsetko ostatne. Ked mala pelech v klietke..znicila ho...precikala cely.... je naučená byť sama v izbe aj 8 hodín - keď som doma, ale v momente ked odídeme..vystrája. Skúšali sme nevitat sa s nou, nelucit sa, obliekať sa, obúvať, všetko, co robime ked sa chystame prec a ak nie 100 x za den tak ani raz a nic...trvalo to 2 tyzdne minimalne ale nepomohlo. Potom som videla v TV a som volala aj s odbornickou o radu.., ze pouzivat klietku a prehodit deku aby mala akoze budu, lezala v nej, ked bola otvorena a iba v jednej izbe aby sa nebala....nemala problem tam aj odpocivat vecer, ked nas mala plne zuby...ale odrazu, ked som odisla, zase vsetko nicila, dokonca sa vrhla aj na klietku, hryzla klietku aj plastovu vaničku, hoci v nej zavreta nebola, strhala deky...tak som klietku zase dala na povalu. Snazila som sa ju ucit vydrzat samu v roznych izbach, ostat sediet na mieste do odvolania, vychadzat chaoticky von z domu a naspat bez povsimnutia psa...pocas harania vydrzala 3 az 4 hodiny sama odrazu, ked som pouzivala stlaceny vzduch ako vystrazny zvuk, ze sa mi jej spravanie nepaci... aby nerobila bordel... odrazu vedela spat..odpocivat..ale ako sa doharala....vsetko postarom a ani sprej nefunguje, cika v izbe, rozhryzla rastlinu, hlinenymi packami poskakala stenu.. dvere skriabe... rolldoor otvara a vytahuje a hyzie oblecenie, tak musim zalepovat kazde rano skriňu... zapratavat postel vecami aby na nu nemohla skakala, lebo sa tam zakazdym vycika.... Ale v momente, ked vie ze som prisla domov, uteka hned do pelechu ze ona nic. Najnovsie dnes mi precvikla kameru, aby som ju nemohla ohriaknut ked vystraja.
Prosim o pomoc.