Tento rok som sa rozhodla, že skúsim prácu v bažantnici s Algom. Popravde, trochu som sa bála, lebo on je ako testosterónová bomba - buď sa ukazuje pri samcoch alebo potom ide len za sukami.

Držala som ho teda na krátko pri nástupe, keďže tam bolo veľa statných psov nemeckých stavačov, ktorí sa tvárili ako "páni sveta". Som si aj vravela "no boha, to bude..."
No akonáhle začal prvý pohon, vyleteli bažanty a začalo sa strieľať, Algo prepol na mód PRÁCA. Až som žasla, že ho nič iné nezaujímalo, len prinášanie a dohľadávanie bažantov (pre predstavu - väčšina psov bolo pustených a sami bažanty dohľadávali). V druhom pohone stavače nechceli cez studený potok za postreleným kusom, tak som poslala Alga a za chvíľu už cválal s kusom ku mne. Dostal od vedúceho pochvalu.

V treťom pohone, ktorý bol v hustom a ťažkom tŕstí - navyše pod snehom, exceloval Algo najviac. Lámal tŕstie ako tank, ukázal, že má precízny nos a kusy vynášal z tŕstia jeden za druhým. Pozbieral a dohľadal 20 ks zveri.
Veľa ľuďom zdá poľovačka "morbídna", ale ja osobne to beriem ako príležitosť pre prácu psa, na ktorú bol stvorený. A teda ja som na svoje psy v tomto smere nadmieru hrdá.
468091273_10228125740662128_8525598568399633103_n.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.