Hladkosrstý retríver / Flat Coated Retriever (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Hladkosrstý retríver / Flat Coated Retriever (FCI)

Poslaťod Ulf » Sob 03.08.2024 20:36

Nádhera :king:
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 09.09.2024 7:59

Moje milované dievča Torvi to zvládla (až na malé chybičky) zas! :jupi: Vyskúšali sme Špeciálne skúšky z vodnej práce (VP), kde sme nakoniec došli v II. cene vďaka drobným chybám a teda sme nemali dostatok bodov na I. cenu. Ale nevadí, sme aspoň motivované ísť do toho zase. :lol: Terén bol ale naozaj ťažký - veľmi husté a vysoké tŕstie, ťažký prístup do vody, miznúce kačky, zdochnuté ryby a rušivé labute. 2 psy aj vypadli.

458971997_10226911479346354_1435724251724719757_n.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod lucik » Pon 09.09.2024 18:10

Viki, mame v treningu stenucha od teba.. tesim sa, konecne nieco retrieverske v zachranarine, v poslednom case same ofcaky a stavace isli..
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Uto 10.09.2024 11:02

Ano, viem. Mám z toho radosť, hádam im to pôjde! Pán Zelený (rozumej to šteňa) bol môj obľúbený. :love:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 23.09.2024 12:34

Pridávam aktuálnu foto mojej mladej Hjordis. Má 4 mesiace a prvú výstavu za sebou. Povahou aj telom je úplne mega zatiaľ - presne to, čo potrebujem. :hi: Ale teda jej drobnosť zostala - oproti rovesníčkam v kruhu vyzerala naozaj ako drobátko, no duchom ich predčila - išla ako profíčka, rozhodca jej aj pochválil energický pohyb a dlhý krok. Každému sa ľúbi, no. :heh:
DSC_4818.JPG

A musím sa pochváliť aj mojou veteránkou Freyou (10,5 roka). Od rozhodcu dostala veľkú pochvalu za kondičku a BOB Veterána. Takto si dokončila aj Klubového veterán šampióna. :winner:

cd5fcab4-7fcd-4a1f-80a4-9209fe9e250b.jpg
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod AndreaT » Uto 24.09.2024 7:13

Viki gratulujem :jop: Krásne psíky máš :yes:
Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
Bradáč je láska na celý život!
In my heart and in my home Schnauzers rule!
AndreaT
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 11.11.2024 9:43

Mokrý čierny štvorlístok. :heh:
Zľava Algo, Freya, Torvi, Hjordis.
464009070_10227331368163312_5136892646404375834_n.jpg
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Ned 24.11.2024 10:51

Tento rok som sa rozhodla, že skúsim prácu v bažantnici s Algom. Popravde, trochu som sa bála, lebo on je ako testosterónová bomba - buď sa ukazuje pri samcoch alebo potom ide len za sukami. :lol: Držala som ho teda na krátko pri nástupe, keďže tam bolo veľa statných psov nemeckých stavačov, ktorí sa tvárili ako "páni sveta". Som si aj vravela "no boha, to bude..." :ach:
No akonáhle začal prvý pohon, vyleteli bažanty a začalo sa strieľať, Algo prepol na mód PRÁCA. Až som žasla, že ho nič iné nezaujímalo, len prinášanie a dohľadávanie bažantov (pre predstavu - väčšina psov bolo pustených a sami bažanty dohľadávali). V druhom pohone stavače nechceli cez studený potok za postreleným kusom, tak som poslala Alga a za chvíľu už cválal s kusom ku mne. Dostal od vedúceho pochvalu. :hi: V treťom pohone, ktorý bol v hustom a ťažkom tŕstí - navyše pod snehom, exceloval Algo najviac. Lámal tŕstie ako tank, ukázal, že má precízny nos a kusy vynášal z tŕstia jeden za druhým. Pozbieral a dohľadal 20 ks zveri.
Veľa ľuďom zdá poľovačka "morbídna", ale ja osobne to beriem ako príležitosť pre prácu psa, na ktorú bol stvorený. A teda ja som na svoje psy v tomto smere nadmieru hrdá. :yes:
468091273_10228125740662128_8525598568399633103_n.jpg
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Ned 24.11.2024 14:53

Nezda sa, je morbidna. A ano, nebyt takych morbidnosti, nemaju tie plemena vyuzitie a boli by zbytocne. Pamatam si davno pradavno, ked si zacinala s polovnickym kurzom ci co to bolo, ze si nechcela robit polovacky ani mat zbran a ani ta tam nechceli, lebo konkurencia. Ludia sa menia. Ale tak hlavne je, ze si spokojna a nasla si svoj smer, nazor druhych ta zaujimat nemusi.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Vikiki22 » Ned 24.11.2024 17:28

Ono poľovníctvo v istom slova zmysle má zmysel - ak sa robí rozumne selekcia v prírode. To ma napr. baví. Na druhej strane, ja osobne nestrieľam bezhlavo na kadečo a už vôbec nie na takéto bažanty. Mňa baví samotná práca so psom, robím to kvôli nim. A pre mňa niet krajšieho pohľadu ako na pracujúceho psa, ktorý robí svoju prácu s chuťou. Treba to zažiť, aby to človek pochopil (ten pohľad na psa). :smile: (Tak isto ako keby mám ovčíaka, tak sa venujem paseniu.) Navyše, neviem ovplyvniť túto "zábavu " poľovníkov, ale takto aspoň viem "pomôcť " tým postrieľaným bažantom, aby nezostali niekde trpieť so zlomenou nohou, krídlom apod.
A konkurencia... No, kedysi áno, ale menia sa aj poľovníci - už má málokto chuť si vycvičiť a držať poľovného psa. Vo väčšine združeniach teraz práveže chýbajú psy. V decembri mám každý víkend plný, kam psy potrebujú k poľovačkám. :ach:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Ned 08.12.2024 13:48

Všetci pokope... V tomto počasí je nemožné udržať ich na prechádzke čistých. :pac:

20241208_084809.jpg
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod lucik » Pon 23.12.2024 8:43

Viki, ako sa pohybuje váha dospelého flata? sú tí ľahší angličáci aj do 35 kg, alebo je to utópia a 40 je úplne bežná váha?
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 23.12.2024 20:18

Flati sa nekategorizujú na ľahšie a ťažšie. V chove už teda vôbec. Napr. Freya má 32 kg, Torvi v kondičke 28 kg, Algo 34 kg. Zas Torvini aj Algovi priami bratranci majú bohato nad 40 kg. Skôr je to o kombinácii chovných jedincov a génov.
Alebo napr. môj terajší vrh - síce majú mladí ešte len 7 mesiacov, ale už teraz vidno rozdiely pri niektorých - najťažší pes má okolo 25 kg už teraz, moja Hjordis len 19 kg. To rátam, že v dospelosti nebude mať viac ako Torvi, možno aj menej. Zas ten pes bude podľa mňa blízko 40 kg.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod lucik » Pon 23.12.2024 21:37

aha, no.. myslela som samcov.. strazila som teraz jedneho, panicka mi tvrdila, ze ma 45 kg, ale podla mna nebol nejaky tragicky pribraty. je na tabletkach, tak asi telo zadrziava vodu, ale aktivny je, ma dost pohybu denne.
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI