Kupírované psy a zahraničné výstavy

Sem píšte všetko ohľadne výstav.

Re: Kupírované psy a zahraničné výstavy

Poslaťod Vikiki22 » Uto 22.11.2016 22:06

Na Slovensku áno, v ČR nie. Myslím, že sa môžu aj v Maďarsku. Ostatné štáty neviem.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod wewerica » Str 04.01.2017 12:43

Taaakze ked to niekomu pomoze, dala som si tu namahu a studovala som v ktorych krajinach kupirovany psy mozu na vystavy a v ktorych nie. Vacsinou som pozerala take okolite krajiny kde nieje problem sa dostat.
V tychto krajinach sa kupirovane psy moju vystavovat na vystavach (avsak v niektorych maju napr pravidlo ze psy narodene skor ako 2015 atd, cize nejake obmedzenia tam platia):
Poľsko, Srbsko, Ukrajina, Čierna Hora, Maďarsko, Bulharsko, Bosna a Hercegovina (to su vystavy o ktore som sa ja zaujimala s kupirovanym psov...)
ale ked teda niekto ma vybranu krajinu a potrebuje zistit ci tam s kupirovanym psom moze ist na vystavu, musi si pracne hladat nejake stanovy vystav ich statnych organizacii a tam sa to urcite docita :jop:
wewerica
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Nyssa » Str 04.01.2017 15:47

neviem ako teraz, ale v 2014 sa aj v Rumunsku ešte vystavovalo kupírované psy a myslím, že to tam platí stále
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Štv 07.11.2024 17:01

Od 1.1.2025 bude zakázané vystavovať psy s kupírovanými ušami a chvostom na všetkých FCI výstavách vo všetkých krajinách FCI. Týka sa to plemien:
rotvajler, boxer, doberman, všetky bradáče a pinče, neapolský mastin, nemecká doga a cane corso.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 07.11.2024 17:08

Renata spominala. Boli si vyskusat prvu a asi poslednu vystavu. Jednu zmeskali :heh:
A to sa netyka vsetkych plemien? SAO mi ako prve napadlo.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Slausa » Štv 07.11.2024 22:39

Viem si predstavit ze budu breptat ako to je zrazu a nie s prechodnou dobou (aj ked viem ze asi daktore staty mali). Nekupirovane corsa som na vystave videla velmi riedko ale napr taku dogu asi nikdy a bradaca 1x
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 07.11.2024 23:23

Podla par prispevkov vyssie, "prechodne" obdobie je minimalne 10 rokov. Casu dost. Podla vtedajsich pravidiel by teraz mohli vystavovat uz len veterani. Takze kto kupiroval po 2015 povedzme, vystavoval aj teraz uz len v par krajinach. A kto v poslednych par rokov, nie je to uz trestne nahodou? Inac dogy s usami som videla, aj na tejto poslednej BA vystave.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Vikiki22 » Pia 08.11.2024 6:40

Ono podľa tohto sa to asi vzťahuje na plemená, ktoré nemajú v štandarde uvedenú kupiráciu, napr. niektoré poľovné plemená majú v štandarde povolenú kupiráciu chvosta, preto nie sú v zozname. :nwm:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pia 08.11.2024 8:04

Vikiki22 píše:vzťahuje na plemená, ktoré nemajú v štandarde uvedenú kupiráciu

ano, nejdrive doslo ke zmene standardu ( v zemi, ktera plemeno "vlastni" ), pak nastalo prechodove obdobi - aspon u dobrmanu a CC , kde bylo mozne vystavovat a uchovnovat kupiraky v zemich, kde to bylo mozne ( lokalni zakony na ochranu zvirat ) a ted skoncilo to prechodove obdobi.
Kdyz jsem byla pred 3? lety kryt na Slovensku vim, ze uz nekupirovali stenata, protoze s tim pocitali. Vystavy v dospelosti uz by nemohli absolvovat.

cetla jsem ted ten prispevek o Polsku. Tam treba zakazali ucast na verejnych akcich kupirakum ze dne na den. I na sportovnich. jeden rok se dali skladat zkousky a druhy uz ne. Zadne prechodove obdobi
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Výstavy