scandi - boli sme uz na Bastardovi a Na ceste s mamou. oba filmy skvele!
Na ceste s mamou je vizualne pekny, tragikomicky ciernobiely film, miestami surrealisticke prvky, skandinavsky humor. pacilo sa mi velmi.
Bastard ma super kostymy a scenu, a Mads Mikkelsen je top, ako vzdy. je to pekny pribeh, ale zas v ramci historickych filmov nic prevratne. skor komorna atmosfera.
a rozhodne NEodporucam kino film europe. neviem ci druha "kinosala" je lepsia, ale bola to katastrofa, v zivote som v horsom kine nebola a to ratam aj to, co mam doma v obyvacke. obycajne tvrde plastove stolicky, vsetci sedia v jednej rovine, takze pravdepodobne na titulky (v horsom pripade ani na zvysok obrazu) neuvidite moc dobre - mimo prvej rady samozrejme. zvuk z 2 velkych reprakov vpredu, tie repraky asi zobrali od nejakeho svadobneho dja alebo neviem, ale uplne plechovy zvuk. premietali to nakrivo, obraz bol s ohladom na dlzku miestnosti dost maly, a fakt neviem ci tam vobec bolo platno alebo to slo rovno na stenu. keby to bolo za symbolicke 2 eura, tak dobre, ale 5 eur za listok do takehoto "kina"
nikdy uz tam nepachnem. este teraz ma boli zadok po 2 hodinach na studenej tvrdej stolicke, a samozrejme hmyrit sa clovek moc nechce, lebo ti za nim by to asi moc neocenili. eurovea ma listky len o 2 eura drahsie... nie je o com.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.