nie je to vela. aptus ma v porovnani s inymi podobnymi pripravkami dost nizky obsah ucinnych latok v odporucanej davke. preto som ho davala viac, ked som ho davala, a preto to vychadza strasne draho.
to prve vyzera rozumnejsie, aspon pre psa s problemami.
co sa tyka vedlajsich ucinkov a pod., tak pokial viem, nie je zname nic ohladom glukosaminu ani chondroitinu. kyseliny hyaluronovej byva tak male mnozstvo, ze to zrejme tiez nemoze nic sposobit. ale MSM sa da predavkovat. vacsinou sa odporuca myslim okolo 10-20mg na kg vahy psa, ale pri problemoch sa zvyknu davat aj o dost vyssie davky (ja som davala 30 aj viac), aj dlhodobo. moze to zatazit pecen, preto sa odporucaju prestavky v podavani a/alebo sledovanie stavu pecene.
inak viem len o jednom pripade predavkovania chondrami (asi slo hlavne o MSM, ale moze byt, ze aj ine zlozky v tom hrali rolu). nedavno som to pisala do inej temy, ale sem sa to vlastne hodi viac, tak to sem skopirujem:
5r. fena bernskeho psa zozrala (okrem ineho) asi 100g glukosaminu, 60g MSM, 40g kreatinu a 15g chondroitinu. islo o zuvacie tablety Joint Max Triple Strength, zozrala asi 200ks. na veterinu prisli asi po 10 hodinach kvoli vracaniu, nechuti a letargii. po 5 dnoch hospitalizacie a liecby zvolili eutanaziu, kedze sa jej stav len zhorsoval.
viac tu
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4357907/
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.