Uzobávanie z porcie granúl

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Uzobávanie z porcie granúl

Poslaťod lenka010 » Pon 11.11.2024 10:55

Ahojte, máme doma druhý týždeň psíka z útulku, všetko je OK, ale čo sa týka granúl... Prvé dni bolo všetko ukážkové, dostal granulky, zjedol ich a spokojne sa uložil do pelechu. Potom začal robiť to, že si z nich "odzobol", vrátil sa do pelechu, tam ich rozžul, zhltol, potom sa postavil, opäť si uzobol, opäť do pelechu a celé sa to opakuje...
Granule sú tie isté, bol na nich naučený aj z útulku, tráviace problémy nemá, konzervu s mäsom spráska tak, že nestíhame čumieť (dali sme mu ju len 1x, až po tom, čo sa objavilo to teátro s granulami).
Máme mu tú misku po prvom uzobnutí a odklusaní do pelechu na surovo zobrať a vrátiť opäť až v určený čas? Úprimne, na to nemáme srdce, ale ak to bude jediná možnosť, spravíme to. Ďakujem za rady.
lenka010
Okoloidúci

Re: Uzobávanie z porcie granúl

Poslaťod clupko » Pon 11.11.2024 11:28

a preco je to problem? ak som to dobre pochopila, nejde o to, zeby nejedol, len si to postupne nosi do pelechu. ide o cistotu pelechu?
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 11.11.2024 12:38

Co chcete dosiahnut? Aby jedol naraz vsetko v urcenom case? Potom ano, dat misku s jedlom, nedovolit vynasat jedlo prec, a ked prestane jest, vziat misku, dovi dopo. Pripadne znizit davku. Ale nemusi to vobec zafungovat.
Alebo prejdite na mokru stravu a barf :angel:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod lenka010 » Pon 11.11.2024 13:53

Tak všade počúvam ako nenechávať psovi naplnenú misku celý deň, a potom pozriem na nášho, ktorý si z nej berie v pravidelných intervaloch po 1 granule .. A vravím, stalo sa to zo dňa na deň, predtým vyjedol takmer všetko pekne. Teraz takým tempom dá za celý deň možno štvrtinu z dennej dávky a zvyšok dňa chodí po byte a slintá po všetkom čo vidí. Človeku vŕta v hlave či mu to proste zrazu prestalo šmakovať, či má nejaký zdravotný problém, alebo je to len nejaký vrtoch a neriešiť zbytočne..
lenka010
Okoloidúci

Poslaťod Mackie » Uto 12.11.2024 12:32

Ak vam to prekaza, tak to rieste. Dovodov moze byt vela, ale ak maso alebo konzervu zje a s tymto sa zabava, tak mozno len vymysla, alebo mu to realne nechuti a caka na nieco lepsie. My co krmime barfom, tak samozrejme misky nenechavame, to by bol iny zazitok, nie zeby v nich nieco ostavalo. Ale napr. prvy krat som davala kacku a ostalo kridlo, pozuzlala a nechala tak, ale nedala si vziat. Tak som si ju postrazila a hned ako ho pustila a odisla kusok od neho, brala som prec. Na druhy den uz nevymyslala. Niekedy to zafunguje.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod clupko » Uto 12.11.2024 14:33

tak to je zas nieco ine, nez v prvom prispevku. z toho to znelo tak, ze pes proste len pomaly zerie a nosi si to do pelechu. a teraz ze zozerie len 1/4 svojej beznej dennej davky.
predpokladam, ze bol vysetreny - krv je ok a bol odcerveny.
v tom pripade by som skusila misku po chvili zobrat, a takto fungovat par dni, ci to nezaberie (ak nejde o male stena, take by som moc nehladovala). pripadne pridat trochu vody alebo nieco lakavejsie do granul, lyzicu konzervy, vyvaru, a pod., da sa pridat aj nejaky doplnok stravy - pivovarske kvasnice napriklad, pangamin.
alebo dokladnejsie vysetrit.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Ulf » Štv 14.11.2024 14:23

Šak jasné, ochutnal konzervu a hotovo. :nwm: ja sa mu zas až tak nedivím. Akože určite by som skrs toho netahala psa po vetoch na vyšetrenie. Je teraz na vás, čo s tým chcete. Či zmeniť stravu na takú čo reálne psovi bude vyhovovať, alebo na takú čo vyhovuje vám. Stačí si vybrať a podľa toho sa zariadiť čo ďalej.
Za mňa je inak škoda psa kŕmiť len granulami, my to máme jak doplnok, ktorý - áno, ma tam celý deň. A čo. Večer žere normálne mäso s prílohami a keď ešte a má chuť, dotlačí sa granulami. Alebo ich tam má, keby ráno chcela jesť keď už nie som doma. Sem tam ich n po robote nájdem ziedene.. tiež som skúšala dať do granúl to a tamto na zatraktívnenie, ale ak ich pes nechce, tak to potom môžeš rovno vyhodiť, lebo to tam celé skysne. Čo je tiež škoda. Max také neškodné do tých granúl dať trocha skvarkov. Ale to tiež není pre každého psa.
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Štv 14.11.2024 15:05

ulf, ale to sa neda vseobecne aplikovat. ani to, ze ochutnal konzervu, takze ine uz nechce, a ani to, ze ma stale v miske granule. a zradlo moze vyhovovat zaroven majitelom aj psovi, nie ze bud alebo.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mac Gie » Pon 18.11.2024 13:39

lenka010 píše:konzervu s mäsom spráska tak, že nestíhame čumieť (dali sme mu ju len 1x, až po tom, čo sa objavilo to teátro s granulami).

Ulf, podľa toho čo píše, sa to objavilo pred konzervou.
Moja napr. nemá problém konzerva/granule/mäso nepohrdne ničím, aj keď ráno dostane jedno a večer druhé.
ja by som skúsila trochu experimentovať s granulami, iná príchuť/značka. Ale sú psy, ktoré proste granule nechcú , možno v útulku na to mali vplyv ostatné psy, zjedol aby mu to nikto "neukradol" a u vás chvíľu trvalo kým ho ten "zvyk" prešiel.
Ak iné jesť chce možno by som pouvažovala aj nad zmenou z granúl na ničo iné, prípadne miešať s konzervami, záleží aký máte rozpočet.
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Späť na Granule a konzervy