Poškodený, zranený pazúr

Sem píšte ako dávať prvú pomoc pre hafana.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Poškodený, zranený pazúr

Poslaťod DIAna12 » Uto 12.07.2016 18:43

chcem sa spýtať môjmu yorkshirovy sa tiež odlomil necht ale ten posledný čo mu máme na to dať ?? dakujem
DIAna12
Okoloidúci

Poslaťod Barbor » Pon 21.11.2016 9:09

No takze, decko si vcera narazilo nohu :ua: zase raz tie nešťastne pazure...vyzera, ze to ma zlomené pri koreni, tam kde vyrastá, snažila som sa jej to vystríhať ale nikde nic nevidím, každopádne ten pazur ma dost vykruteny :ua: co s tym? Čakať? Zahojí sa? Treba vytrhnúť? Umyla som jej to, vydezinfikovala a obviazala. A teda...nosit obviazane alebo nechat voľne? Na labu nedošlapuje :ua:

Obrázok

Obrázok
Barbor
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod moschino » Pon 21.11.2016 9:39

joj, Šelinka :ua: Baxymu sa tak raz zlomil úplne hore, aj krvácal, na veterine mu to celé odcvakli
@frrr_dogtricks_agility
moschino
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Barbor » Pon 21.11.2016 9:44

Ježiš Peti..a to ani neprispia? Vsak to musi hrozne boliet :plac: ja rozmýšľam ci to nema aj zlomené, teda zlomený prst :nwm:
Barbor
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod moschino » Pon 21.11.2016 9:50

ono to mal vlčí, odcvakli úplne hore, aj tak bol nalomený a krvácal. Neprispali. Skús na veterinu, nech sa na to pozrú :ua: snáď to nebude mať zlomené
@frrr_dogtricks_agility
moschino
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Uto 24.12.2024 21:33

Nám sa dnes podarilo toto. Niekto pustil ohňostroj pár metrov od nás (dosť som sa zľakla aj ja aj mama, nie ešte pes) a ako začala ťahať po betóne tak si ho niekde urvala. Ja s tým vôbec nemám skúsenosti tak chcem zajtra splašiť nejakého veta, tieklo jej fakt veľa krvi. Mama musela poumývať cely výťah a chodbu, kým sme jej to ošetrili bola krvavá celá kúpeľňa. Porazí ma :heh:
IMG_4718.jpeg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mac Gie » Str 25.12.2024 10:31

Maxovi sa to pár krát stalo pri aportovaní, keď už bol pazúr preč, lôžko zaschlo a postupne dorástol nový.
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod jakut » Str 25.12.2024 11:01

nám tiež, ale ak nestrhne celý je treba to ísť ho strhnúť....
16 labiek, 8 ušiek a 4 ňufáčiky....
jakut
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mac Gie » Str 25.12.2024 21:54

jakut píše:nám tiež, ale ak nestrhne celý je treba to ísť ho strhnúť....

To áno, nám sa to vždy podarilo pri aportovaní "dokončiť"...len som videla na nete ako s tým ľudí hneď posielali po ATB a obviazať a neviem čo. Mne to príde zbytočné pokiaľ tam nie je problém, ale jasné pazúr musí preč.
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Str 25.12.2024 22:15

A ma to natrhnute v lozku alebo dalej? Drako si viackrat natrhol tu kozu, on mal aj na zadnych labkach piaty prst, a to sa same pekne zahojilo. Zeky si teraz rozstiepil pazur, ale nebolo vela krvi z toho, akurat celu tu cievu ma odkrytu, tak kym sa mu to stiahlo, par dni ostavali krvave smuhy. A teda jednu polovicu pazuru som mu vytrhla, na 3 pokusy po 2 dnoch, ale podarilo sa. Druhu cast som tam nechala, vyzera, ze drzi, tak do toho nebabrem.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Aris » Štv 26.12.2024 10:19

Nakoniec sme išli k veterinarovi, lebo aj v noci som sa viackrát zobudila na to ako piští od bolesti. Ráno sme jej to chceli pozrieť a to vreskot na celú bytovku, tak som sa aj bála či nemá zlomený ten prst. No a veterinar jej odmotal obväz co sme jej to zaviazali a tam cely pazur :heh: tak jej to aspoň vyčistil a pichol jej niečo od bolesti. Hovoril že preč je cely pazur a možno jej už ani nenarastie. Napriek tomu, že Angie nie je náš prvý pes je toto moja prvá skusenost s úrazom pazura, tak som mozno aj trochu zbytočne panikarila. Ale teda to množstvo krvi bolo desivé, aj keď jej dal preč gázu tak cela bola krvavá. Teraz to má na voľno, nejde si do toho tak mi príde zbytočne to dusiť pod obvazom, jedine keby nasneží a posypú soľou tak jej mám dávať ponožku na von.
IMG_4724.jpeg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Štv 26.12.2024 10:50

No chuda. To musi riadne boliet,ked si predstavim,aka je to bolest s nechtami u ludi..
Skore uzdravenie!
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Štv 26.12.2024 13:22

Skore uzdravenie! U nas je na toto Fry expert. Strhol uz cca 6. Uz to nepocitam. Vsetky v kleci :pac:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Úrazy