Dovolenka so psíkom

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: Dovolenka so psíkom

Poslaťod Aris » Uto 12.08.2025 12:14

Ja by som si bola istá, že som odpísala prečo Čierna hora nie :heh: presne viem čo som písala. Juh nie skrz teplo, aj pre psa aj pre nás by to bolo trápenie.
Ale teda nejaké moje postrehy. Zvolila som zle lokalitu a nepáčilo sa mi, že poliaci nedodržiavajú pravidlá v kempe. Boli sme v dedine Debki, čo je dosť turistická lokalita (preto hovorím, že zle zvolená). Nemci tam neboli vôbec :heh: Na druhú stranu, stačilo sa prejsť 20 - 30 minút od hlavnej pláže cez úžasné borovicové lesy plné čučoriedok a našli sme takmer prázdne pláže. Museli sme si kúpiť paraván, pár cm nad zemou nonstop fúkalo piesok. Darke sa veľmi páčilo :heh: Nikdy inde sme neboli, s Darkou bol boj prejsť cez hlavné promenády v Debkách, čo ešte v nejakom väčšom meste :ach: ak budeme mať zase takto povinne voľno cez letné mesiace aj budúci rok tak chceme ísť znovu, ale bližšie k nemeckým hraniciam. Voda bola ok, kúpať by sa dalo, len človek musel ísť ďaleko od brehu. My sme sa skôr paddleboardovali
13d209f7-5227-44d9-9fad-a01460167b60.JPEG
560465b2-6f05-4afd-a0cc-74e657076deb.JPEG
IMG_7492.JPEG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Uto 30.09.2025 8:24

Dasken, prosím kade ste išli do Grecka? Normálne cez Srbsko a Severne Macedónsko? Nebol nejaký problém so psom? Riešila si pred cestou nejaké speci očkovanie alebo pipetu? Čítam že treba titer na protilátky proti besnote a z Macedonska ísť len cez hraničné veterinárne prechody. Alebo ste išli inou trasou?
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 30.09.2025 8:46

ano normálne, srbsko, macedónsko po diaľnici, nikde psa neriešili, buď ani nevedeli že ho máme, alebo ich to nezaujímalo aj keď som im chcela dávať očkovák.
najhoršie obavy máme vždy na maďarsko-srbskoj cez Roszke, tú niekedy obchádzame takým bočným prechodom mimo diaľnice, lebo tam sa niekedy brutal dlho čaká na tom hlavnom. a tam nám vtedy pozerali aj očkovák, ale zaškoľovali sa tam nejakí noví colníci tak asi aj zato.
inak nikto nikde psa neriešil, ani som nedávala nič navyše očkovať :nwm:
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Štv 01.01.2026 18:52

Tak my sme aktuálne už nejakú dobu na Sardínii a musím povedať, že najviac dog friendly lokalita akú som zažila. Darka bola s nami všade, na trajekte sme boli cely čas v reštaurácií, bola s nami v práčovni, na rôznych archeologických miestach a uplna topka. Dnes bola s nami v jaskyni!! Išla som sa spýtať či sa nemôžeme prejsť aspoň po schodoch ku jaskyni, lebo máme psa. A pán na mňa úplne pozerá, že ved choďte aj so psom, my mame psy povolené. Nemáme s nimi žiadne zle skúsenosti. Takze Darka bola s nami v Neptunovej jaskyni. Cena? Zadarmo. Okrem nej tam boli ďalšie štyri psy. Naozaj ma to veľmi prijemne prekvapilo, ja som si ani nepomyslela, že by mohla ísť s nami. :aaa: Vo väčšine kempov za ňu ani nepriplacame, ľudia sa tu usmievajú aj na ňu aj na nás. Mame tu z toho dojem, že psickar je naozaj vítaný. Možno je tu iné v lete v sezóne, ale takto mimo je to úžasne.
IMG_0702.jpeg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pia 02.01.2026 8:35

to zni jako pohadkova dovca :jop:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Pon 12.01.2026 13:51

Aj keď sa nikto nepýta, napíšem tu ešte info ku trajektu. Pretože ja som info zháňala roztrúsené po rôznych facebookových skupinách čo neznášam úplne najviac :pac:
Išli sme Livorno - Olbia so spoločnosťou Moby. Poplatok za psa je 15 € jednosmerne, čiže dokopy 30 a cesta trvá 9 hodín. Toto Darka vydržala bez cikania, na vonkajšej hornej palube je vraj nejaký plac na venčenie, ale ani sme ho nehľadali. Pri téme či zabookovať kajutu sú veľmi rozdielne názory, každopádne my sme sa zhodli, že ju netreba. Cena s kajutou je dvojnásobná, pet friendly kajuty sú rýchlo vypredané a aj tak vás začnú 5:30 vyháňať z kajút.
Napriek tomu, že sa človek dočíta na stránkach spoločnosti, že pes môže byť len vo vyhradenom priestore alebo na vonkajšej kajute môže byť pes úplne všade. Na 9. poschodí je public area s reštauráciou a barom kde úplne všade môže ísť pes. My sme zvolili, že čas strávime v priestoroch baru, keďže sú tam gauče. Nemusíte si dokonca ani nič objednať a nechajú vás tam a pes môže ísť aj na gauč. Prvú cestu spal priateľ na zemi s Darkou, ale cestou späť sme chytili lepší gauč a spali sme všetci traja spolu na ňom. Základ je nalodovať sa medzi prvými a utekať si chytiť gauč. Tu treba byť trochu sebec a normálne si na gauči roztiahnúť spacáky. Ja som mala stres aj z toho, že čo keď si Darka cvrkne na lodi alebo štekne, ale tam to nikto nerieši. Ak sa nejaký pes vycikal na zem, tak hneď prišla upratovačka. A tým akí sú Taliani dogfriendly im ani nejaké šteky nevadia :lol:
Ale teda po zabookovaný trajektu mi prišiel mail, že som si bookla ubytovanie kde nemôže byť pes. Mail prišiel z nemeckej centrály. Odpísala som, že ja som si ubytovanie nebookla, na čo mi pani odpísala, že sa stala chyba a že so psom môžem byť vonku alebo si mám priniesť zámok a zamknúť ho do nejakého vonkajšieho koterca :pac: takže som bola pred cestou dosť vystresovaná a stále som sa spoliehala na to, že v Nemecku si myslia ako by to malo fungovať a v Taliansku to bude inak. A aj tak bolo :heh: inak by nás čakalo v decembri 9 hodín v noci vonku na lodi :heh:
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Ulf » Štv 15.01.2026 16:33

Taliansko je dogfriendly? Wow, lebo chceme ísť tento rok na jeseň do Toskánska, a vôbec som netušila, čo od toho čakať, čo sa týka psa. :smile:
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Štv 15.01.2026 17:53

Ulf áno, ja som nebola vo viac dog friendly krajine. Za tri týždne pes nemohol ísť iba do jednej jedinej pekárne :yes:. Inak všade kam si len pomyslis, reštaurácie sú samozrejmosť, pumpy, Autogrill, kaviarne. Boli sme aj na takej platenej vyhliadke v nejakom kláštore či čo a aj tam mohol ísť pes. Zadarmo. Ale bacha, všade sú mačky :heh:
Neviem či toto platí aj na juh (cca od Neapola nižšie) kde už je dosť aj tulavych psov.
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Štv 15.01.2026 18:05

Ja som bola teda len na severe okolo Terstu ale stačilo to na to aby teta v zelovoci keď som psa nechala pred obchodom ho sama zavolala dnu a začala džgať nejakými psimi keksami čo mala pod pultom :lol: Až potom sa pýtala mňa čo chcem
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Štv 15.01.2026 18:16

Aris a na trajekte sa nedalo byt v aute..? :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Pia 16.01.2026 8:18

Wer nie, majú to spoločnosti zakázané. Ani by som nechcela, bol tam neskutočný hluk a zima. Toto môže mať každá spoločnosť inak, ale myslím že všetky čo chodia na Sardíniu (tri) to majú takto.
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pia 16.01.2026 9:11

V Dánsku medzi ostrovmi nie je možné sedieť v aute, dokonca ani v autobuse. Je to vyslovene parkovisko v podpalubí, strašná zima a hluk, bojové podmienky. :lol:
"You never barked without reason, and now, you are silent."
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pia 16.01.2026 9:21

Mne sa zda, ze ked sme boli v chorvatsku, tak som aj daku cast cesty bola v aute... alebo to bola kratsia plavba a na trajekte nebol ziadny gauc a uz vobec nie restika :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pia 16.01.2026 9:37

Ako dieťa som občas išla so starými rodičmi kompou do Ostrihomu a mohli sme byť aj v aute, ale tak to je asi niečo iné.
Cestovala som vždy len takou poriadnou loďou s reštikou, nákupným centrom, kinom a venčiacim priestorom. :heh: Aj som si hovorila, bože na čo toto, ale tak dobre, chodí to aj na dlhšie cesty, takže sa to využije.
"You never barked without reason, and now, you are silent."
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pia 16.01.2026 9:49

Tak nebola to 15 min kompa, trvalo to tak 2 hod.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ostatné