Aj keď sa nikto nepýta, napíšem tu ešte info ku trajektu. Pretože ja som info zháňala roztrúsené po rôznych facebookových skupinách čo neznášam úplne najviac
Išli sme Livorno - Olbia so spoločnosťou Moby. Poplatok za psa je 15 € jednosmerne, čiže dokopy 30 a cesta trvá 9 hodín. Toto Darka vydržala bez cikania, na vonkajšej hornej palube je vraj nejaký plac na venčenie, ale ani sme ho nehľadali. Pri téme či zabookovať kajutu sú veľmi rozdielne názory, každopádne my sme sa zhodli, že ju netreba. Cena s kajutou je dvojnásobná, pet friendly kajuty sú rýchlo vypredané a aj tak vás začnú 5:30 vyháňať z kajút.
Napriek tomu, že sa človek dočíta na stránkach spoločnosti, že pes môže byť len vo vyhradenom priestore alebo na vonkajšej kajute môže byť pes úplne všade. Na 9. poschodí je public area s reštauráciou a barom kde úplne všade môže ísť pes. My sme zvolili, že čas strávime v priestoroch baru, keďže sú tam gauče. Nemusíte si dokonca ani nič objednať a nechajú vás tam a pes môže ísť aj na gauč. Prvú cestu spal priateľ na zemi s Darkou, ale cestou späť sme chytili lepší gauč a spali sme všetci traja spolu na ňom. Základ je nalodovať sa medzi prvými a utekať si chytiť gauč. Tu treba byť trochu sebec a normálne si na gauči roztiahnúť spacáky. Ja som mala stres aj z toho, že čo keď si Darka cvrkne na lodi alebo štekne, ale tam to nikto nerieši. Ak sa nejaký pes vycikal na zem, tak hneď prišla upratovačka. A tým akí sú Taliani dogfriendly im ani nejaké šteky nevadia
Ale teda po zabookovaný trajektu mi prišiel mail, že som si bookla ubytovanie kde nemôže byť pes. Mail prišiel z nemeckej centrály. Odpísala som, že ja som si ubytovanie nebookla, na čo mi pani odpísala, že sa stala chyba a že so psom môžem byť vonku alebo si mám priniesť zámok a zamknúť ho do nejakého vonkajšieho koterca

takže som bola pred cestou dosť vystresovaná a stále som sa spoliehala na to, že v Nemecku si myslia ako by to malo fungovať a v Taliansku to bude inak. A aj tak bolo

inak by nás čakalo v decembri 9 hodín v noci vonku na lodi

Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!