Ale oni vyberaju podla mna len v istych terminoch. Cely jul/august urcite, a potom vyberaju vtedy, kedy sa im brigadnik oplati. Napr. ked je pekne pocasie, sviatkovy den, vikend... Lebo ak mimo sezony by na vstupe vybrali 100eur a brigadnik by na den dostal 100, to sa neoplati. Neznamena to vsak, ze je od poplatku oslobodeny, len ze si ho ma zakupit inde. (Ale nik to nebude kontrolovat samozrejme, vid aj my, sme nikomu za cely skoro tyzden listok neukazali, som s nimi domov odisla, bez toho, aby to niekto videl
)Skor sa ma mama opytala, ze ked som tam bola este predtym, s kamoskou stanovat, ci aj vtedy sa uz vyberalo. To bolo niekedy okolo roku 95 a to si fakt neviem spomenut... to bolo urcite leto, lebo to som bola 3 rocnik na strednej a neviem veru. Stade si pamatam ine sprostosti, ale toto veru nie. A skor by som povedala nie ako ano.
A novinka je to fakt len pre Letanovce, ktore sa do toho zapojili ako posledne a vsetky vstupy do roklin raja teda su pokryte brigadnikmi tuto sezonu. Predtym ti stacilo vliezt do raja cez Letanovce a usetrila si, pretoze poplatky vyberaju obce, nie NP.
https://www.ta3.com/clanok/1007539/turi ... -poplatkov
Od roku 1992 Letanovce nezískali do obecného rozpočtu za vstup do Slovenského raja ani euro. A napríklad za minuloročnú rekonštrukciu lanovej lávky obec zaplatila 20-tisíc eur. Oddnes sa situácia mení k lepšiemu.
Takze podlesok asi vyberal od 92, ked spomenuli rok 92... Moze byt, hadat sa nebudem
Alebo mozno vtedy nabrali pravo vyberat ako obec, ale nevyuzili to.A co obec, to ine ceny
A mozno aj ine pravidla...

a plus tabule informacne a daka kasicka (coz v tej oblasti by to muselo byt hoodne dobre zabezpecene.. 

a vsetko rozkradnute. 

Budky si pamatam z raja aj z detstva, ale v zivote som.tam.nikoho nevidela a nech sa nehnevaju, nebudem hladat, komu mam.zaplatit kdesi v inej dedine a pocas doby, ked som.na horach