UPJS Kosice, Univerzita tretieho veku, odbor Veterinarna medicina, treti rocnik:
To ako fakt?
Zimný semester
Zabezpečenie bezpečnosti mäsa a posúdenie jeho čerstvosti
Spišské párky – klenot regiónu, praktická ukážka s degustáciou
Bezpečnosť a kvalita hydinového mäsa a vajec
Ryby a ich význam vo výžive ľudí
Bezpečnosť a kvalita medu, falšovanie medu a spôsoby jeho dôkazu
Prídavné látky v potravinách – nevyhnutnosť alebo zdravotné riziko?
Senzorické hodnotenie vína s praktickou ukážkou
Letný semester
Senzorické hodnotenie potravín spojené s degustáciou
Bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov. Posúdenie vybraných mliečnych výrobkov
Tradičné produkty salašníctva (bryndza, oštiepok a hrudkový syr) – posudzovanie kvality
Technologické spracovanie mlieka na syry, praktická ukážka v technologickej dielni
Povzbudzujúce pochutiny (káva, čaj, kakao) – kvalitatívne a senzorické hodnotenie
Výroba čokoládových cukroviniek a ich kvalitatívne a senzorické hodnotenie
Nečokoládové cukrovinky, ich výroba, Kvalitatívne a senzorické hodnotenie
https://www.uvlf.sk/univerzita-iii-veku ... a-medicina