Starostlivosť o srsť - rady, problémy/pĺznutie

Sem píšte ohladne starostlivosťi o psa (srsť,chrup,...).

Re: Starostlivosť o srsť - rady, problémy/pĺznutie

Poslaťod hewča » Štv 03.07.2025 10:06

aj Vendo ma mixnutu srst, na hlave uplne jemnu hladku, taku yorkovsku, telo taka skor bradacoidna, ze to trimujem a vpredu na hrudi biely hebky oblacik :heh:
Dogs are like potato chips - one is never enough...
"Which of my photographs is my favorite? The one I’m going to take tomorrow."
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 19.10.2025 10:44

Nyx ma strasne mastnu srst resp kozu na bedrach a bokoch. Aj celkom vyplzol na tych miestach - podsada ide v chuchvalcoch, srst je neleskla, na dotyk tvrda. Nestretli ste sa s tym niekto, nejaky napad, co to moze sposobovat..? V lete ako je vkuse mokry, tak vzdy tak specificky smrdi - nie zatuchnuty, ani kvasinky - som to pripisovala prave tomu mazu, ktory produkuje, aby si premazal srst. Vzdy na jesen to odoznelo a teraz prave nie - stale smrdi a ten maz tam stale je.. hormony? Alergia?
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod AndreaT » Pon 20.10.2025 8:24

Nestretla som sa s niečím takým. Ale teda rozmýšľam, či by nepomohlo okúpať ho v nejakom antiseptickom šampóne, ako je Clorexyderm napr.
Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
Bradáč je láska na celý život!
In my heart and in my home Schnauzers rule!
AndreaT
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 20.10.2025 10:01

Asi skusim - som aj to skriabanie s tym nedavno riesila a ono to asi spolu aj nejak suvisi. Mam taku tu penu, tak mu to tam votriem.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 20.10.2025 18:35

a ty mu davas porad ten apoquel? jsme myslela, ze dostal jen par tablet narazove
taky hlasuju za Clorexyderm - nekolikrat po sobe, treba od den. da se koupit i ve spray , ale na zacatek koupat. A pak se da pes oplachovat slabym roztokem octu, aby se toho opravdu zbavil.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 20.10.2025 22:05

S tym apoquelom som ratala na 2 mesiace, davala som tak nepravidelne - kazde 2-4 dni? Ale zacinam podozrievat Naturis - dominam zasoby a uvidim.

Clorexyderm mam aj sprej, aj penu. Okupat, fu, to bude narocnejsie - jednak uplne neviem, ako ho vpracem do vane a za dalsie sa bojim, ze je zima a do rana on nevyschne. A fenovat ho 4 hodiny sa mi uplne nechce :lol: skusim mu to nababrat len lokalne. Ale mam pocit, ze aj to vycesanie - resp vytrimovanie skor - pomohlo. Este ho musim vysklbat na bedrach a zadku, ale to je tiez na pol dna.. :heh:
A ten ocot je na co? By som povedala, ze na kvasinky, ale to memyslim, ze ma... oktem toho octovy smrad z duse nenavidim a doma mam max vinny a balzamiko ocot :ha:

Edit: som si pozrela dake clanky o kvasinkach a ono je jednym z priznakov aj mastna srst :oo: som netusila. Akurat teda ten smrad nie je vobec kvasinkovy, to je uuplne daco ine - skor taka blee psacina a nema ani zacervenanu kozu, ani tie chlpy nemaju taky hrdzavy nadych. Ale ktozvie, mozno to je daky specificky druh kvasiniek. Kazdopadne clorexyderm neublizi.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Uto 21.10.2025 9:11

este mi napada biotin
ked ma Avery nedobru srst (vacsinou ked silno plzne, obcas mal potom taku matnu srst a dokonca aj lupiny), tak nasadim, a zvykne to pomoct. ale tiez pripustam, ze to moze byt nahoda, a to, co realne pomoze je cesanie a cas :lol:
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod AndreaT » Uto 21.10.2025 10:24

Biotin ako doplnok stravy dávam aj ja. Aj na srsť, s tou Taro nemal až také problémy. Ja som mu to skôr dávala, lebo mal problémy s pazúrmi. Aj to by si mohla skúsiť, za mňa Biotin je super :jop:
Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
Bradáč je láska na celý život!
In my heart and in my home Schnauzers rule!
AndreaT
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 21.10.2025 12:04

+1 za biotin. A skus, ci nemas v okoli niekoho kto by ti pozical turbofen. Helios bol s nim do snad pol hodiny cisteho casu fukania suchy. Normalnym fenom cca 2h fukania + nonstop precesavania. A myslim ze je viac hunaty jak nyx
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 21.10.2025 12:23

Biotin objednany, dik.za tip.

Nyx ma hustu srst, aj ked ju rozhrniem, vobec nevidno kozu. On strasne dlho schne, ak ma podsadu namocenu, ale ak si ide len parkrat zaplavat, tak sa ta voda ani ku kozi nedostane :ha:
Paxa som fenovala 2 hodiny a to nemal ani polku srsti ako tento...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 21.10.2025 12:39

Ani H nepremokne ani po plavani. Ked kupem, tak hresim, lebo nie a nie namocit az na kozu. Tak ho beriem velmi riedenym samponom najprv :D
Ale fakt skus ten fukar, je to sialena sila, pes to necakal a normalne ho to posunulo :ha: :ha:
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 21.10.2025 13:01

No mozno by sa mi aj zisiel - aj v lete by som ho mohla susit po kupani - by som sa tomuto mozno vyhla. :heh:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 21.10.2025 21:08

Samponu sa nevyhnem, lebo som minula celu penu a pes vlhke len konceky chlpov :pac: mam program na vikend :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Starostlivosť