Pazúre, nechty - starostlivosť, strihanie

Sem píšte ohladne starostlivosťi o psa (srsť,chrup,...).

Re: Pazúre, nechty - starostlivosť, strihanie

Poslaťod katkariinka » Str 12.02.2014 20:25

Tym mojim nahotinkam niekedy ostrihany pazur odrie prst a nie je to teda bohviečo. Nehovoriac o tom, ako skriabu- seba aj nas :D
Nazory vyjadrene v prispevkoch vychadzaju z mojich skusenosti s vlastnymi psami a zo studia literatury. Nemam zlozene ziadne skusky. Som uplny laik. Kazda rada je bez zaruky a pouzitie na vlastne riziko. Ak mate pochybnosti, vyhladajte odbornu pomoc.
katkariinka
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Sob 14.11.2015 14:19

Strihala som bubinovi pazúriky, nejako mu rastú a neobrusujú sa, tak že idem vyriešiť. Začal pri strihaní pišťať, bral mi nožičku z rúk a evidentne to nechcel. Radšej som prestala, lebo som nevedela, o čo ide. Na strihanie a starostlivosť je zvyknutý, nikdy nemal nič proti. Klieštiky mám tie isté a myslím si, že aj spôsob mám rovnaký. Evidentne ho to bolelo, ale je to čudné, lebo ešte som ani nezastrihla, len trošku zarezala do parúzika a už pískal. Do živého nešlo, pišťal aj pri prvom prste, ten som odcvakla, nič netieklo ani nebolo odhalené, určite som nestrihla príliš.
Čo mohol riešiť? Stretli ste sa niekedy s niečím takým, nejaké ochorenie, zranenie? :nwm: Na labke, pazúroch ani medzi prstami či na lôžku som nič nenašla.
"You never barked without reason, and now, you are silent."
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Str 02.12.2015 14:03

Fox je takáto citlivka, tiež nechápem prečo :nwm: Ale ona má celkovo tie drápy divné, hrozne hrubé jej rastú, vôbec nie do špičky ako ostatným. Už sa mi prestávajú zmestiť do tých klieští, takže asi budem musieť potupne na veterinu, nech to skúsia tam.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod sovienka » Str 01.08.2018 13:00

Dlhodobo nevieme skratit pazure nasim dvom havkacom. Obidvaja su greyhoundi z utulku, kym este boli na drahe tak dostavali dobru starostlivost, zial v utulku uz to nebolo take vesele. Striham im tie pazure kazdy tyzden, a veru to nie je vesele - vacsina pazurov je cierna a ked nechcem ist do ziveho, vzdy musim oholit len nejaky ten milimeter - ked chcem ist dalej, Nelson uz trha nohu a kvici o dusu spasenu (nechcem vediet, kolko krat mu museli zastrihnut). Nech robim co robim, pazure maju prerastene (Nelsna uz mame prosim, rok a pol, a ani pri pravidelnom strihani nie je zelany vysledok), klepocu o zem, bojim sa, ze im to poskodi nervy.

Takze sme sa rozhodli ze pojdu pod narkozu. Obom totiz treba vycistit aj zubny kamen, tak to budu mat jednou ranou. Uz ste niekto davali takemu zanedbanemu psovi chirurgicky skracovat pazure? Hlavne ma hneva ten vlci pazur na boku - ten neviem ani poriadne chytit, a uz je ta zakruteny ze tam neviem poriadne zasunut kliestiky. Chcem to stihnut este teraz v lete, pred dazdami.

Prinutil ma k tomu fakt, ze chuda Fay si jeden pazur uz odtrhla. Rana sa hoji pomerne dobre, no aj tak ma striasa pri pomysleni, ze by taka banalna zalezitost mohla viest az ku amputacii nohy.
Once you go grey', you will never stray
sovienka
Snoopy
Obrázok užívateľa

Poslaťod kellee » Str 01.08.2018 13:20

mrkni tu, ludia si tam velmi chvalia ze im skupina pomohla
https://www.facebook.com/groups/310496832737369/

bocne maju moji dvaja vecne vydrapene, ci zlamane, ja by som im ich musela dat amputovat
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Pon 25.08.2025 9:54

Bojujeme s pazúrmi u Darky, radili ste mi už v inej téme, ale máme tu tému priamo na pazúriky. Strihám jej ich raz do týždňa, prvýkrát som jej ich ocvakala viac, teraz vždy len po malých kúskoch. Moja otázka, mám jej to cvaknúť aj takto z vrchu? Lebo tam nemá lôžko, ale má tam dosť priestoru. Viem, že tá brúska by v tomto bola asi ideálna, ale to si naozaj (zatiaľ) netrúfam.
IMG_7891.JPEG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Pon 25.08.2025 10:24

Ano aj. Idealne potrebujes ten pazur ostrihat ako ceruzku - zo vsetkych stran do tupej spicky, kde priamo ten spic prakticky moc nestrihas, lebo to zoberies vsetko okolo. Takze hej, aj z vrchnej strany, aj z bokov. To, ako to je na fotke kludne mozes zobrat, mozno ale nie na 1x ale na viac malych kuskov.
https://youtu.be/MM4HQDb1Ef0?t=303
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Str 27.08.2025 13:56

Presne takto ja nestriham, a co si pamatam spred rokov navody, ani by sa to takto nemalo, ostane ostra hrana, stiepi sa to, lame do ziveho. Ale v smere kolmo na tu ciaru, resp. vodorovne k zemi, vzdy aby ta vrchna/vonkajsia strana bola dlhsia, a dostrihavat zospodu, tam sa to zavrie, zatiahne cievu.
Takto zhora ked si pes zlomil pazur, trcala mu tam cieva a nemala dovod nerast dalej do priestoru. Sprava sa to pri strihani inac? Kym mu ten pazur zhora nedorastol a nezavrel to zpredu, stale si do toho dzubol do krvi.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Slausa » Str 27.08.2025 14:40

Ostra hrana ti nezostane, pretoze koldokola celeho pazura zocvakas minikusky tak, aby ti zostal okruhly tupy spic. Vid foto Heliovej packy v teme o krivani, tam to je vidno trochu a je to cisto kliestikova robora. Tam sa naozaj nema co zatrhavat, je to gulate a relativne hladke
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Str 27.08.2025 20:01

Tak mozno ako udrziavaci strih a ked vies alebo vidis, kadial ide cieva. Keby toto spravim svojim, vysledok by bol ako som spominala, a neocvakam uz nic, lebo cieva je tucna na konci a ostane trcat. Asi sa treba dopracovat do takehoto stavu postupne, ale aj tak by som tak ako ide ta ciarka nikdy nestrihla psa priamo :nwm:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Aris » Štv 28.08.2025 0:12

Urobila som to na tom jednom pazure, nie na raz, ale postupne. Napriek tomu, že som bola ďaleko od cievy tak sa podliala krvou. To prečo? Akože Darka to podľa mňa ani necítila (ona celkovo veľmi málo prejavuje bolesť), ale už sa bojím strihať, najmä čierne pazure.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mac Gie » Štv 28.08.2025 8:13

Ja som Maxovi strihala posledných pár rokov. Hoyi strihám prakticky od mala a stále sa bojím. Neznášam to robiť, ale už som sa celkom naučila vidieť dokedy je ešte "bezpečné" strihať. Brusku nemám dosť silnú aby som s tým robila komplet, to by som musela zas moc často a na to nie je čas. Nestrihám ako na videu ale beriem aj zhora, dlhšie potom trvá nechtu dorásť. Ale hrany vždy zabrusujem, pilníkom alebo brúskou, najmä kvôli vlastnému bezpečiu a zdraviu. Hoyi sa mi ešte nepodarilo strihnúť do krvi a to má lôžko viditeľné tak na 4 nechtoch. Maxovi som strihla 2x po sebe, keď mal 13 rokov :pac: . Ja by som najradšej nestrihala, ale Hoya má strašne tvrdé nechty a nechcú sa jej zabrusovať :ach: .
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Starostlivosť