Sterilizácia a kastrácia - áno alebo nie?

Sem píšte ohladne starostlivosťi o psa (srsť,chrup,...).

Re: Sterilizácia a kastrácia - áno alebo nie?

Poslaťod Mackie » Pon 30.12.2024 9:36

Vzorku vie odobrat kazdy normalny veterinar a posle ju do laboratoria, s ktorym spolupracuje. Cennik by mal mat tiez k dispozicii, ten moj vzdy pozrie do katalogu a vyhlada vysetrenie, co na neho treba, ako aka vzorka sa odoberie a kolko to stoji.
Chemicka kastracia ta vyjde tolko co vysetrenie, budes to mat max. na rok a vysledok negarantovany ziadny. O rok das dalsich 100 eur a potom zase? A stale nebudes vediet co je psovi. Rozhodnut sa musis sam, poradili sme ako sme vedeli, snad mozno este skusit ineho veterinara namiesto takeho hadankara, ale ked si spokojny s tym, co povedal, a len chces potvrdenie, ze ano chod do toho, tu ho asi nedostanes. Ja by som takouto cestou nesla ani ju nikomu neodporucila.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod plus2 » Str 01.01.2025 15:42

Pes ma uz 14 rokov. Iny vet mi povedal, ze vyreze, ze to uz chemicky nejde. Ale chce aj kastrovat, co si myslite, oplati sa kastrovat 14 rocneho, ked uz bude v spanku? Alebo len vyrezat?
plus2
Okoloidúci

Poslaťod pigie » Sob 04.01.2025 4:02

Kedze niektore nadory su ovplyvnene tvorbou hormonov, tak by to nemusel byt az tak zly napad...
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod plus2 » Štv 09.01.2025 17:48

Este mam otazku, ked mu to bude rezat a bude uspaty, rovno aj kastrovat, alebo uz to nema zmysel v 14 rokoch? Vet bude urcite argumentovat s tym, ze ak nebude kastrovany, tak sa budu tvorit znovu, no je to naozaj tak nevyhnutne? Obavam sa povahovych zmien a prilisneho zasahu do organizmu. Alebo su obavy zbytocne? Nemam rad styl liecby "masiar" (na ludi to skusaju casto, uz asi aj na zvierata),
plus2
Okoloidúci

Poslaťod Vikiki22 » Sob 11.01.2025 16:20

Myslím, že v 14 rokoch je psovi úplne jedno, či gule má alebo nemá. Max. predídete možno rakovine prostaty alebo semenníkov.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Sob 11.01.2025 17:13

Neviem presne, čo je štýl mäsiar ani som to u ľudí nezažila, ale 14-ročnému psovi už sa nič nezmení. Kľudne kastrovať.
"You never barked without reason, and now, you are silent."
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod plus2 » Ned 12.01.2025 12:41

Masiara oznacujem za chirurga lebo lekara, ktory vyreze z tela to, co von ist hned nemusi, napr mandle.
plus2
Okoloidúci

Poslaťod Mackie » Ned 12.01.2025 16:02

Jaj ale ani veterinar ani lekar nerobi take veci svojvolne bez suhlasu. Ale ok. Ako povedali, ak uz bude uspaty, kludne gulky von, to nie je taky narocny zakrok, mozno este mensi ako dokladne odstranit ten utvar.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Predchádzajúci

Späť na Starostlivosť