Pelech

Sem píšte ohľadne psích potrieb(kefy,šampóny,hrebene...).

Re: Pelech

Poslaťod Mackie » Str 07.02.2024 18:26

Nechala som sa inspirovat, potrebujem take nieco pod pelechy, vzala som zo zoohitu na skusku. Nosnost to sice pise 50 kg, ale prehnute to je aj bez psa, ta sietka, neviem ako pohodlne to bude pre psa z dlhodobeho hladiska. Ked tam ma svoju deku, v pohode na par pokusov si lahol. Ale na pelech to urcite nie je, to musim vyrobit "postel" ako som povodne planovala. Uvazujem, ci si to nechat do leta a vyskusat, ci na tom vonku bude lezat, alebo vratit. Za tu cenu, asi pockam.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod pigie » Štv 08.02.2024 7:06

Ta sietka je vyhoda pre vecne mokrych a spinavych psov... a hunatych, ktorym prave teplo odspodu dobre nerobi. Moj pes konvencny pelech vobec nepotrebuje. Na matrac siel malokedy aj v zime. Tuto ide pravidelne. Zimomravym psikom toto svedcit nebude. Fry by mi tam spavat rozhodne nechcel na takom, keby tam mal lihat len na tu sietku.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod hmka » Štv 08.02.2024 9:40

Mackie tak ja počkám na report do leta :lol:

Ja to lehátko zvažujem len von mať, tam pes býva iba s nami keď už používame terasu.
V chladnejších dňoch mi ten látkový pelech príde slabá izolácia.
A hlavne mi strašne vadí, že keď poprší, máme na dlažbe kopec dážďoviek, ktoré som už neraz potom zasušené spod pelechu pucovala blee
hmka
Nováčik

Poslaťod pigie » Štv 08.02.2024 9:48

hmka píše:A hlavne mi strašne vadí, že keď poprší, máme na dlažbe kopec dážďoviek, ktoré som už neraz potom zasušené spod pelechu pucovala blee

Si predstav, ze take zasusene mas na psovi. Nas vonku lehatko nepouziva vobec, bud trava alebo dlazba... A dazdovky mi nosi domov pravidelne v chlpoch :blee: Obcas zive, obcas najdem uz zosusene. Aj preto uz obycajny pelech von nedavam, tiez mi to vadilo :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod hmka » Štv 08.02.2024 11:10

Pigie bleee, našu von keď je vlhko nepúšťam. Pelech je pod strechou, ale tie mrchy vždy po daždi vylezú.
Lehátko vlastne potrebujem len kvoli dážďovkám, nech si lezú kde chcú, no nechcem to mať nalepené pod pelechom.
hmka
Nováčik

Poslaťod Mackie » Štv 08.02.2024 11:29

Ja som na vonku uvazovala o nejakom umyvatelnom vodeodolnom, ale to podla mna po case tiez ostane zasvinene a neumytelne. A tiez vlastne vonku na nicom takom nelezi, jemu to je jedno. Mne uz menej :heh:
Mne nevadi, aky to je material, ale to je ako hojdacia siet, taky lavor sa spravil :nwm: a rozumiem, ze to viac nemoze byt napnute, pri tom sposobe ako sa to sklada, ale zda sa mi to prilis. No ved pockame, uvidime.

Hmka no mozno potom posuniem so zlavou :heh:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod pigie » Štv 08.02.2024 11:32

Ved my tak isto, pelech bol pod strechou a dazdovky pod nim... Uz take von nechcem. Toto Mackie, ta sietovina je vyborne umyvatelna. A ked mam vytiahnutu wapku, tak to prejdem aj wapkou :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod hmka » Štv 08.02.2024 11:59

Mackie píše:Hmka no mozno potom posuniem so zlavou :heh:

:jop:
hmka
Nováčik

Poslaťod clupko » Štv 08.02.2024 13:24

mackie, a ty si myslela, ze to lehatko bude ako postel, ze proste len vyvysena tvrda plocha? alebo na aky ucel si to chcela?
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 08.02.2024 13:37

Primarne potrebujem vyvysenu plochu pod normalny pelech kvoli kureniu, to som sa nevedela dopracovat k dizajnu ako to spravit, tu mi pomohlo to hladanie takychto lehatok kade tade, nasla som ine typy, a uz viem ako spravit, takze toto vybavene. Pisem ako tatar, ja viem. No ale ked uz bolo v hre to lehatko na vonku so spominanymi benefitmi, tak som ho vzala na vyskusanie. A cakala som, ze bude napnutejsie, co uz bolo pri stavani jasne, ze nebude, to jedine zeby sa skrutkovala ta konstrukcia; pri tejto ako sa nasadzuje, musi byt nejaka vola tej tkaniny. Ale aj tak som asi cakala, ze aspon v kludovom stave to bude rovne, ako na tych fejkovych fotkach aj so psami :heh:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Mackie » Pon 04.03.2024 16:29

Pome na tie vetbedy / drybedy. Kupovala som v gundogstore https://www.gundogstore.sk/drybed-vetbed/ a vraj su to tie veterinarne, z UK. Odporuca sa to prejst s gumenou kefou, lebo "sa mozu uvolnovat chlpy po spracovani a strihani" ale vid foto oranzovy, novy, premium vetbet, vysoky chlp, s gumenym spodkom. Minimalne tri take kopy prvy tyzden, a to uz to je zbite do guce, a aj potom sa valaju z toho chumace kade tade. Druhy teda tiez s gumenym spodkom, sivo ruzovy, basic, je aj foto vyssie, oktober 2021, cize ma to 3 roky aj kus. Tie pogumovane sa mozu prat len na 40, potrebovala som to dezinfikovat, takze bud som dala 60 alebo sanytol, nepamatam, tak beriem na seba, ze je to ake to je, ale myslela som, ze sa moze akurat ta guma pototo, a nie vlakno. Ostal z toho taky zlepenec. Novy som este neprala, ale je to precurane krizom krazom, tak teraz neviem, skusit 60 alebo zase nejaku dezinfekciu? Podzubem aj ten? Kupila som este aj profi vet bed na skusku, treti druh, ten ma len taky zosileny spodok, ale smyka sa to, taky mi netreba, to som rozstrihla a mam len do klietky, to uz moze ist na 60 a to si pes aj tak zroluje stale, ten ma netrapi. Ale pusta to tak isto chlpy do aleluja.
No a potrebujem este jeden velky protismykovy, tak teda co kupit, kde? Existuje este nieco ine v inej kvalite? Ci to bude vsetko rovnake? Ja kludne kupim to iste, vytrapim sa s tou predudrzbou, len mi je cudne, ze nikto nikde s tym nema taky problem, len ja. Brala som to pod stareho psa, a proste tie chlpy z toho som videla ako ma okolo nosa polepene, stena pri hre to iste, vsade to je, vidno aj na tom sivom.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod pigie » Pon 04.03.2024 17:49

Mas drybed. Nie vetbed. To fakt len na 40 aby to cosi vydrzalo. Kup vetbed a protismykovu podlozku pod to. Ja na udrzbu aby to aj vypadalo po prani pouzivam kefu aku mam aj na psa. Bez toho sa ti to zlepi vzdy.
Inak ja som to vzdy nove vyprasila, prebehla kefou a bolo. Hodila do pracky ked bolo treba… vyhoda vetbedu je v tom, ze on aj ked sa znici stale je dost vysoky a popije. Drybed to je potom placka. Vetbed je hruby proste a ovela hustejsi.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 04.03.2024 18:01

Ved sa to vola premium vetbet. Tak ktory vetbed? Aku podlozku? Ako to bude drzat spolu? Psy po tom behaju, isto to bude stat na mieste? Presuvam to, rozkladam a skladam, kolko je s tym roboty navyse? Tu pocuranu podlozku ako vyperiem? Kefujes to potom za mokra alebo ked vyschne? Ja uz ten vlas nijak raz nerozpletiem :nwm:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod pigie » Pon 04.03.2024 18:05

Original. S rkom v kruzku. Fakt pravy vetbed. Ten mozes prat na 90tke. Ziadna 60tka.
Kefujem za sucha. Podlozku som mala nejaku lacnu protismykovu. Tu som prala tiez. Rozpadla sa po case, vyhodila. Tu si uz nepamatam na kolkatke som prala. S tym posuvanim neporadim. Nemala som to pre stena. Ale proste v aute aj doma som pod tym mala taku gumennu tiez tlstu, nie taku pod koberce, ale taku stvorcekovu pevnu protismykovu podlozku. Stacilo aby sa to psovi neposuvalo pri beznom pouzivani.
Ale nevydrzi ti pekny vecne aj s udrzbou. Ale funkcny stale je. Co sa o tych zoohit drybedoch povedat neda. Ten ma fry. Zebrovy :haha: hnusny. 2x uz meneny :heh: Ale striham mu to z velkeho, tak to tak neboli :heh:

Inak ja som kupovala Lyovi 5 rokov dozadu. Uz je skaredy bo ho uz necesem, ale mala som ho problem zohnat. Ked mi poslali konecne vetbed, ale zeleny miesto sedeho, skoro som sa uz rozplakala :haha:
Naposledy upravil pigie dňa Pon 04.03.2024 18:17, celkovo upravené 1
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 04.03.2024 18:12

Toto? https://www.gundogstore.sk/vetbedy-original/
Za dvojnasobnu cenu a este podlozku k tomu? To radsej raz za 5 rokov kupim ten lacnejsi a zacinam odznova, a za 10 rokov som na rovnakej sume.
A tieto az tak nepustaju chlpy?

Ja to mam namiesto koberca, mne sa na tom psy hraju, natahuju, to nebude mat zmysel, ked im to bude utekat pod nohami, a tieto fakt drzia.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

PredchádzajúciĎalší

Späť na Potreby pre psy