Vikki dakujem za radu, super
stano, oni daju prakticku radu do bezneho zivota, ale stale je to v teoretickej rovine v tom zmysle, ze kym ma ten clovek nevidi ako to urobim a nevidi ako na to reaguje pes tak je to taka rada ako ked si to precitam tu v teme. a ja by som prave chcela nech to niekto zhodnoti, lebo ja si mozem mysliet ze reagujem dobre, ale nie.
na cvicaku je viac menej ok, sem tam vystekne po nejakom psovi ale na korekciu reaguje pekne, ukludni sa a cvicime dalej, zacne sa znova sustredit na mna. vonku je to proste amok, ktory neskonci kym ma na toho psa vyhlad. akonahle zajde za roh, v sekunde je ok. sebakontrolu sice trenujeme, ale keby sme to mali zmaknute na 100% a viem ju ukludnit v kazdej situacii tak nemam problem
Leila, ja im to praveze nevycitam, lebo oni poradia aj riesia vseobecnu ovladatelnost ale nema ten trener ako odkontrolovat ze ja to dodrziavam ked ma inokedy v inom prostredi nevidi a ani reakciu psa inak ako na cvicaku nezazije. a u nas je to este o to horsie, ze tak reaguje len so mnou. s priatelom ked je vonku tak reakcia tak o 80% miernejsia ak vobec ma nejaku zlu reakciu. cize evidentne je chyba vo mne a to by som potrebovala aby niekto videl a mozno aj porovnal moj pristup vs. pristup priatela. lebo napr. ak sme spolu obaja vonku a vedie ju on, aj tak je zla reakcia. proste staci ze tam som

Slausa, dakujem, som rada ze nie som jedina

ja jednoducho tohto psa nechapem vobec. dokonca mam niekedy pocit ze cim viac chodime na cvicak a medzi psov, tym je to horsie - ale takym sposobom, ze na cvicaku sa v reakciach lepsi a mimo neho naopak zhorsuje. no a teraz uz mam z nej uplne nervy, cize ja nervozna vonku, pes nervozny zo mna a uz sme sa zacyklili.