Hnačka, redšia stolica, neudržanie stolice

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Hnačka, redšia stolica, neudržanie stolice

Poslaťod Mackie » Str 28.02.2024 9:46

Paradoxne tie po zaruke by som odlozila pre zdraveho psa :angel: ze neposkodi, ale aj ak uz tam toho vela neostalo, nevadi.
Offtopic: V noci som robila poriadky vo videach a tam zrazu cesta na veterinu, zabudnute zapnute nahravanie telefonom vo vrecku.. a prave mali moji hnacku a boli po atb a dal im ten Humac, ze vraj su s tym dobre skusenosti celkovo na upravu travenia, a ak by uz ani toto nezabralo po tyzdni, tak uz treba hladat ine priciny. Rok 2019.
Rozbory si davala robit, nema tam premnozene nejake bakterie?
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod lucik » Pon 04.03.2024 18:51

práveže tých probiotík po exsp mám veľké dve balenia na strááááášne dlho, tak neviem, či dávať či nie.. :kak: sa upravilo "už" v piatok, víkend aj dneska kakala normálne, ale teda stále na morčacom s ryžou a tekvicou, dnes dostala aj granule.
do Humacu som volala, pýtala som sa, ktorý z tých prípravkov by mi odporučila, ale teda po popise diagnózy a liečby povedala, že ak môžem, nech jej popis hodím do mailu a skonzultuje s veterinárkou.. zatiaľ od 28.2. bez odpovede :nwm:

no uvidíme ako ďalej, každopádne ďakujem za skúsenosti, dievčatá :smile:
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pia 10.05.2024 12:55

za posledny mesiac sa uz 3x stalo, ze sa pes pokadil doma.
najprv sme nasli 1 maly bobek pri jeho pelechu. o nejaky tyzden-dva zas 1 maly bobek, tentokrat rano v posteli...
a vcera nadranom som sa zobudila na zvuk skrabania pazurov o podlahu, som sa zlakla, ze sa mu nieco stalo a nevie vstat, tak som vyletela z postele, a uvidela som psa ako kadi uprostred dveri medzi chodbou a spalnou, po celej chodbe za nim cesticka z hovien. vyzeralo to ze kadil za pochodu cestou do spalne.
bezne, ked mu treba, tak sa pride vypytat. asi pred tyzdnom mal miernu hnacku (dostal diadog a bol ok), a to vzdy sa vypytal, aj uprostred noci, ziadna nehoda nebola. a toto boli uplne normalne, pevne hovna.
neviem si to vysvetlit. kedze hnacku udrzal, tak nemam pocit, zeby mu povolovali zvierace. a hovno v posteli... vyzeralo to, ako keby mu to v spanku vypadlo.
tak rozmyslam, ci to nejak riesit u veta, alebo zeby to bolo proste vekom... ako, urcite sa na to veta spytam, ked najblizsie pojdeme, chcela som psa aj tak teraz niekedy zobrat na preventivku + ockovanie. ale tak keby mal niekto nejaky tip..

inak nezda sa mi, zeby mal problem so zadnymi nohami. pred par rokmi mal natiahnutu slachu, a zbadala som parkrat za posledny rok-dva, ze ked niekde zastane, tak sa mu obcas trasie ta zadna noha, ked na nej nema vahu - toto som si vsimla asi 3-4x za rok. neviem ci to suvisi. chrbticu ma ok, pokial viem.
ma teraz trochu zmeneny rezim odkedy ho zacal boliet laket (cca 6 tyzdnov), chodime iba na kratucke prechadzky, ziadna aktivita ani cvicenie. ale inak venc 3x denne + niekolkokrat denne sme na dvore, aj tam niekedy travime cas, takze prilezitost vyprazdnit sa ma.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pia 10.05.2024 19:48

neni mozne, ze jak chodi na kratsi prochazky, ze mu chybi k uplnemu vyprazdneni pohyb?

jinak me napada -zkontrolovat mu prostatu.
zmena krmeni - nekdy u starsich psu pomuze vic vlakniny
to jen tak na prvni dobrou, co me napadlo.

si bych uplne neplasila - ale neco se dit muze
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Ned 12.05.2024 8:35

U Gili bolo toto prvým znakom začinajúcej demencie, začala sa sem tam venčiť doma, občas netrafila správne dvere alebo sa k nim postavila z blbej strany. U Fox to bolo zas chrbtom a nohami- za chodze sa jej lepsie kadilo. Poleziacky az neskor, ked sa uz mala problem postavit.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 13.05.2024 10:39

vsetko, co ste napisali, mi napadlo, a ku vsetkemu mam nejaky argument "ano, ale" :lol: spytam sa veta na preventivke, lebo fakt si to neviem vysvetlit. tak mi pride, ze ta demencia je najpravdepodobnejsia? ale ziadny iny priznak som nezaznamenala.
Elis píše:neni mozne, ze jak chodi na kratsi prochazky, ze mu chybi k uplnemu vyprazdneni pohyb?

to je mozne, ale zas zeby to potom hodil doma, bez pohybu, bez knucania, ze chce ist von? ked aj s akutnou hnackou sa pride vypytat uprostred noci, alebo ked zozere travu a potom ide grcat.
zmenu stravy by som zvazila, ak by tam bola nejaka celkova zmena v konzistencii a pod., ale nie je.
prostatu skontrolovat dam, kvoli mierne zvacsenej prostate bol cca pred 2 rokmi kastrovany, odvtedy bola ok - ale uz to bude rok od posledneho vysetrenia.
Sunny píše:U Gili bolo toto prvým znakom začinajúcej demencie, začala sa sem tam venčiť doma, občas netrafila správne dvere alebo sa k nim postavila z blbej strany. U Fox to bolo zas chrbtom a nohami- za chodze sa jej lepsie kadilo. Poleziacky az neskor, ked sa uz mala problem postavit.

demencia mi tiez napadla, aj som citala, ze sa to starym psom stava v spanku a pod. - tak to mi momentalne pride najpravdepodobnejsie. aj ked ine priznaky som si zatial nevsimla, nestava sa mu (zatial), zeby nieco netrafil alebo zabudol.
chrbat, nohy - tiez som nad tym rozmyslala, alebo ze nejake nervove poskodenie. ale zeby to bolo taketo obcasne? ani nema problem sa normalne ucupit vonku.
no nic. okrem tohto vyzera uplne ok. laket boli, ale to poriesime, dame Librelu. a preventivku. termin mame v stredu.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Pon 13.05.2024 11:53

U Gili si pamatam, jak som mala nervy na nu, ze sme sli von, zisli dolu schodami, ja som sa obuvala a ona si odkracala ku dveram a vy :kak: la sa pred nimi. To som este netusila, ze ma nejaky problem :ua: Drzim palce pooravde, nech je to nieco ine, lebo ten jej stav je teraz na zaplakanie :ua:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Nisus » Uto 14.05.2024 19:18

Clupko, kedy sa mu robil rtg chrbtice? Mne ako prvý napadol syndróm Cauda Equina. Toto som riešila s Dadom.
Ži a nechaj žiť...
Nisus
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Sob 06.07.2024 19:42

Nyx ma hnacku uz druhy den, ale taku, ze uplna voda. Sice vydrzi v noci, ale vonku tlaci kazdych 20 metrov a dnes normalne az krv a do toho este aj grcal... a to som mu vcera dala ryzu a attapectin :oo: co to moze byt..? Na dieteticku chybu to nevyzera, ale inak vyzera vcelku oka, nie je apaticky, len vidim, ze obcas mu je zle, chodi za mnou, aby som mu pomohla.. :ua: ked sa zajtra nezlepsi, asi budem musiet smer vet, len to vidim, ze mu max "daco" pichnu..
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Sob 06.07.2024 21:00

Nedas spravit aj rozbor? Keby sa dalo z coho? V tomto pocasi to moze byt aj len zle z tepla, aj hen giardia alebo nieco podobne, to sa dietou nespravi. A este teplotu zmerat. Ja uz som chodila na veterinu len s rozborom a vysledkami na rezistenciu na atb, lebo hej, prve co, dame atb preventivne. Jedine ze by bol dehydrovany, tak na infuzku.

Joj spomeniem, co mal Zeky nedavno hnacku 2-3 dni, som az potom zistila, ze chudak dostal 3dnovu davku pecene pre dvoch psov na jeden sup. Nesadlo. Nastastie len taka blbost.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod wer » Sob 06.07.2024 21:09

No ten rozbor mi napadol tiez, len to len kvapka z neho.. :ua: uvidim zajtra.
Akurat aj anaplazmoza mala hlavny priznak hnacku, len teda bola ina a aj sa inak tvaril...
tak neviem, ci cakat, sledovat, ci bezat na veterinu... a to teda zrovna pri srajde bezne nepanikarim...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Sob 06.07.2024 21:19

Ja som so stenatom kolko, 2 ci 3 tyzdne tahala, ale tam bolo fakt viac moznych "normalnych" pricin, rozbor cisty, bez teploty, a energie mala nadmieru. Nic ine jej nebolo. Ale cudzieho psa si nedovolim posudit.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod wer » Sob 06.07.2024 21:45

Este ci to nemoze byt daco zaseknute, ale zas nema byt moc co.. ani kosti vcelku uz dlho nedostava. a to by asi tiez inak vyzeralo, neviem..
nema ani brucho nafuknute, nic mu tam neskvrci.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Sob 06.07.2024 22:10

Vidim, ze mas pochybnosti. Tak to radsej chod :no:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod wer » Ned 07.07.2024 12:19

Tak uz ma ATB, zapal ma. Ze daco lietalo vo vzduchu, viac psov mali...

Co ste to vraveli, ze je na to dobre? Tekvica..?
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby