Hot Spot

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Hot Spot

Poslaťod pigie » Sob 11.11.2023 8:48

Takto to dopadlo. Vyhojene oba. Ten horsi s krustou nema srst a asi dlho ani mat nebude. Ten normalny pokryva kratka srst.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Str 22.11.2023 7:27

Aky najvacsi hotspot ste videli? Ja som ani netusila, ze niektore fundle maju taky problem, ze cele stehno. Cca 40x40cm, ak nie viac. Som teda take asi ani vidiet nemusela. Chudak pes :ua: Videla som uz viac po tele vacsich, to aj Hugo maval, ale velkostne max ako dlan aj s prstami. Keby to mala verejne, hodim to sem. Som na to bola upozornena a teda fakt hroza. A teda v piatok si vsimli. V sobotu u vet. Dostali na to klasiku aj s atb a kortikoidmi. Napriek to u to dalej postupovalo do takej obr velkosti. Uz sa to zacina hojit, snad to vacsie nebude, ale komplet cele stehno… A za tak kratku dobu!
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod lucik » Uto 12.12.2023 19:33

nooo, asi taký ako väčšia dlaň.. nepoučiteľní majitelia psíškovi nechceli dať golier a psíšek si to olizoval (na stehne hore pri chvoste) donemoty.. hojilo sa to tuším aj vyše mesiaca a pol, s ATB a nejakými mastičkami či čo to mali..
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pon 08.04.2024 13:09

Tému som prečítala, ale ešte by som sa chcela dopýtať a ubezpečiť u skúsených.
Arisiakovi sa spravil hotspot na hlavinke medzi okom a uchom, také fasa miesto. Nebol vo vode ani nič, len sa očúchal o stenu, urobila sa tam ranka a začalo to mokvať, krv nebola, len mikro množstvo ako výsledok toho "spálenia" ako sa šúchal.

Prvé tri dni mokvavé, škaredé, starostlivo umývané betadinovým mydlom, fénované do sucha. Teraz je tam cca 1 mm hrubá chrastička. Nič to nerobí, nerozširuje sa to, nemokvá, chrasta nepraská. Okolie chrasty je suché a ružové ako zdravá pokožka. Mám tú chrastu ešte nejak trápiť, rozpúšťať a tak, ale mám skúsiť nechať doliečiť takto ako to je? Nejde si do toho, neškriabe, ranu ignoruje.
"You never barked without reason, and now, you are silent."
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 08.04.2024 13:26

To asi nebude hotspot, nie..?
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pon 08.04.2024 13:47

No práveže podľa vetky je a tá radila stále omývať. Nechcem to spochybňovať, ale tak zase beriem, že dlhoroční chovatelia sa občas v ošetrovaní vyznajú trošku viac. :angel:
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 08.04.2024 13:56

Aha. Ja by som.to uz asi nechala tak a sledovala len.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 08.04.2024 14:12

Ja by som do toho nerypala, ak to posobi OK pre teba, bude to OK. Len keby to praskalo a videla si podtym hnis, tak by som chrastu omyvala, strhavala. Praveze, ked sa urobi chrasta, uz je to OK.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pon 08.04.2024 16:14

Zatiaľ to na mňa pôsobí veľmi dobre, furt to sledujem, nech zachytím prípadne zhoršenie a zatiaľ nič. Nechám to teda tak. Zaujímavé, že by sa to tak rýchlo spravilo? Ako venovala som sa tomu fakt dosť, čiže poprosila by som :heh: , ale aj tak, som mala predstavu, že sa to bude ťahať dlho. Snáď som to nezakríkla. :ha:
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 08.04.2024 16:25

Hotspot sa spravi velmi, velmi rychlo. 2 hodiny, mozno aj skor...
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Pon 08.04.2024 16:26

Jj, to viem, že sa urobí rýchlo, ale myslela som skôr, že polepšilo.
Sorry, divné slovo, znamená to dve protichodné veci. :heh:
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 08.04.2024 16:31

Ako rychlo sa spravi, tak rychlo sa to vie aj fixnut. Funguje obojsmerne. Uplne vazne :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Lindchen » Str 10.04.2024 18:43

Chrasta sa už začala pomaly odlupovať, je tam srsť, tak miestami drží, inde už pôjde dole. Pod ňou krásne ružovučké, suché. Ako úplne vážne je toto highlight môjho týždňa. Uf. :heh:
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod elfinka » Pon 29.07.2024 18:41

Fido blbé. Po 5 dňoch liečby sme sa dopracovali k horšiemu stavu než prvý večer po atb (kedy to vyzeralo, že sa to začalo pekne hojiť) a mne až vtedy došlo, že asi reaguje na lokálne atb (cortizeme, s neomycinom sme už mali tú česť aj u človeka a napuchla z toho polka hlavy), chudák ho to svrbelo a mal to čím ďalej viac červené, teraz môžem cakat 3 dni kým prestane reakcia na atb a konečne sa to môže začať hojiť :prd:

A uvítam tipy, ako zabrániť skrabaniu ramena spredu. Lebo najlepšie čo ma napadlo je dať mu botičku, s ktorou síce stále škriabe ale aspoň to nerobí tak veľké škody ako priamo pazúry.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Uto 30.07.2024 4:13

Ja som davala ponozku.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší