Paralýza hrtanu

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Paralýza hrtanu

Poslaťod Vikiki22 » Ned 17.05.2026 15:12

Pridávame sa s Freyou. :ua: Od februára sa jej ťažšie dýcha. Pozerali sme jej hrtan endoskopom, a teda má hrtan "nefunkčný". Má aj zmenený hlas pri štekaní, počuť, keď dýcha papuľou... Zatiaľ ale pekne hltá a nekolabuje. A áno, zadné nohy, resp. koordinácia s tým súvidia. Začala sa aj Freya potkýnať a horšie koordinuje zadné nohy.
Dá sa tento problém riešiť chirurgicky, ale vzhľadom na jej vek to už nebudem riskovať.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod elfinka » Pon 18.05.2026 9:40

Ja som este pred mesiacom mala pocit, ze tu operaciu skusime risknut. Ale nohy odchadzaju fakt rychlo, atrofia dost vyrazna - tak uz asi nic. Sa obavam, ze by sa po operacii nezvladol postavit a zrehabilitovat - hlavne ked v nasej diere po granate neni moznost nejakych psich fyzio a hydroterapii a tak.
Dnes uz odmietol ist aj na prechadzku.
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 18.05.2026 13:35

starnou , starnou nam DForaci :plac:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod elfinka » Uto 26.05.2026 21:03

Nam kortikoidy asi pomohli na hrtan, zato mu uplne atrofoval cely pes na nich - schudol, je z neho len kost a chlpy a na prechadzky uz nechce chodit vobec.
Nasla sa ale u nas v meste fyzio, dokonca s vanou, tak tam pojdeme omrknut. Dufam len, ze ma klimatizaciu :aaa:
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Uto 02.06.2026 14:29

Ja som nenasadzovala kortikoidy a teda nezhoršuje sa to Freyi zatiaľ a drží sa celkom dobre. :yes:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby