od ivana8 » Pon 29.12.2025 22:51
Ďakujem Vám za reakcie a názory. Mám nad čím premýšľať. Určite nemám v pláne ohrozovať, alebo provokovať cudzích psov/ľudí a vnucovať môj pohľad. Len skrátka musím niečo spraviť inak, lebo apoquel nám nič neriešil. Naopak. Pruritus síce potlačil, no kvasinky si žili svoj premnožený život a Beňo sa začal dosť pocikávať. Nie, že by mal inkontinenciu, len nevydržal. Každú hodinu a pol sme chodili ucvrkávať a keď sme nešli, tak skrátka pustil. To postupne tiež prešlo, odkedy sme ho vysadili. Škriabe sa ešte trochu, ale je to už tak v norme, 2 - 3 krát za deň ho to chytí, ale zamestnám ho a už si ani nespomenie na škrabanie. Verím, že si s tým poradíme, len to chce čas.
Teoreticky ešte besnotu by som dala očkovať, to máme preočkovanie až v 2027, uvidíme, čo bude. Ani nie tak kvôli líškam, len asi nenájdem veťasa s otvorenou mysľou a ochotou diskutovať, ak by mi náhodou ochoreli na kĺby či podobne. A mechanickú časť medicíny nezaznávam.
Ale DHPPI musím zvážiť a leptospiru určite už nedám preočkovať. Aj tak sa neočkujú všetky kmene, ktoré sa tu vyskytujú a keď si mám vybrať medzi teoretickou nákazou, ktorá sa u imunitne kompetentného organizmu nemusí ani prejaviť a prežitou závažnou systémovou reakciou, tak asi nemám nad čím premýšľať. Ešte raz ďakujem.
.."morálka nehrá žiadnu rolu, pokiaľ sa kríži s našimi vlastnými záujmami"..