Močové problémy, pomočovanie, zápal močových ciest, kamene

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Močové problémy, pomočovanie, zápal močových ciest, kame

Poslaťod Mac Gie » Štv 27.11.2025 11:47

Ja som si o tom študovala, keď sa Max začal zhoršovať a teda je malá šanca, že u prenášača sa choroba prejaví, ale je tam. Našla som genetický test čisto na to stál vtedy 50€, ale nakoniec som nedávala robiť, lebo som na tom nebola finančne najlepšie vtedy.
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Štv 27.11.2025 12:27

vim, ze cele to testovani DM-ky je trosku na vode, proto ten otaznik.
Nicmene -zhorseni po podani jineho leku by me nasmerovalo jinam, no.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Štv 27.11.2025 13:31

diky, elis, o tych neziaducich ucinkoch som vedela, ale kedze dostava librelu uz dlhodobo, nespojila som si to. skusime vysadit a uvidime.
DM to pravdepodobne nie je.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Štv 27.11.2025 13:47

Clupko a nemôže mať oslabený močový mechúr z tých častých zápalov? Toto som mala presne aj ja keď som mávala často zápaly močových ciest, takže súdim čisto podľa seba. Vtedy som sa ozaj bála, že sa niekde počúram. Ja som pocítila že sa mi chce čúrať a ak som neutekala hneď tak som reálne mala problém ten moč udržať.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Štv 27.11.2025 13:55

a on ma inkontinenci nebo nevydrzi necurat doma?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Štv 27.11.2025 13:57

aris, urcite moze :nwm: tazko povedat.
je to inkontinencia, zostavaju po nom mlacky, kde spi, alebo kvapky, kde chodi. nie uplne nonstop, ale vacsinou.
aj viac pije. pustame ho castejsie von, vonku sa normalne vycika. a doma ma stale plienku, neda sa inak.
dostal caniphedrin, vcera mu z toho bolo zle, dnes vyzera zatial ok (klop klop).
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Pia 28.11.2025 21:32

Mala to aj Gili na stare kolena. Librellu nedostavala, zapaly nemala, u nej to bolo demenciou a proste vekom.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 01.12.2025 10:04

a doma ste to ako riesili? nosila plienku?
lebo sa obavam, ze ked to neprejde a bude musiet mat doma tu plienku, ze sa pod tym zapari
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 01.12.2025 10:12

a co ten caniphedrin? snese ho?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 01.12.2025 10:36

vyzera, ze ano. predlzili sme interval, tabletky dostava asi hodinu po jedle, a zda sa, ze to pomohlo.
na druhu stranu zacal odmietat granule :ach: (na ine jedlo chut ma. zuby dam skontrolovat pre istotu)
aj to par dni vyzeralo, ze caniphedrin ucinkuje, ale teraz si nie som ista. pocas dna sa pocikava menej, max par kvapiek, ale v noci je to horsie.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mac Gie » Pon 01.12.2025 14:29

Max mal posledné mesiace plienku skoro stále a nezaparilo sa mu nič.
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Pon 01.12.2025 19:01

Ona dostavala myslim Ovestin, ten to zmiernil. Plus 6 kilovy pes tolko skody nenarobi. Vsade kde pravidelne lezala boli nepremokave plachty alebo podlozky (gauc/klietka/ohradka), na noc dostavala plienku.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby