Kožné problémy, ekzémy, zápaly, parazity, plesne..

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Kožné problémy, ekzémy, zápaly, parazity, plesne..

Poslaťod hewča » Str 06.08.2025 9:21

na druhy den prisiel golier, pes sa uz od rana samozrejme nemal potrebu olizovat ani riesit to :heh: klasika

a nakoniec sme predsa riesili tie analky...pretoze dovtedy to vyzeralo, ze sa osiva a sada si kvoli tomu bruchu
Dogs are like potato chips - one is never enough...
"Which of my photographs is my favorite? The one I’m going to take tomorrow."
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Ned 10.08.2025 16:08

Je to tu, august a Sura sa začína škrabat odušu
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod hewča » Pia 05.09.2025 10:30

najnovsie si rozlizal toto :pac: tak zajtra zas smer vet
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod mart.ina » Str 10.09.2025 16:00

Hewca nebude alergik? Ti su ovela viac predisponovany na hotspoty a rozne kozne problemy. Este ak to je castejsie poslednu dobu.
Ja som napr musela u vlastnej feny asi pred nwsiacom uz nasadit apoquel, aj ked nie denne, co sa skrabala hrozne. Trochu pomaha caste kupanie v dezinfekcnom sampone, ale vyzera, ze to nebude alergia na jedlo ale na prostredie....
mart.ina
Hafan

Poslaťod hewča » Str 10.09.2025 20:53

je to mozne- labky sa mu vtedy spustili po tej stanovacke, ale mal aj cerstvo vystrihane labky, co si myslim, ze vtedy tiez prispelo, lebo nikdy som mu labky az takto nevystrihavala .. a tam mal chytene aj to brucho

Toto teraz ma oblast pupku, ale uz sa to ukludnilo, uz pred veterinou. Dostal injekcne kortikoidy a na ten pupok mitex mast a uz je naozaj klud.. ale tiez spominali, ze to moze byt alergia, aj vzhladom na to, ze je tento rok dost agresivna sezona.

Je pravda, ze vonku viac kycha. Usi si obcas skrabe- ale nema ich ani cervene ani nic a je to skrabanie len take obcas, v normalnej miere by som povedala

Uvidim, ako sa to bude vyvijat.
Pridavam preventivne aspon humac do stravy, to som citala ze na tieto veci tiez pomaha.
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Štv 11.09.2025 11:37

Ja som sa tak tešila, že u Trix to bola fakt kontaktná alergia na slamu, všetku som jej vyhádzala, doslova povysávala búdu, v lete bol ako tak kľud, aj sme vysadili Apoquel úplne. Bum, prišla jeseň, máme to tu zas, denne pol tabletky je minimálna dávka. Vrrrrrr.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Štv 11.09.2025 13:13

Cim ďalej tým viac zisťujem že presne túto sezonnu alergiu ma fakt veľa psov. Surou počnúc, už som čítala veľa prípadov na "dôjde jeseň a škrabe sa". U nej to trvá od práve cca pol augusta do doby keď sa výrazne ochladí. Len potom zas v niektoré mokre roky dôjdu hnijúce listy na zemi a to jej vadí asi tiez
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Štv 11.09.2025 13:46

ambrozia? neviem ako u zvierat, ale vela ludi (vratane mna) je na nu silno alergickych, a prave august-oktober je high season.
potom zacnu plesne ako cernovka a alternaria.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod hewča » Štv 11.09.2025 13:54

clupko, presne to, este mi veterinarka ukazovala pelovy kalendar, ze to je brutal teraz
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Štv 11.09.2025 17:10

Ja to na tie ambrozie zvalujem u nej, ale potvrdene to nijak nemam. Tiez mam v rodine na nu alergiu a nic ine co by v tejto sezone bolo take prudke nepoznam
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod hewča » Uto 23.09.2025 22:34

zas rozlizane cele brucho a to uz to mal pekne :pac:

idem v piatok na vet... tolko co som s nim bola za posledne tyzdne u veterinara, som s Meggi nebola asi za cely zivot
(Imogen Cunningham)
hewča
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Uto 23.09.2025 22:47

Ja uz asi len poslem vetovi mail s fotkami, ci ma este nejake napady, ci to vobec riesit, alebo len udrziavat bez infekcie kym to pojde, stale ma tu dieru tam a uz som vzdala aj golier, nech si dzube do toho, ziaden rozdiel.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod clupko » Str 24.09.2025 7:49

aku dieru? ak sa nieco nehoji, u nas pomahal vetericyn.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Str 24.09.2025 14:17

To iste stale, co mu vyrezavali z kolena. Jemu vetericyn (ani nahrady) na zvlhcovanie nefungovali. To mu davam ako dezinfekciu uz roky. Ja som tu davala aj vysledok z histologie, on ma problem len s tymto kuskom, vnutri ma nejake tkanivo, ktore rastie a vzdy mu tu pokozku roztrhne. Inde ked sa niekde poreze alebo nieco, tak sa normalne hoji. Od maja ci juna, ako sa mu to zahojilo po operacii a zase otvorilo, som skusala vsetko mozne, aj co ste tu spominali, cajovnik, obklady na zasusenie, lokalne atb, cyklosporin, to nereaguje na nic.
Tam bola finalna moznost, ak sa mu to vrati, vybrat skrutku, ale to je cele vrastene v kosti uz, to je nerealne. Este nohu odrezat mozme skusit :angel:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Sunny » Str 24.09.2025 16:02

To znie jak "zive maso", co sme kedysi u koni riesili. Tiez to bola neverending story, za mojich cias tam nevyriesena.

Hewca the same u nas, Trix ma to bruchu zas hnusne. Minimalna davka polka Apoquelu denne, aby sa to nehorsilo. Netusim, z coho to je :ua:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby