Hnačka, redšia stolica, neudržanie stolice

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Hnačka, redšia stolica, neudržanie stolice

Poslaťod Domca » Str 08.01.2025 10:30

Tak ako prvé by mala byť poriadne vyšetrená stolica - možu to byť giardie (tie nie je úplne jednoduché zistiť, je potrebné fakt trafiť dobrú vzorku :kak: , aj na viac krát kludne) alebo kokcídie (isospory).
Plus ja keď má pes dlhšie než 2 dni hnačky dávam 24 hod hladovku (nedávam nič, ani diétne granule, proste nič) a nasadím napr Diadog alebo Aptus Attapectin a potom postupne po maličkých dávkach rozkrmujem (ryža a varené kuracie napr ale mojmu psovi vyhovujú viac varené zemiaky a mrkva) a určite nasadím probio.

Každopádne, je to ťažko takto odhadovať cez net, keď nevieme čo reálne psovi je. Možno by som zmenila veterinára.
life is Rough
Domca
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Str 08.01.2025 10:53

Ta hladovka je zaklad. Nam nikdy nepomoze nic ine tak dobre ako prave hladovka.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Domca » Str 08.01.2025 10:55

Ja som to práve od teba pigie odkukala :ha: a vždy nám to pomohlo, okamžite. Žiadne diéty, ryže,atd proste 24 hod nič.
Ono to trávenie keď je hodne rozdráždené tak je jedno čo do toho psa ide, nerobí to dobrotu. Okrem teda tekutín samozrejme, to je základ keďže sa rýchlo pes dehydruje.
life is Rough
Domca
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Str 08.01.2025 11:23

Ja odkedy to tak robim, nikdy problem a odvtedy som s hnackou u veta nebola :angel: U dospeleho psa az do troch dni hladovka, u stenata 24 hodin. Tekutiny nie narazovo. A az potom ta ryza a maso... Granule sa mi nikdy neosvedcili, aj ked boli hyper ultra speci intestinal gastro :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Str 08.01.2025 16:12

Vidis, mne zas obaja z hladu a hladovky bliju kyselinu :heh:
U stenaka ale najlepsia vec - tekvica s ryzou. Rozvarena na maderu. U neho ale nastastie hnacka trva vacsinou len do momentu ked z neho vylezie predmet dolicny, ktory v prvom rade nemal vobec co zrat :ha:
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Str 08.01.2025 16:20

Slausa, ked im nic nie je, tak bliju aj mne (Fry). Ale ked maju v neporiadku zaludok, nic blit nebudu.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby