Kliešť

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Kliešť

Poslaťod clupko » Uto 16.07.2024 17:36

foresto je bez permetrinu.
inak asi uz len repelenty.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 16.07.2024 18:05

Obojok nechcem, ten by zožral.
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 29.09.2024 9:24

Neviem kam s tym, ale... Mam doma fungujucu vzorku. Sme traja a nemame rovnaku krvnu skupinu. Kazdy mame inu. O tomto ste uz poculi? Lebo teda na nas to presne sedi... Uz som si to vsimla rokmi, ale az teraz som to zachytila :
Kliešte najčastejšie napádajú ľudí s krvnou skupinou A. Menej často si vyberú ľudí s krvou AB či 0 a úplne najlepšie sú na tom tí so skupinou B, vyplýva z výskumu českých vedcov.

Kazdy sme uz mali kliesta, to je jasne, ale ak prejdeme tou istou trasou, tak proste rozlozenie kto najde na sebe kolko, uplne na toto sedi.
Si tipnite aku krvnu skupinu mam :haha: a vzdy mam najviac kliestov a za tie roky aj najviac prisati kliestom :haha: Inak vcera teda sme mali kliestovu invaziu. Zhodou okolnosti sme na sebe obaja mali gate s odnimatelnymi nohavicami. A chvalabohu... Lebo teda ten zips odnimatelny, drvivu vacsinu zastavil, tam v tom zahybe som ich mala desiatky. Chlap ich mal ovela menej. Myslim, ze uz budem nosit teraz na jesen len tie, ked pojdem do kliestoveho uzemia :heh: Uplne vazne, odporucam :jop:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Str 02.10.2024 15:01

Mam A a jedineho kliesta som mala v detstve pradavno. Ani teraz po mne ziadne nechodia. Ale ja nechodim takymi zamorenymi miestami ako ty. Desiatky na nohaviciach? Ta co si, otocka a este nahadzem granaty za sebou. Takymi usekmi nikdy nepojdem.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod pigie » Str 02.10.2024 19:07

Kym nechodis medzi ne, tak nemas... Ani ja som nemala moc kliestov, kym som nechodila po kliestovych oblastiach :heh: Ale teda, ja som si tych kliestov vsimla az v aute :joint: Si nemysli, zeby som sa nadalej prechadzala, keby som si ich vsimla skor :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Str 02.10.2024 19:37

Zcasti pravda. Ale ja som na take hakliva, ja stale pozeram, ci po mne nieco nelezie. A mam bieleho psa. Ja vidim na nej nieco cierne a kontrolujem, ci je to blato ci nieco ine. Teraz na Spisi, z 10 metrov som zbadala, bezna kontrola, a to obrovsky vzorkovany kliest. Sme sa otocili. Ja mam psov skoro dva roky bez pipety proti kliestom, resp. uz minuly rok mali taku po zaruke. A chodime aj po lukach a po lese, ale fakt sledujem od zaciatku teren, plus taky masaker tu nemame. Aj komare co ste spominali, u nas sotva jeden sa najde za sezonu. Ja netusim kam by som chodila tam u vas, to by som nedala.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod wer » Štv 03.10.2024 8:26

Dnes rano som si kliesta z rukavu zhadzovala - luka za domom.. a komare mam stale, min 5 za den zabijam :pac:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mac Gie » Štv 03.10.2024 8:27

Ja mám tiež Ačko a v detstve si pamätám, zo mňa mama ťahala kliešte bežne. Teraz v dospelosti, skoro nič. Za posledných možno 5 rokov som mala jedného(?) zakusnutého a možno tak do 5 čo po mne liezli. A to na Maxovi som ich nachádzala bežne (mal tabletku) mŕtvych aj lezúcich, nič extrémne ale boli. A to ja som mu vždy dávala len na jar niečo. Hoya teraz prvý krát dostala na jeseň, lebo sme šli na Muráň a budú ešte tréningy coursingu a to je na juhu pri hraniciach a tam už je to rizikové.
“If you don’t own a dog, at least one, there is not necessarily anything wrong with you, but there may be something wrong with your life.” - Roger Caras
Mac Gie
Šampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby