wer píše:ten "cvik" absolutne nic nehovori o vycviku
jj.
Vzdyt v kazdem zkusebaku po svete najdete nejakou takovouhle "prověrku" zakladni ovladatelnosti - v provozu apod.
a procento vychovanych psu se teda nezvysuje ani omylem

wer píše:ten "cvik" absolutne nic nehovori o vycviku

, ze by teda kosik mel byt aspon v aute. To je jako bych jim davala na tu hubu naprstek ale
a to jsme všude tvrdila, ze kosik RTW na caniky pasuje
jj, pasuje - do roka 

) a jedničky.

). Nenastalo ocakavane - ze to niekoho chyti a pojde dalej a dalej a zvysi sa kvalita, bude viac pretekarov vo vsetkych kategoriach..
a to su tam 4 cviky..? A o urovni radsej pomlcim. Vsetci chcu ist rychlo pretekat, ukazat sa a pritom maju veci nedotrenovane, nedotiahnute, psov nenastavenych a to uz nikdy sa cez to nedostanu, len sa tocia v kruhu.
Zrovna to jeho držanie predmetu, s tým sa paprem odkedy ho mám. Jemná huba, ktorá drevo ani nevezme do huby a aj keď si má zatvoriť klietku tak to berie dvoma prednými zubami. Loptu na šnúrke za loptu mi začal nosiť teraz, inak to mal pod jedným zubom za šnúrku a 5x mu to padlo po ceste.
ludia nemaju drive, chut makat.. chcu vysledky hned... a ono to je predovsetkym o tej drine a hodinach, hodinach, hodinach treningov. A u nas napr potom 2-3 preteky v sezone
a makas na to 3 roky aj 2x za den
) vidim rozdiel v propagacii - prave tahaju aj zaciatocnikov a oni si myslia, ze ved dako prejdem, na cvicaku s pamlskami to dako da, tak idem zbierat "skusenosti" na pretek...
Moje zaciatky boli take, ze som to brala, ze len na skusku mozu ist len profici, pretek, fuuu, total nemozne a nedovolila by som.si sa tam ani prihlasit