Podľa mňa to ale všeobecne má malú "propagáciu". Alebo neviem ako to. Ja napríklad so psom OB nerobím lebo mi príde nudné a náročné aj v tých Z-kách či nulkách či čo to sakra je. Úplne najnižší level skrátka. Snažím sa mať veci dotiahnuté a neísť na skúšku so psom, ktorý si sadá krivo, nedrží nič v hube a po obehnutí kužeľa sa nepriradí (hoci to na tie najnižšie skúšky stačí, tuším že cvik končí pol metra pred psovodom?). Lenže potom ma to nebaví pilovať, keď sto rokov niečo šmudlám "bez výsledku" a zas dať nie málo eur za prihlášku, aby pes nazbieral skúsenosti a skončil posledný nie je niečo, čo si teraz môžem dovolť

Zrovna to jeho držanie predmetu, s tým sa paprem odkedy ho mám. Jemná huba, ktorá drevo ani nevezme do huby a aj keď si má zatvoriť klietku tak to berie dvoma prednými zubami. Loptu na šnúrke za loptu mi začal nosiť teraz, inak to mal pod jedným zubom za šnúrku a 5x mu to padlo po ceste.
Jedna vec sú skúšky, druhá potom preteky. Ako človek zvonku som videla tak možno 2-3 zaujímavé preteky, že by boli niečím nápadité. Vizuálom, pohárom, možno témou...
Keď to porovnám s rallyčkom (ktoré je problém nájsť niekoho kto to trénujea vypisuje preteky) - v rally OB je síce povolené hoc si aj búchať celý čas po pamlskovníku, ale môžem všetko robiť skôr. Môžem ísť na skúšky s tým, že pes ešte nie je 100% a ide zbierať skúsenosti a zároveň ma to neposunie úplne na spodok výsledného poradia. Ja sa priznám, že byť posledná je pre mňa strata peňazí pokiaľ celým rebríčkom nerozhodujú pol body.
Je tam priestor ako sa hrať s využitím plochy keďže v rallyčku môžeš vymyslieť stotisíc obratov ako tam človeka pootáčať, môžeš rozložiť misky (v rámci cviku). Tie parkúry samy o sebe sú kreatívne, tým že to skoro nikto nerobí prepáčim aj to, že väčšina pretekov je "suchá" a nápaditý je tak parkúr.