OB verzia "Čo sa vám dnes podarilo / nepodarilo?"

Re: OB verzia "Čo sa vám dnes podarilo / nepodarilo?"

Poslaťod wer » Uto 28.05.2024 8:38

Velka ako velka - ta vzdialenost je hlavne ovela vacsia... a to je prave ta pointa - pes ma bezat do smeru a az potom hladat, kam bol poslany... v tom ob mi skor chyba ta ruka, to mi viac postrada logiku :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 28.05.2024 8:53

vzdialenosť je asi trochu väčšia ale plenta má 2,5 metra :ach: kužel má 10 cm a pes vybieha na vzdialenosť cca 25m, tak ten nepomer je dosť zjavný
obehnúť plentu je ťažký cvik v tom, že to tam komplikuje figurant, ktorý ho láka, nie že by bolo ťažké naučiť psa obiehať plentu
a to že tam nie je tá ruka, je práve to ťažké a preto sa to aj ináč učí, nie je to cvik že vybehni a čakaj na povel, takmer každý to učí na target v tom štvorci
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 28.05.2024 9:08

2,5 metra nema :heh:
A pointa je ta, ze to tiez nevidno a tiez to splyva s prostredim. Vybiehacie cviky su samoodmenovacie, takze v tomto to narocne nie je.. problem.maju s orientaciou... :no:

Osobne by som psa ucila behat rovno, ak tam nie su ruky... :nwm: tam, kde stojim celom.. kuzelky okolo seba v 4 smeroch, rozne farby - splyvajuce, kriciace... asi takto by som mu to vysvetlovala... ja osobne suhlasim.s tym, ze treba ratat so vsetkym. Stastie praje pripravenym...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Str 29.05.2024 13:00

wer píše:Vybiehacie cviky su samoodmenovacie

Vaclav vzkazuje ze to neplati pro kazdeho psa ( i proto ten target moc dobre chapu) a vovcack mu prikyvuje :joint: :ha:

a k veci -
dasken píše: že sa to robí aj naschvál, že proste treba na to psa trénovať

me to neprijde jako umyslne ztezovani - vsak to podporuje podstatu cviku. Ty to vidis. A pes posloucha tebe :nwm:
jo -proste i tohle psa naucit.
A je proste dobre vedet, ze zrak psa je limitovany a podle toho trenovat :jop:

s maketama bych to teda nesrovnavala a ne kvuli velikosti :ha:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Shel-chan » Štv 27.06.2024 21:54

heh, keska by sa prihovorila za václava :joint:

Lindchen píše:Jo, my sme svojho času hojne používali, keď sa na pretekoch stavala plocha alebo dráha.

faaakt? ja asi ani raz.

ale aris áno, ja som ti aj v skupine vravela že to vnímam podobné. a akože červené kuželky oranžová páska v dvojkách alebo trojkách, ok, ale Ztkám a nulkám dať mi to príde kruté.

ja mám tiež psy naučené bežať rovno a dúfať, že to tam bude. u joycy v trojkách ona naslepo vybieha rovno a ja sa modlím, aby nebežala krivo, lebo však v trojkách sa najprv beží do nikam a zastavuje sa v kruhu ktorý pes nevidí :joint: ale potom je to super vidieť, keď ju pošlem do strany a ona sa rozbehne fakt len preto, že mi verí... a akonáhle zazrie box tak pridá na asi 2x takú rýchlosť :heh:

to je proste fakt naučené že pes ti musí veriť že to tam bude a bežať. sme to riešili na seminári snáď ešte v roku 2018, keď v čechách pretekala yorkšírka v trojkách (bola aj na svete jeden rok) a najväčší problém mala so stromčekom, pretože na ten kužel proste zo svojho uhla nízko pre zemí nevidela. (vtedy bol ešte len jeden myslím)
only expect the worst, and you'll always be either right or nicely surprised
(and they say i'm not an optimist!)
-----------------------------------------------------
http://www.sheimi.sk
Shel-chan
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Obedience