Nám sa "nepodarilo"
Vytiahla som v sobotu Arinka na OB preteky do Košíc. Viac menej len tak z nostalgie, lebo už necvičíme, ale jak trénujem s mladou tak trochu žiarli a je mi ho ľúto.
Tak som sa trochu hecla a potrénovala cviky na OB2.
Ale teda nevyšlo nám to vôbec, začiatok sľubný, chôdza za 9 (asi prvýkrát v jeho živote), a pár svetlých momentov na začiatku a potom to bola komédia. Ale dostali sme pochvalu od rozhodkyne, že sa na to pekne pozeralo (aspoň na začiatku
) a za skvelú kondíciu v 12 rokoch.
Nevadí, ale iné som chcela. Mám hypotézu, že pes nevidí dobre alebo vôbec červenú farbu na zelenej tráve. Takže box s malými kuželkami v červenej farbe som mala pocit, že vôbec nevidí. A s tým boxom mali aj ostatné psy problém. Takisto potom kužel na obiehanie, že mu to proste splýva a keď je na ploche aj kopec iných serepetičiek výraznejších - biele, žlté, tak je riziko, že sa zameria na tie.
Ja mám box naučený tak, že mu pred cvikom poviem, že bude štvorec a on si ho vyhľadá a zameria sa na neho a potom tam beží. Ale tu som som videla, že ho vôbec nezaregistroval.
Nemá to byť výhovorka, jasné že keď je tip top pripravený pes, tak je ten cvik naučený tak, že to zvládne. Na tom ob som ale viac krát bola svedkom, že psy "vybuchnú" a majú nulu za cvik, lebo sú jakeby dezorientovaní. Tak moja teória je, že to môže často súvisieť práve s tou farbou. že keby boli tie kužele trebárs. biele, tak to pes vníma úplne inak.
čo si o tom myslíte?
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.