no vidite. a ja vidim obrovsky rozdiel a posun pri OB u nas.
robim to uz nejaky ten rocik, takze si to mozem porovnat.
dlho bol moj najvacsi pohar doma ten, ktory sme so shayminom vyhrali za 1. miesto v OB1. a az som nemala chut ho ani brat domov, pretoze sme tam boli snad styria-piati... a vsetci sme mali "nesplnil" (pod 192), ibaze my sme boli ti, co to v ten den pokazili najmenej trenovat nebolo kde, systematicky sa pripravovat na OB uz vobec. co som mala z toho, ze som dostala papier s logom FCI, ked na nom bolo ze nesplnil. nemohla som sa pohnut dalej, feedback od rozhodcu ktory ob nikdy nerobil mi bol k nicomu. bolo tu asi 5 pretekov rocne, aj ked po celom slovensku, na celych pretekoch nas bolo asi 20, a mala som vacsinou pocit, ze organizatorov s tym akurat tak otravujeme, ze sme prisli. na vyhlasovani sme dostali papier, vitazi mozno vzorky granul a pohar.
na predposlednych pretekoch, co boli majstrovstva sko v septembri, nas sutazilo v OB1 celkovo 21 !!! to bol uz diametralne iny pocit, postavit sa so shaylou na to druhe miesto, s vybornou a 288 bodmi. od prveho miesta nas delilo 4,5 boda, t. j. rozdiel nejakych 1-2 bodov z jedineho cviku. a to neboli treneri, vytrvalci, ale obycajni ludia. ktori chodia pravidelne na treningy. pretoze treningy su dostupne. a trenuju a posudzuju ludia, ktori sa obedience aktivne venuju. a je tam zazemie, pretoze na tom preteku sa pozerali na vela svojich zverencov aj ich treneri (vsak wer vies, ze tam bola aj veronika), vsetci sme si navzajom fandili. vsetci dostali ceny, vitazi dost bohate. nie ze by mi islo o ceny, ale napriklad sutazilo aj mnozstvo deti, a tie sa z nich vzdy tesia. pocas roku maju preteky svoju temu, a podla toho aj krasne medaily a drobne ceny. je to vesele a take... srdecne. mam tam pocit, ze to organizatorov bavi, a ze sa tesia z kazdeho ucastnika.
v aprili sme mali na preteku viac ob1 nez Ztiek. a ti ludia sa vracaju a vidis, ako sa posuvaju. to potom mas pocit, ze to aj dava zmysel.
p. s.: akurat tento tyzden nam vo vycvikovej komisii sko padol navrh na vyhlasenie najlepsich sutaziacich za rok, takze nieco sa rysuje
a myslim ze to bude ine, ako ked sme s kesinkou vyhrali ligu obedience v obz za to, ze sme mali najviac bodov lebo sme ako jedini boli na 3 ci 4 pretekoch v danej sezone, aj ked sme mali vysledky mizerne... nieco mi vravi, ze tu to nebude uplne zadarmo
momentalne su zadarmo len trojky... lenze v trojkach je to ine, lebo tam si fakt zamakas, kym sa ti tam podari dostat. no taky isty pohar za 1. miesto v ob3 so znamkou "nesplnil" som si v decembri niesla domov s joycou, lebo akurat sme boli prihlasene len dve tak sme si to dali "treningovo" a nechali sa prekvapit, ktora to pokazime viacej