VZN a psy

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: VZN a psy

Poslaťod janas » Uto 07.08.2012 10:51

:heh: Silvuch :heh: a ja vravím niečo iné?
ja som len príkladovala vodítkové tipy :lol:, bo ja mám takú skúsenosť a ty máš zase inú, ale vravíme o tej istej veci, nem?
Obrázok
janas
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3575

Re: VZN a psy

Poslaťod Renata » Uto 07.08.2012 10:54

pigie píše:Offtopic: A ja chcem uz byvat prec... Naozaj :prd: Zacinam sa stavat nebezpecna pre psov :haha:

Offtopic: sak dockaj, aj na teba pride rad, budes chodit s kosikom a na voditku :jazyk:
Maybe the reason I love animals so much, is because the only time they have ever broken my heart, is when they've crossed that rainbow bridge
Renata
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 932

Re: VZN a psy

Poslaťod pigie » Uto 07.08.2012 10:55

Renata píše:
pigie píše:Offtopic: A ja chcem uz byvat prec... Naozaj :prd: Zacinam sa stavat nebezpecna pre psov :haha:

Offtopic: sak dockaj, aj na teba pride rad, budes chodit s kosikom a na voditku :jazyk:

Offtopic: Fakt by som sa nedivila, keby mi take nakazali nosit, bo sa zacinam uz spravat ako besna. Uz aj voci ludom, co vidim prvy krat, proste pohar trpezlivosti pretiekol :prd:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 10282
Bydlisko: Bernolákovo

Re: VZN a psy

Poslaťod Renata » Uto 07.08.2012 10:56

Offtopic: a urcite nie si ani ockovana na besnotu, jajaaj teba ked raz chytia, tak hugo nech utekaaa, ze on ta nepozna
Maybe the reason I love animals so much, is because the only time they have ever broken my heart, is when they've crossed that rainbow bridge
Renata
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 932

Re: VZN a psy

Poslaťod LenkaLeo » Uto 07.08.2012 13:29

Ja osobne mam po vacsinu casu Lea na volno a Hukyho na voditku. Leo ma v tej makovicke aspon trochu sedej mozgovej kory, a je v pohode ovladatelny. Ale proste neexistuje, aby som mala husku navolno na mieste medzi panelakmi, skolkou, obchodom, cestou, parkoviskom, elektrickovou tratou a pod. A to je Huky uplne neagresivny pes, je mu jedno, ci je to suka, pes, civava, brontosaurus, nic neriesi. Ale je to nebezpecne pre neho, lebo to je neriadena strela zem-zem, a nebudem riskovat, ze mi vleti pod auto, alebo elektricku. Lea si davam na voditko, ak je velky dav ludi (aby som ho tam nestratila), a ak je v blizkosti haravka. Tod vsjo. Voditka mam pri sebe. Pouzivam ich ako moju pomocku na lepsiu kontrolu nad psami (ako ked male dieta chytite za ruku), nie ako prostriedok, ktory zabrani mojmu psovi zabit druheho psa alebo napadnut cloveka.

Ale zo vsetkych prispevkov je nad slnko jasne, ze nas psickarov vobec netrapi problem pes na voditku/pes na volno, ale agresivny pes. A je uplne logicke, ze chceme odstranit agresivne psy z okolia, a je nam jasne, ze tejto problematike nerozumie ziadny tvorca VZN-ka, a este k tomu nepsickar. Pretoze ako tu uz velakrat odznelo, ze bud to budu majitelia agresorov ignorovat (a budu sa podla toho riadit iba slusni psickari), alebo bude agresor na voditku, co ale problem malokedy vyriesi.
(Priklad z mojho sidliska: Maly musterlandsky stavac, zabijak psov, panicka ide po sidlisku, psisko na flexine, nic-netusiaci psickar prejde okolo, zachrapci flexina, a panicka uz len vrieska, aby pustil toho chudaka, co pod nim na zemi vrieska od hrozy. Chytit sa ho boji, umelohmotna krabicka je jej na :kak: , a spagatik je taky tenky, ze jej prereze prsty. A mily psik robi z ostatnych trhacie kalendare na pocaknie, ma na svedomi jedneho boxera. Pes vyletel z brany a zakusol sa boxerovi na ulici do krku. Pes na mieste vykrvacal... Ale nikto nic, lebo psicek bol na voditku.
Alebo do Liscaku chodi mentalne postihnuty starsi pan so stafordom, ma ho "na snurke od topanok", pricom jeho synator brava psika na psie zapasy. Ale psicek je na voditku. VZN-ko splnene, fizli nemozu vobec nic. )

:prd:
Obrázok
LenkaLeo
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 369
Bydlisko: Martin

Re: VZN a psy

Poslaťod Mackie » Uto 07.08.2012 13:46

dovolim si oponovat, aj voditko musi splnat nejake podmienky, a taktiez su tam dalsie "pravidla" ohladom drzania a vodenia psov
resp. co sa tyka psov, vela veci je o subjektivnom pocite, a ak sa raz clovek neciti bezpecne, hoc aj bude denne pisat staznost na MP, urcite ma sancu (sak keby nemal, nebolo by zbytocneho otravovania za NAOZAJ nic, akurat ze vecni stazovatelia si ten cas na staznosti stale najdu, na rozdiel od normalnych pracovne ci inac vytazenych ludi)

zuzka myslela som to vazne, obcas sa nieco vyskytne, ale urcite ziadne brutality ako tu popisuju BLavaci a teda naozaj agresivny pes behajuci na volno tu snad ani nebol
momentalne vencia navolno jedneho labrosa, lebo ho nevedia udrzat na voditku :heh: (raz som pisala, ako sa tetke vytrhol a ona sedela na zemi kym ja som jej odchytavala psa), ale ten len na dialku brese a vali sa ako velka voda, no zblizka je zjavne neskodny, len ja mam problem to vysvetlit svojim psom - tak v tomto pripade mi vadi, ze tetka stoji a vola "no pod no pod" kym pes mi onuchava psov zozadu a ja sa ich snazim udrzat co najdalej od obranneho vypadu, namiesto toho aby si ho chytila (a potom na neho 5 minut vrieska ze "co som povedala")

ale keby sa u nas stal nejaky pruser, ze pes zlikviduje ineho psa, urcite to neprejde mlcanim

na inu temu, ale z toho isteho sudka, obce a VZN
http://www.sme.sk/c/6486960/mesta-neved ... tardy.html
treba sa branit a bojovat - smutne, ale ano, bojovat proti nim
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: VZN a psy

Poslaťod zuzka:) » Uto 07.08.2012 13:54

no hej, tak žiadny zabijak tu asi nebehá. ja len mám smolu na dosť psov, čo majitelia neudržia a kludne napadnu psa aj od chrbta :pac: a potom mám z toho zrušené nervy a ma cuká pri každom zaštrnganí, pri tom idú iba susedia s kľučami :ach:
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: VZN a psy

Poslaťod Mackie » Uto 07.08.2012 13:55

naozaj napadne? potom je to problem a ries to
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: VZN a psy

Poslaťod zuzka:) » Uto 07.08.2012 14:08

tak to ešte dosť dávnejšie, chvalabohu. náš sused šarpei (to kvôli nemu ma cuká, ked počujem štrngot na rohom pri výťahu :hi: ) deny ho nevidel, on zuril na nás od zadu, deny ho ani potom nevidel, kedže ho ani nepočul. ja som sa len modlila, nech to opitý majiel ustojí. ustál. ale inak sa do denyho pustil, ked mal možnosť. bez zaváhania. alebo labík, tiež sa pustil za nami od chrbta a to sme nešli tesne okolo. ale tomu sme sa potom museli otočiť čelom, ked už flexina letela po zemi. ja som ho odstila, ale vyzeral, že kusne.
akože aj moj vrčí, ale zuriť na psa, ktorý nannho ani nepozerá a ide opačným smerom x metrov od neho mi príde dosť divné.

a tuto v KE býval taký potkan. hučal jak dežo cez celé parkovisko denymu za zadkom, som sa snažila si ho nevšímať, že hádam kus rozumu má. ale deny sa zrazu otočil, takže myslím, že sa mu dotkol päty. majitel samozrejme ani bu ani mu. až raz som im vynadala, že ho skoro kusol do päty, tak už ho chytali ked ma videli. potom sa odsťahovali a ja sa modlím, že nie len preto, že sa ten byt prerába :lol: ale tak jasne že sa pri nom nebojím o svoj život alebo čo. ale na pohode pri venčení to nepridá...
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: VZN a psy

Poslaťod CraObs » Uto 07.08.2012 14:14

tak ono ani nemusí byť agresívny.. stačí doterný nakrývač :pac:
včera sme boli venčiť pri rieke, pes navolno, zabehne za krík k vode, odtial kričí teta "chyte si psa", zavolám a malá beží ku mne, za ňou natešený labrador, teta huláka a pes nič.. načo si ju mám ja volať k sebe, keď labroš ani nevie, že tam s niekým je?
po vysvetlení si že mám v pohode fenku, tak že OK, skúsime či sa zahrajú.. pes len naskakuje, tak nič ideme ďalej a labroš s nami, teta huláka "ku mne" a zas nič... tak sa otočíme speť, dovediem psa tete, dá ho na vodítko a kým sme odišli 50m bol zas u nás :haha:
"chyte si psa" lebo môj neposlúcha? :au:
havran k papagájovi sadá..
".... challenge accepted !!! " D - 15122014 0025 3770 51 A - 20062017 1430 3650 50 Obrázok
CraObs
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1385
Bydlisko: Dolné Orešany

Re: VZN a psy

Poslaťod Silvuch » Uto 07.08.2012 14:53

:ach:
no.. chcela som este nieco dodat, ale pre teplo dogforackeho krbu budem radsej ticho...

len, ako to povedat, aby som sa nikoho nedotkla... :ach: v skratke, pes ktory sa neda odvolat pri stretu s inym psom ,pripadne uz ma na svedomi zakusy, sa neda nazvat psom v pohode... a uz koncim, lebo sa naseriem..
JSUT*

Dont panic
Silvuch
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6333
Bydlisko: Petržalka, vs srdco Malych Karpát

Re: VZN a psy

Poslaťod wer » Uto 07.08.2012 14:56

to naozaj nie je len o agresivnych psoch. co ma ma co cudzi pes otravovat? ked si ide slusne po chodnicku, nevyskakuje na ludi, nepcha sa psom do zadku a nehulaka im za usami, tak je mi fuk, ze je navolno. ale inac s tym mam problem... asi som sama asocial, mam rada svoj osobny priestor a neznasam, ked mi don niekto zasahuje...
uplne suhlasim so silvuch a myslim, ze psy na voditkach na sidliskach maju svoje opodstatnenie a ja to teda vitam. ja osobne chodievam primarne vencit pomimo sidliska a ked prechadzam cez sidlisko, mam psa na voditku - uz len z ucty a respektu k ostatnym ludom (ktori sa psov mozu bat).
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: VZN a psy

Poslaťod Cathie » Uto 07.08.2012 22:09

wer píše:to naozaj nie je len o agresivnych psoch. co ma ma co cudzi pes otravovat? ked si ide slusne po chodnicku, nevyskakuje na ludi, nepcha sa psom do zadku a nehulaka im za usami, tak je mi fuk, ze je navolno. ale inac s tym mam problem...

:jop: Tak nejak. Ale chciet po ludoch, aby toto pochopili, je asi utopia.. ludom pride uplne normalne mat psa navolno a nechat ho behat len tak, kam sa mu zachce. A za maximalne usilie je povazovane to, ze si ho zacnu volat, ked je problem. Najviac zo vsetkeho milujem, ked Story hara - dobehne pes, zacne ju obskakovat, tak ho odchytim, pockam na majitelov a ako zistia, ze haravka, oblubeny vyrok je "jaaaj, prepacte, ja som nevedel, ze hara"... do :censored: ako by to asi mohli vediet, ked psa rovno pustia k nam ??? Budem asi chodit s cervenou zastavkou, aby to bolo jasne zdaleka.. :ach:

wer píše:ja osobne chodievam primarne vencit pomimo sidliska a ked prechadzam cez sidlisko, mam psa na voditku - uz len z ucty a respektu k ostatnym ludom

Ja po sidlisku kvoli tomuto beham hlavne po trave :lol: Ked ideme okolo ludi, ak sa da, poslem ju bokom na travu, aby nesla blizko ludi. Ak sa neda, davam k nohe.
Ale zas ludia su vselijaki - uz som zazila aj reakciu, ze ich pes obchadzal na par metrov a babka s rodicmi vysadili deti na plot, aby ich nahodou nezjedol .. :pac:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: VZN a psy

Poslaťod pigie » Str 08.08.2012 4:34

Cathie píše:udom pride uplne normalne mat psa navolno a nechat ho behat len tak, kam sa mu zachce.

Presne toto mi vadi... Toto mi vadi ako prve a posledne. Mne teda osobne nejak nie, ale vadi mi to, ak to psickari robia ludom, co psov nemaju a tvaria sa, ze to je normalnne, lebo ten pes nic nespravi. Ja si toto nedovolim, pes mi sice chodi navolno, ale akonahle vidim niekoho, kto nas bude minat ide k nohe, alebo ho beriem na travu a ideme popod stromy 5m od chodnika atd.
Preto som zostala taka rozculena z toho, ze na ceste k Cunovskym, kde sa mlelo 1 500 000 ludi v tom okamihu, sa tam mlel navolno ovciak a nebol jediny a ludia sa tvaria ze to je normalne. Moj pes tam ide bud na voditku - tak kratkom, ze take ani v obchode nedostat :haha: alebo pri nohe... A to som naozaj clovek, co sa radsej rozpoli, akoby mal dat psa na voditko v situacii, kedy to nepovazuje za potrebne - ale proste toto prave JE situacia, kedy psa treba mat pod kontrolou tak, aby to bolo vidno - VZDY ked je naokoli nepsicar! A toto kym niektori nepochopia, tak budu VZN a budu sa veselo porusovat, pretoze to niektori nepochopia nikdy. Napr. 80 rocna babka s coklikom, ktory bude navolno vzdy, aj ked nepocuva ani zamak a ostekava velkych psov, ale i deti... :pac: A ja sa stavam naozaj naozaj agresivna uz na podobnych ludi, zacina mi z toho preskakovat a miesto slusneho vysvetlenia uz hned stekam a jacim na ludi, co maju pocit, ze je vsetko koser a nie je...
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 10282
Bydlisko: Bernolákovo

Re: VZN a psy

Poslaťod janas » Str 08.08.2012 6:00

Bohužiaľ a zase sme pri tom istom, lebo vždy bude niekto, kto to doddržiavať nebude :ach: , hlavne 80 ročné babičky a iní :yes:, ako napr. u nás už som ho spomínala v inej téme, pán vyjde z brány ak ide do obchodu a pes pobehá zatiaľ celú ulicu, aj kým je on v obchode, navyše je to tipický nakrývač a ja zásadne s Emy na vodítku a tie nervy pri narážaní psa na ňu a to nie je agresor, ale je to naozaj veľmi nepríjemné.
Elzu ak mám pustenú a idú známi so psom, tak ju nechám poňuchať sa, ak vidím neznámeho psa , privolávam :yes:
Obrázok
janas
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3575

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ostatné