Útok na hydinu

Sem píšte vaše rady a nápady.

Re: Hryzenie

Poslaťod Katka:) » Pia 12.06.2009 13:38

Ja mám jeden problém,
Máme 4mesačného nemeckého stavača. Stále naháňa naše sliepky. Keby nejaké aj chytil určite by ich rozthal. Naštastie sa to ešte nestalo ale chcem tomu predísť. Chápem že je ešte šteňa, poľovného plemena ale chcem to zastaviť už od mala. Tak ak máte nejaké typy tak prosím pomôžte. Akurát zrejme bude chodiť aj na nejaké poľovačky, tak neviem či to bude vhodné aby nám tie sliepky potom nezačal zase vraždiť. Chovateľ od ktorého sme ho brali mal kedysi tiež sliepky a vraj jeho psy s nimi vychádzali dobre a napriek tomu poľovali. :nwm:
Katka:)
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 87
Bydlisko: Michalovce

Útok na hydinu

Poslaťod Amis » Uto 09.08.2011 9:27

Mám problém zo svojím 9 mesačným psom Šamkom. Je to zrejme kríženec Austrálskeho pastierskeho psa. Neustále keď zahľadí sliepky susedov útočí. Dostal sa cez plot a začal ich naháňať. Keď malé sliepky prelezú cez očko v plote tak na nich tiež útočí, jedno už aj chytil. Ako tak ovláda povel Ku mne! ale pri sliepkach sa nedá zastaviť. Naháňa aj mačky, keď je na potoku prebehne cez plot a plaší sliepky. Prosím o radu a ďakujem za každú odpoveď ! :ahoj:
Amis
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 265

Čiže vlastne neovláda.

Poslaťod Lindchen » Uto 09.08.2011 11:53

Šami & Tinka píše:Ako tak ovláda povel Ku mne! ale pri sliepkach sa nedá zastaviť. Naháňa aj mačky, keď je na potoku prebehne cez plot a plaší sliepky.

Čize vlastne neovláda. To je jadro tvojho problému. Nauč 100% privolačku.
"Everything you love will probably be lost, but in the end, love will return in another way." Franz Kafka
Lindchen
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8616
Bydlisko: Bratislava, Ružinov

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Akami » Uto 09.08.2011 13:17

Privolávačku samozrejme naučiť treba, ale ak pes žije na dvore, nebude pri ňom majiteľ stále aby ho zakaždým odvolal.
Ak prejde kura od susedov, je to problém suseda a nie tvoj (tiež chováme kurence a susedia majú teriéra, jedno nám zabil, neviním však suseda, je moja nedôslednosť že som dopustila aby sa kura ku psovy dostalo). Druhá vec však je, ak pes uteká cez plot, robí diery, loví zver. Tu treba vážne konať, je to problém, okrem toho že je to pre teba nepríjemné, môže to nepekne narušiť aj susedské vzťahy. Ty však ako majiteľ psa musíš aj zabezpečiť plot tak aby pes sa nemohol podhrabať alebo čo a ísť ku susedom loviť. To ako prvé by som radila. Samozrejme súbežne uč aj privolávačku. No a určite by som sa poradila s niekym skúsenejším, niekym, kto vie ako toto odučiť a kým sa to nepodarí, psa zabezpečiť tak aby proste nemal možnosť loviť.
Akami
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1464
Bydlisko: Nova Dubnica

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Mackie » Uto 09.08.2011 13:35

ak pes beha po dvore sam bez dohladu, neodnauci sa lovit, zabava sa tym, vyplna si volny cas
upravit sa to bude dat jedine ak bude pes v case, ked nikto nie je na dvore, uzavrety napr. v koterci alebo obmedzenom vybehu, bez moznosti uteku
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Amis » Uto 09.08.2011 16:14

My to máme tak ten potok že je ohradený ale tam kde je vchod môžme chodiť do potoka tam to ohradené nie je. A Susedove sliepky sa tam pasú, pozemky patria obci a keď sa zo Šamkom kúpem a on odbehne tak ho musím ísť naháňať lebo ich podusí. Príde na zavolanie ale keď zbadá sliepku :pac:
Amis
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 265

Re: Útok na hydinu

Poslaťod vavrena » Uto 09.08.2011 19:57

Mackie píše:upravit sa to bude dat jedine ak bude pes v case, ked nikto nie je na dvore, uzavrety napr. v koterci alebo obmedzenom vybehu, bez moznosti uteku

Ale samozrejme, že sa to dá napraviť, veď plno psov sa odnaučilo loviť sliepky/morčatá/mačiatka... nijako sa to nelíši, a taká téma aj s návodmi tu už je. V podstate musí pes pochopiť, že tie sliepky patria majiteľovi a NESMIE sa ich nijako dotýkať. Proste si odchytiť sliepku a donútiť psa, aby pokojne ležal, zatiaľ čo panička tú sliepku drží pod pazuchou. Postupne nechať sliepku až promenádovať sa pred psom, chváliť ho za pokojné správanie, postupovať krok po kroku... ak sa pes bude snažiť ku sliepke dostať, korigovať negatívne - "kusnutie" rukou, intonácia... ak bude pes pokojný, chváliť.
vavrena
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2958
Bydlisko: Galanta

Problém s ostatnými domácimi zvieratami

Poslaťod Weronika881 » Str 16.05.2012 21:40

Dobrý večer želám.
Mám 9 ročného Westíka,ktorý je pokojnej povahy,všetko sním je v poriadku..pred rokom som si od neho nechala šteňa...s ktorým som mala od začiatku problémy.
Ničí všetko, čo nájde.Trhá papuče,solárne lapmy, poťahy na stoličkách.
Najväčší problém mám, že chovám aj iné zvieratá okrem psov, tj.poštové holuby, z ktorých niektoré kusy majú nevyčíslitelnú cenu. Tento mlady pes mi uz pár kusov potrhal, bud rozobral pletivo a vosiel do holubnika,,,alebo rovno vyuzil ked sa holuby prechadzali alebo kupali vo dvore.Neviem si snim rady ako ho odnaucit aby ich nechytal... Viem, je to teriér,má to v krvi...ale niečo na neho musí funkovať.
jeden známy mi poradil aby som na holuba dala čili papričky a potrela mu pysk... vydrzalo to asi dva tyzdne...neskor som ho zatvorila do voliery.. tie to trvalo max mesiac.
Ak by mi vedel niekto poradiť... voperd Ďakujem...
Weronika881
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Útok na hydinu

Poslaťod uwww » Štv 17.05.2012 20:06

nuz terieri su taky mne moji dvaja jack russel teriery na velky piatok o jedenastej vecer roztrhaly 22 sliepok. A co sa zabijem? :nwm:
uwww
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 26

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Margita » Štv 17.05.2012 20:13

aj ked je to terier ,nemusi trhat sliepky a macky, su to pudy ale tie bud budem rozvijat alebo nie,aj ja mam teriera a dve macky a mama am sliepky a v pohode,so sliepkami sice opatrne lebo este ma take tiky ze ich ide nahanat :lol: ale nebesnie pri nich,ked su za pletivom v pohode a medzi kurky na voditku alebo dam povel "k nohe" a ide pri nohe aj ked este obcas startuje po nich ale ide hned odvolat,takze da sa a to nebyva s kurkami az tak casto
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5654
Bydlisko: Bratislava -Vereknye

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Aris » Sob 26.05.2012 15:03

Offtopic: A čo mám robiť ked mi sliepky bijú psa? :heh:
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Asgrand Anteaus » Sob 26.05.2012 15:13

Offtopic: ...dať vyrobiť novú tabuľku na vchodovu braničku s iným motívom, pravdivý sav.. :lol:
Asgrand Anteaus z Abattelu (Cevelob) *19.8.2010 "14.10.2013
Asgrand Anteaus
Junior
 
Príspevky: 402
Bydlisko: ...Enjoy

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Dannie » Ned 08.07.2012 22:27

Síce mám môjho foxteriéra iba dva týždne, s hydinou sa naučil vychádzať relatívne dobre. Najskôr sme ho od sliepok nemohli odtrhnúť, kuriatka totiž máme voľne vypustené na dvor, ale stačilo párkrát zmeniť intenztu a tón hlasu a tiež mu dohovoriť popri tom ako som ho držala, aby za nimi nebehal, no a pomohlo.. Dnes si sliepočky vykračujú popri ňom a on nič.. Postupne si na seba zvykli :smile:
Dannie
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Amis » Ned 26.08.2012 19:01

no po dlhom case si Sami uz takmer uplne zvykol na sliepky. nasa babka chova a uz si rozumeju aj ked obcas by ich chcel este "ovonat" :hi: privolavacku uz vieme na 100% :jupi:
Amis
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 265

Re: Útok na hydinu

Poslaťod Tasha » Pon 27.08.2012 21:32

kúpiť jednu sliepku, dať ju do oploteného kúska pozemku. psovi rázne zakázať ako koľvek sa tam snažiť dostať. ak má zvládnuté toto a dokáže vedľa plota ležať bez toho aby ho sliepka nejak zaujímala tak postupne pustiť sliepku a korigovať psie správanie. dať sa dá. nič nie je nemožné
Tasha
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1920
Bydlisko: Galanta

Ďalší

Späť na Výchova a výcvik