myslim, ze je to hlupost, drozdie a piv.kvasnice su takmer iste....
Pekárske droždie sú kvasinky druhu Saccharomyces cerevisiae Hansen vyrobené ich rozmnožovaním v médiu pripravenom z melasy, príslušných živín a technologických a pomocných látok.
Sušené pivovarské kvasnice sú odhorčené pivovarské kvasnice Saccharomyces cerevisiae var. Carlsbergensis, ktoré sú sušené rozstrekovaním a ktoré obsahujú vitamíny skupiny B a môžu byť výživovým doplnkom
zdroj :
http://www.svps.sk/legislativa/kodex_03_22.aspZeby v nich bol az taky strasne velky rozdiel?
nasla som tiez : Čerstvé pekárenské droždie obsahuje mnoho vitamínov, bielkovín a minerálov, aminokyselín a enzýmov. Uveďme napríklad: thiamín - vitamín B1, ktorý je potrebný pre srdcovú a nervovú činnosť, riboflavín - B2 ovplyvňujúci zdravie pokožky, zraku a tráviaceho ústrojenstva, niacín - vitamín B3, ktorý priaznivo vplýva na pokožku, tráviaci trakt i nervovú sústavu. Celkovo sa vitamíny typu B podieľajú na uvoľňovaní energie zo sacharidov a tým priaznivo pôsobia na ľudský organizmus. Z minerálov sa v droždí vyskytuje chróm, ktorý uľahčuje prisvojovanie glukózy a jej prenikanie do buniek. Droždie neobsahuje lepok, preto sa môže používať aj pri bezlepkovej diéte.