6mes. štena útočí po okoloiducich

Sem píšte vaše rady a nápady.

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Tchor » Pon 02.01.2012 13:41

adhike

Nevim zda to jeste ctes, ale...

Mam doma mimo jine psy dobrmanku, ktera v mnoha znacích vykazuje tebou popisovane chovani - jen jsem ji to nikdy nenechal rozjet do tebou popisovaneho stavu. Kromne toho co jsem psal mi s ni hodne pomohla priprava pro zachranarske vyhledavani - predpoklada to ale cit z vasi strany i ze strany figurantu kteri nesmi to zvire dostat do strachove reakce.
Tchor
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1644
Bydlisko: Svinarov ( u Slanyho) - Stredocesky kraj

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Faust » Pon 02.01.2012 13:54

Tchor, s tym plne suhlasim (zachranarcinu sama robim) ja som psiala ze rozdat piskoty a nech ho krmia.
V podstate je to to iste, lebo pri zachranarcine je pre psa bohom figurant, cize psik pochopi ze ludia su super, lebo ludia maju mlsky, hraju sa so mnou a tesia sa so mnou. Cize netreba ist rovno robit zachranu staci psikovi navodit situaciu kde je viac ludi ale so vsetkymi je strasna prca :smile:
Faust
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 529
Bydlisko: BA, PK

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Tchor » Pon 02.01.2012 14:07

Kdyz tam je problem ze to v prvni rade musi umet ti figuranti a bez clenstvi v brigade (nevim jak to je organizovany na Slovensku) se takovy lidi hledaj docela blbe a zdaleka ne vsichni lidi i v tech brigadach to umi. ono to totiz neni jen o tom psa nacpat pamlskama, ale hlavne o tom dokazat ustat pripadny neprimereny reakce ty feny, a hlavne vse delat pokud mozno tak aby k nim nedochazelo.
Tchor
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1644
Bydlisko: Svinarov ( u Slanyho) - Stredocesky kraj

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod calwen » Pon 02.01.2012 15:06

Mne na odburanie obdobneho strachu stacila navsteva cvicaku, kde zrovna cvicili clenovia (takze ziadna radovka). Psa si pekne popodavali visiaceho na aporte, kazdy sa s nim pohral, napchal ho piskotami a hned to bolo lepsie. Ale uznavam, ze ta zachranarina by bola super!
V kazdom pripade s tym psom nieco robit treba, lebo ked polrocne stena sposobilo cloveku skrabanec, co urobi ked bude mat dva roky?
Obrázok
calwen
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5556
Bydlisko: Bratislava

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Faust » Pon 02.01.2012 15:11

Tiez si myslim ze najvhodnejsia by bola navsetva nejakeho cvicaku kde to so psami naozaj vedia. A nie niekam do kurzu ucit psa k nohe, ale dohdnut sa s clenmi (neviem ako to chodi na inych cvickakoch) vysvetlit svoj problem. Jasne ze to nie je o tom psa nacpat pamlskami. Cize najvhodnejsie by bolo nakontaktovat sa na niekoho kto sa psom venuje a naozaj to s nimi vie, lebo toto nie je problem ktory odstranis uplne sama podla mna. Potrebujes na to aj inych ludi aby ti so psikom pomohli.
Faust
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 529
Bydlisko: BA, PK

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Gerda » Pon 02.01.2012 16:32

Mám stejnou zkušenost s chováním nejisté čuby jako adhike, souhlasím a líbí se mi přístup, co Tchoř popisuje, dělala jsem to s čubou stejně. Je i velká pravda v tom, že toto chování se s nabíráním sebevědomí psa jen horší, postupně si na zdroj strachu dovoluje čím dál tím víc. Konkrétně moje čuba by nekousla nikoho, kdo se jí nebojí. Jakmile člověk strach projeví, bez potíží by útok dokončila, taky tím protivným kousnutím zezadu s předchozím poskakováním a strašením dotyčného. Koš, vodítko, nepouštět na volno bez jistoty vynucení si přivolání. Pes, který neposlouchá a je potenciálně nebezpečný, prostě nemůže běhat na volno.
My postupovali tak, že jsme začali chodit na cvičák, kde je kvantum lidí a psů, nikdo se tam psů nebojí, lidi jsou klidní, čuba se mezi nimi dá provádět - neni nutný tam cvičit, záleží na jaký cvičák narazíte, my měli vždy jen samé super cvičáky - nutit chodit kolem lidí blízko, zvyknout jí na všechen šrumec okolo, když na něj uvykne, nechávat dávat třeba jen mimochodem pamlsky, aby se lidí přestala bát. Možná že úplně spolehlivá nebude, ale bude řádně otrkaná, protřelá situacema, nabitá zkušenostmi. Moje čuba se tak báječně otrkala a postupně si k lidem pro pamlsky chodí sama a už se naučila, že první možnost, co má dělat, když si není jistá, je odejít. A hlavně že je dobrý poslouchat, když se řekne to, co jsme se učili :-)))))
A ještě mě napadlo - dobře se učí pes, který už má nějakou tu páru vypuštěnou, takovej trošku "před-unavenej" neee mrtvej únavou.
Gerda
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 176

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Tchor » Uto 03.01.2012 9:02

Je mnoho cvicaku ktery ji pomoct muzou, ale taky je plno cvicaku na kterych se to akorat zhorsi a pokud zadavatelka nema dost zkusenosti aby si deni kolem psa ridila sama muze prijit na to ze je neco spatne az kdyz bude pozde.
Tchor
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1644
Bydlisko: Svinarov ( u Slanyho) - Stredocesky kraj

Re: 6mes. štena útočí po okoloiducich

Poslaťod Bad » Uto 03.01.2012 9:19

Offtopic: Včera na obraně se ptám po známém s dobrmanem, dlouho jsem je neviděla a ....pes (stáří tak 3 roky) byl utracen, začal napadat rodinu včetně majitele, zcela vážně, do krve...pán byl rpostě nedůsledný a neřešil co řešit měl :ua:
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5691

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod adhike » Pon 02.04.2012 16:14

Ahojte, viem že ste tu všetci proti el. obojkom ale potrebujem vaše názory lebo sa neviem rozhodnut. Aj ja som proti tomu lenže sa mi naskytol taký problem že už si neviem rady... Mam 9mesačnu dobermanku... Ona je zlatíčko moje, je citlivá a no nepatrý medzi tie sebavedome dobermany....Lenže ked ju pustim na volno obzvlášt pole, dostane prisaham neprehanam polhodinove až hodinove vkuse amok behania a vtedy vyzera ako pravý sebavedomý doberman, dáva pozor a je neposlušná a tvrdohlava :D ... No a samozrejme že mi nedojde až ked si zaumieni a to je ten problem pretože ona ma vela energie a jedine jak ju naozaj dostane zoseba je ked si takto hodiny beha po poli..lenže ona nedojde :( ale to nieje celý problem ide oto že viacerý mi povedali že mam ju mat na stopovačke a tak ju učit lenže ona rozpozná že ma stopovačku a na nej je dobra aj ked je pustená na zemi tak ona mi nezdrhne a vždy dojde lebo vie že to ma na sebe a je pokorná neni sebavedoma jak som vyžšie vysvetlovala...no a dalej to najzávažnejšie....
začala mi kusať ludi :/ nie vážne ale take štipance...je navolno hraje sa so psami zrazu niekto odniekal ide a ona sa rozbehne po nom šteka na neho okolo neho kruži a zozadu ho štipne do nohy...zatial len tak štípe nekuše vážne ale treba to zastavit, viem je to moja vina mam davat bacha ked niekto ide a pripnut ju na voditko lenže ona sa neda chytit lebo je v amoku a hlavne ked sa hra s ostatnými psami a jednak cíti zo mna že sa niečo deje a nedojde a neneha sa chytit... takže a na voditku doživotne s nou necem byt ona musi sa vybehat snažims a chodit kde nikto nieje ale stava a že sa niekto zobjavy :/ musim ju to nejako odnaučit ale neviem ako :/ pomožte mi či je dobrý nápad el.obojok alebo nejake riešenie ine...dakujem :ua:
adhike
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 156

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod calwen » Pon 02.04.2012 16:21

No super elektrinu na stena... "brilantny" napad.
Ad jedna mala by mat nonstop nahubok, ked stipe ludi. Ad dva mala by byt nonstop na snure, ked nema privolavacku. Ad tri, je tu riesenych KOPA takychto problemov, ak uz si to tu nahodou pred nejakym casom neriesila aj ty (pamatam si na kusave stena dobika), takze hladaj, citaj.
Nikto ti tu neda navod ako zmaknut neovladatelneho psa, ktory ti este aj ide po ludoch, bez pouzitia stopovacky - lebo taky IMHO neexistuje. Elektrina je na nevyrovnaneho psa ku**a zly napad (zvlast ked s tym nevies robit a robit s tym spravne vie malokto), a to sa nevyjadrujem o tom, ze to chces dat na stendo :ach:

EDIT: dalsia vec, tvoja fena je z tvojho popisu cokolvek len nie sebavedoma. Sebavedomy pes totizto nejde stipat ludi od zadu :ach: Fenecku mas hodne nevyrovnanu, asi aj nesocializovanu a nezvladnutu. Radim ti, rob s tym nieco prv nez ti uplne prerastie cez hlavu (ak sa tak este nestalo..)
Obrázok
calwen
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5556
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod calwen » Pon 02.04.2012 16:31

No jasne, ze uz si to riesila viewtopic.php?f=9&t=14044&p=786309#p786309
Mas tam navody, tak podla nich postupuj, nic nove ti k tomu myslim nepovieme.
Obrázok
calwen
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5556
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod wer » Pon 02.04.2012 18:04

naco sa pytas, ked nechces rady?? esteze tu calwen napisala predo mnou, ja by som to povedala o moc hrubsie. :hmm: robis jednu chybu za druhou. od zleho vyberu psa, cez ignoraciu a neriesenie vaznych problemov, az po megakolosalnu :censored: - pouzitie EO. tu ani nie sme proti EO. sme proti tomu, aby taki ludia ako si ty, vobec na to pomysleli. tebe sa totiz dari kazit psa aj bez toho.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod adhike » Pon 02.04.2012 18:44

Prosim vas neurážajte ma ale kludne to chcem vyriešit pretože od vtedy čo sa to dialo pred tym ako sme to riešili som už neviem ako ale odnaučila a prestala a teraz jej zase mrdlov bedni neviem či to je tým že ide do puberty a ma asi pred prvým harnim fakt neviem ale cca týžden to už zase trva... snažila som sa na stopovačke ju stale mat lenže to sa vobec nevybeha a zle sa s tym naraba však ona sa dotoho tak zamotava že asi každé 2minuty ju musim z toho rozuzlovat :ua: ... ona od vtedy jak to prestala robit tak v pohode vonku ked som ju zavolala došla aj odvolat som ju vedela ked sa rozbehla po bežcovy alebo tak proste som bola strašne hrdá na to že sme to zvládli..nuž teraz je to tu zas a vobec fakt neviem prečo...a celý život na voditku však to je strašne ked viem jak ona potrebuje pohyb :ua: to ani so psami von enmožeme chodit lebo by sa s nimi chcela hrad a vystraja potom ked vidi že ostatný su navolno a behaju si popoli..ona je z jednej strany anielik a z druhej čert...ked sme v ohraničenom tak poslucha a ked navolno že tak ná posluchaš už dlhšu dobu tak ked ju pustim neh si pobeha tak hned automaticky nevidi nepočuje..to fakt celý život ju musim mat na voditku alebo na tej hnusnej stoipovačke kde sa stale zamotava v kuse? proste denno denne s nou cvičim, chodim do nakupnych stredisk chodim na výstavy chodim na všeliake podujatia a uplne pohode ja to nechapem ale logicky to nechapem že ked je na voditku(stopovačke) tak poslucha,bicykle,deti,ludia všetko v pohode však aj do škôlky s nou chodim a aj ku postihnutym....všetko ok...no akonahle je pustena tak ja neviem jak keby pomsta za všetko že musela trpiet byt pri bicykloch detoch atd čo som vravela...je to tak? alebo ja neviem nič ma nenapada ine ked by som mala za nu mysliet :ua:
adhike
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 156

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod calwen » Pon 02.04.2012 18:50

Zjavne robis nieco VELMI zle. Preco neskocis na dobry cvicak? Alebo k Rei?
Naozaj ak to nezacnes vazne riesit, mozes dat tu fenu rovno prec, pretoze skor ci neskor sa stane nejaky pruser.
Obrázok
calwen
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5556
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrické výcvikové obojky

Poslaťod wer » Pon 02.04.2012 18:55

jednoduche - robis to zle. nevies pracovat so stopovackou, ani so psom. darmo sa urazas, radsej prijmi kritiku a zacni makat na sebe.
napises, ze ti vsetci radia dat ju na stopovacku a na to povies, ze to sa ti nechce... tak co chces pocut? proste neexistuje ziaden zazrak, pes sa neda naprogramovat zmacknutim jedneho knoflika, aby zacal posluchat! to, co si kazila doteraz, pouzitim EO znasobis 100x.
to, ked 3x pride na stopovacke este neznamena, ze ma privolanie a huraaa, mozes ju pustit. cim viac ma zafixovane, ze zdrhat sa da (co sa ti kazdym dnom uspesne dari viac a viac), tym tazsie bude ten problem odstranit.

calwen ma predbehla - ale hovori mi z duse.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12693
Bydlisko: Záhorská Bystrica

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výchova a výcvik