Ročná dobermanka

Sem píšte vaše rady a nápady.

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Ulfheiðr » Štv 01.03.2012 8:17

Možno by bolo lepšie hneď na začiatku povedať to to píšeš teraz, že o tom moc/nič nevieš a boli by tie reakcie úplne iné.
Takých čo sa vyrútili s hotovou vecou a čakali len na to, že im to niekto odkýve a tvárili sa ako majstri sveta už bolo dosť vela.
Doberman je skutočne velmi komplikované zviera na chov čo sa týka zdravia a povách, a za tým, že chovať na nepraverených zvieratach je kreténizmus si stojím, nech sa to týka kohokolvek. :ach: Regulovaný chov je obrovský problém, nieto ešte takýto.
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 9:49

Dokážem jej dať lepší domov, u mňa zvieratá netrpia. Nie jedno zviera som zachránila a pomohla majiteľom lepšie sa o ne starať, síce väčšina sa týkala koní, ale to je ešte ťažšie ako u psov.. To že som hneď na začiatku nepísala že sa v tom moc nevyznám, mohlo byť jasné hneď, keď som napísala že ju chcem nakryť.. Ale už to je jedno, začínam mať silné pochybnosti o nej ... :ua: asi bola chyba sem písať. Chovateľa tiež nebudem súdiť zato, že fenku nakryl jej brat, pretože nech sa akokoľvek snaží, psíky sú majstri úniku a pri hárajúcej fenke tam už vonkoncom problém nevidia.. Ani plot.. a nepíšte, že mal riadne zabezpečiť plot a podobne,. lebo ja som mala fenku vlčiaka a NEBOLO možné ju nijak udržať doma.. Keď si zmyslela, tak išla von... a mohli sme akokoľvek robiť ploty, vždy si niekde našla cestu...
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod meridia » Štv 01.03.2012 9:57

Chovateľa tiež nebudem súdiť zato, že fenku nakryl jej brat, pretože nech sa akokoľvek snaží, psíky sú majstri úniku a pri hárajúcej fenke tam už vonkoncom problém nevidia.. Ani plot.. a nepíšte, že mal riadne zabezpečiť plot a podobne,. lebo ja som mala fenku vlčiaka a NEBOLO možné ju nijak udržať doma.. Keď si zmyslela, tak išla von... a mohli sme akokoľvek robiť ploty, vždy si niekde našla cestu...

Ach bože... :ua:
meridia
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1031

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod mint_blossom » Štv 01.03.2012 10:10

Hm aj ja som si len povzdychla......niektori ludia by si zasluzili jednu poriadnu po papuli a dalsi za to, ze sa im toto zda normalne :hmm:
mint_blossom
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 505

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 10:12

Čo zas ach bože?? Vám sa proste nič nepáči... Myslíte si že do všetkého vidíte a vám nikdy pes nemôže ujsť ani sa mu nemôže nič stať? Ste strašne sebecký a ja už mám toho akurát dosť, na fenu kašlem, nech si s ňou robia čo chcú, veď doberman je aj tak náročný a ja by som to určite nezvládla.. Môžete sa tešiť, dám na vás a vyberiem si iné "kvalitnejšie plemeno" s papiermi a fenočka má proste smolu...Nemám už absulútne na toto nervy, hocičo človek napíše, hocičo sa snaží vysvetliť, aj tak sa dočká len krútenia hlavou a pohŕdaním. Vy to prosto chápať nechcete, tak nemá ďalej zmysel to riešiť a fenka ostane tam kde je.. A je to vybavené, koniec debaty.. :angel:
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod MisheliQ » Štv 01.03.2012 10:29

Offtopic:
Seemani píše:Chovateľa tiež nebudem súdiť zato, že fenku nakryl jej brat, pretože nech sa akokoľvek snaží, psíky sú majstri úniku a pri hárajúcej fenke tam už vonkoncom problém nevidia..

:oo:
Ja si ani nechcem predstaviť ako veľmi príbuzné a pokrížené sú už tie psy bez PP. Tam sa to kríži hlava-nehlava brat-sestra otec-dcéra dedko-vnučka sesternica-bratranec teta-synovec a neviem aké ešte kombinácie a najhoršie práve na tom je, že tú mieru príbuznosti nikto nepozná (!), keďže predkovia sa nikde nezaznamenávajú, robí sa to úplne nekontrolovateľne na spôsob ,,veď o nič nejde" a pritom ide o veľa!! :blee: toto je vrchol hnusu

Nie som jediná, ktorá má doma nekastrovanú sučku a nekastrovaného psa!! Našťastie tí ani nie sú príbuzní, ale za tie 4 roky ešte nikdy nemali spolu šteňatá!! A ako píšem, určite nie som jediná!!
Keď ide o psy, tak sa nad tým mávne rukou...nikoho nesúďme, stane sa, no a čo, že to budú šteňatá zo spojenia brat-sestra (a ktovie ešte z akého spojenia sú ich predkovia :hmm: by som chcela vidieť tie ich PP) no a čo, že psy nemajú vyšetrenia, no a čo, že to je príbuzenské krytie, ktoré by mal robiť len skúsený chovateľ, ktorý má dostatočné znalosti, no a čo!! Veď ide iba o psy......

Ja ju beriem preto za vrece granúl, lebo chov poznám, viem že psy sú zdravé

o tomto začínam vážne pochybovať a chcela by som vedieť, čo u teba a/alebo chovateľa znamená zdravé
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod MisheliQ » Štv 01.03.2012 10:37

Offtopic: Seemani vieš, keby si chcela pochopiť, tak by si si nevšímala iba kritiku, ktorú si dostala, ale všímala by si si aj to, čo ti ľudia napísali úplne nekriticky.
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 10:45

:ach:
Naposledy upravil Seemani dňa Štv 01.03.2012 10:48, celkovo upravené 1
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 10:47

Misheli : nádherne vydedukované, gratulujem ti.. Ešte raz a naposledy, aj pre tých čo to ešte stále nepochopili : Fenka, 1 rok, raz nakrytá bratom (zdrhol a preliezol k nej).. Čo spraviť? zabiť fenu? zabiť psa? zabiť štenatá??????? Vy ste tedy experti.. Čo by ste spravili? hmm..
Rodičia fenky: obaja uchovnený, párik s PP a všetkými vyšetreniami,
Majú pravidelné vrhy, pravidelné odbery, ale 2 psy a jedna fenka im proste zostalo. Rok o nich nik neprejavil záujem, pravdepodobne kvôli dlhým ušiam a chvostu..
Naposledy to napíšem a už mi je jedno čo si otom budete myslieť a čo zas vydedukujete.. Je mi úprimne jedno, o čom vy silno pochybujete, čomu veríte a čo viete...
FENA MÁ RODIĆOV S PP, celá línia je zaznamenávaná, nie žiadny rodinné párenie.. RAZ JU NAKRYL BRAT s dôvodu úniku...
A posledná vec, fenu už nechcem !!!!! TAk to už neriešte... :pac:
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 10:48

Všímam si aj nektiriku a aj som za to poďakovala, čo si si určite všimla.. Ale bohužial tej kritiky je omnoho viac a mám pocit že tí kritici sú jediný čo nepočúvajú, pretože sa tu celý čas len opakujem a snažím sa vysvetliť jedno : s touto problematikou sa stretávam prvýkrát, PP a bPP psy.. V mojom okolí je kopec ľudí čo chovajú a množia bPP..
Ja už neviem, ako vám to mám vysvetliť, lebo vy si stále meliete svoje a napriek tomu, že min. posledné 3 moje príspevky nasvedčovali tomu, že vás chápem, stále nechápete vy mňa... A pre mňa to už nemá zmysel, písal to isté dokola.. Prečítajte si to ešte raz a skúste sa vyjadriť potom...
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod MisheliQ » Štv 01.03.2012 11:07

Offtopic: Čo z toho je vydedukované??
Seemani píše:Ešte raz a naposledy, aj pre tých čo to ešte stále nepochopili : Fenka, 1 rok, raz nakrytá bratom (zdrhol a preliezol k nej).. Čo spraviť? zabiť fenu? zabiť psa? zabiť štenatá??????? Vy ste tedy experti.. Čo by ste spravili? hmm..

Rozhodne by som takého chovateľa NEOBHAJOVALA!! Poradila by som sa s veterinárom, čo robiť, nakoľko sama sučka je na šteňatá ešte príliš mladá, keďže píšeš, že má rok. Ešte sama je šteňa!

Seemani píše:Rodičia fenky: obaja uchovnený, párik s PP a všetkými vyšetreniami

Čo sú to všetky vyšetrenia? Vlastne tebe to je jedno ako si písala...ale hocikto môže napísať,že predá/daruje šteňatá po rodičoch so všetkými vyšetreniami a môže tým myslieť bohviečo...

Seemani píše:FENA MÁ RODIĆOV S PP, celá línia je zaznamenávaná, nie žiadny rodinné párenie..

To si už písala a čo s tým? Ani napriek tejto skutočnosti nemôžem brať spojenie brat-sestra na ľahkú váhu a mávnuť nad tým rukou, že ,,a čo, sa to stalo len raz..." a nie je na mne, aby som riešila, čo má so sučkou a šteňatami majiteľ a chovateľ urobiť. Ten by to mal začať riešiť s veterinárom ako som už vyššie písala. Toto je až príliš vážna situácia na to, aby sa nad tým mávalo rukami podľa mňa.
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 11:21

:pac: kašlem nato... :haha:
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Sunny » Štv 01.03.2012 12:11

Offtopic: MisheliQ čítaj - tie štence sú už dávno u iných majiteľov, tak asi ťažko s tým bude vet niečo robiť. A nechcem teda nikoho obhajovať ani náhodou, ale ber do úvahy, že nehody sa proste stávajú. Presne z takej je aj moja Gili, jej mama ju porodila v 9 mesiacoch... Hold stalo sa, odvtedy dávajú ešte väčší pozor a kryje sa len vtedy, kedy chcú - samozrejme že už oficiálne s PP.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Seemani » Štv 01.03.2012 12:13

Aj tak si neviem predstaviť, čo by s tým vet spravil...keď sa už raz narodili..
Seemani
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 71

Re: Ročná dobermanka

Poslaťod Sunny » Štv 01.03.2012 12:18

Keď už sa narodili, tak už asi nič nič (ak nerátam humánne utratenie veterinárom), dalo sa to riešiť skôr - injekciou na potrat alebo sterilizáciou, pri ktorej by sa vybrali aj nenarodené štence. Tí moji chovatelia sa rozhodli šteniatka nechať narodiť, išlo o spojenie, ktoré aj tak neskôr plánovali, tak nechceli riskovať možné následky potratových injekcií a sterilizácia nepripadala do úvahy, keďže išlo o fenku s PP, na ktorej chceli odchovať pár vrhov. Ale pri spojení brat a sestra by som neváhala a minimálne injekcie na potrat určite, tam je moc veľké riziko chorôb u šteniat. A keď sa narodili albíni, uff, ako na tom boli so zrakom a sluchom? (to len čisto z mojej zvedavosti sa pýtam).
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výchova a výcvik