Dogfrisbee - zostava freestyle

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Astrid Rauda » Pia 24.02.2012 14:09

maxim-zv píše:Astrid Rauda: ale tak myslím že takú zostavičku sama pre seba poskladanú s otočiek, slalomu pomedzi nohy, osmičky, obehnutie zľava, zprava, obehnutie cez nohy, prebehnutie pomedzi nohy a podobných záležitostí by si si mohla poskladať a rollery používať ako odmenu, ak máš šteňulo namotané na disky tak sa bude prudko rýchlo učiť len aby si mu už hodila ten roller, samozrejme netreba to preháňať :)
Budeš mať aspoň na čom zakladať keď začnete trénovať naplno :)


áno, áno, presne tak som to myslela. Siliť to určite nebudem a skákať jej "zakazujem". vždy jej poviem, že Freyuška, ešte si malinká, ešte nemôžeš a ona poslušne prestane, ako keby mi rozumela :jop:
Nessiak píše:čo som sa dozvedela z wikipedie
kategorie pre freestyle
štěňata - od 3 do 10 měsíců (v ČR tato kategorie neexistuje)
mladí psi - od 10 do 18 měsíců (zakázány jsou vaulty a flipy)
začátečníci - od 18 měsíců
open - od 18 měsíců

Pri väčších plemenách to asi neplatí, nie? Kvôli kĺbom. A u BOC sa to ráta podľa tohto, teda do tých 18 mesiacov, či ešte treba dlhšie počkať? Nerada by som malej ublížila.
Ten je šťasten, komu štítem je pověst a posvátné runy, kdo poznat dovede pokrytectví v mysli cizího muže.
Obrázok
Astrid Rauda
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 154
Bydlisko: Sereď

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Patrik253 » Pia 24.02.2012 14:16

Nessiak píše:hej Patrik máš pravdu. Tiež som pozerala množstvo videí a všimla som si, že hráči majú základ väčšinou rovnaký a tiež sa tým chciem riadiť, lebo podľa mňa sa jednoduchšie zlepšuje niečo, o čom už máš predstavu a máš to vymyslené, odskúšané a je už len na tebe, ako "muchy" zostavy vychytáš. Môžeš sa sústrediť na zlepšenie a nie na stále vymýšľanie niečoho nového.


Hej hej je to takto lepšie, lebo aj rozhodcovia ti povedia čo je zle v tej zostave alebo čo zlepšiť, ale ak si zas spravíš úplne inú, tak na 95% spravíš tie isté chyby aj tam... A hlavne sa poriadne zohráš so psom, ty už nebudeš počas zostaviť uvažovať čo kedy spraviť, ale budeš to mať tak zautomatizované, či ti to pri hudbe pôjde samo a pes tak isto, bude vedieť kde kedy má byť a aký disk kam pôjde bez nejakého väčšieho navádzania, či ukazovania a zostava bude postupne plynulá a bude to aj super vyzerať.


Astrid: Bez ohľadu na plemeno by pes min. prvý rok života nemal skákať nejaké veľké skoky, odporúča sa niekedy rok a pol, čiže tých 18 mesiacov :)
Patrik253
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 152
Bydlisko: Šaľa-Veča

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Astrid Rauda » Pia 24.02.2012 14:24

Aha, ok. Takže sa ten rok a pol budem asi sústreďovať na hody bez nej + nejaký ten DD a samozrejme poslunosť, zdokonaliť aport a tak :smile: A samozrejme sa budeme s diskom jašiť, ťahať, naháňať, nech nezabudne, že je to jej kamarát :yes:
Ten je šťasten, komu štítem je pověst a posvátné runy, kdo poznat dovede pokrytectví v mysli cizího muže.
Obrázok
Astrid Rauda
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 154
Bydlisko: Sereď

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Patrik253 » Pia 24.02.2012 15:11

Presne :) určite sa s ňou s diskom dostatočne hraj, ale nič netreba preháňať a kludne rolleruj. Samozrejme tie DD triky určite môžeš učiť :) rôzne otočky, či slalomy, do budúcna ti to nielen v DF len pomôže. Hody si určite trénuj, nech sa dovtedy aj ty naučíš plno super hodov a hlavne dobre :) Tvoja malá to veľmi ocení, keď sa jej budú ľahko chytať disky, vďaka dobrým hodom :)
Patrik253
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 152
Bydlisko: Šaľa-Veča

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Rehssi » Pia 24.02.2012 17:40

Skvelá téma, prispejem našimi postrehmi :smile:
Mne sa choreo zostavuje pomerne ľahko, pretože na to myslím už pri tréningu. Nemám snahu prejsť si vždy všetky cviky ktoré vieme, radšej si vyberiem len pár prvkov a s tými sa hrám. Skúšam ich na seba napájať a nie raz, prechody rôzne modifikujem, sledujem psa či mu je daná kombinácia príjemná a pôsobí harmonicky, dávam si pozor, aby som sa presúvala a samozrejme riešim kde vziať ďalšie disky.
Ešte netrénujeme dlho, no a na hrozne veľa vecí som nestihla prísť. Čo nám napríklad vôbec nejde je pekne vkomponovať overy. Už sa teším až konečne uschnú trávniky a môžeme sa do toho pustiť :smile:
Je dobré všimnúť si ako sa pes pri tom ktorom cviku zadýcha. Aspoň Loťucha keď je zadychčaná, tak má problém disk chytiť a tak sa veľmi dynamické veci (ako zemeguľu či passing) snažím prestriedať prácou na blízko. Tiež nemôžem tieto veci zaradiť úplne na koniec, lebo by to nemusela ubehať. Myslite na to, že po dvoch minútach na súťaži je pes mŕtvy ako po 20 minutovom hádzaní si doma za barákom.
Potom som prišla na to, že (keďže mám premotivovaného psa), musím začínať bez disku. Stačí panáčik, poklona, čokoľvek... Lotynku to aspoň ako tak vráti do reality z jej eufórie z toho, že sme prišli na veľkú prázdnu plochu s diskami.
Priznám sa že na Dogfeste sme improvizovali. Viem si rýchlo vymyslieť zostavu, ale vtedy som sa zaťala, že nič vymýšľať nebudem, stresovala som z mojich 7mich dogdancingových zostáv, a stačilo :heh: Ale na DD mi veľmi pomohlo mať do zbláznenia napočúvané pesničky a najbližšie to využijem aj pri DF. Žiadne, že vypočujem si skladbu 10 krát, ale 200 krát. Mala som to ako budík, aj zvonenie v mobile, niekoľko dní pred súťažou som si to dokola a dokola púšťala a lietala som po izbe s imaginárnym psom, v eletričke som si kreslila môj pohyb po ploche a krokové sekvencie na okno.
Myslím si, že prechádzanie si choreografie so psom je zbytočné. Zato psovod by mal vedieť aj o polnoci kam ísť, kam hodiť disk, aký povel dať psovi. Počas súťaže sa pokazí xy vecí, tak je hrozne fajn mať aspoň v niečom istotu.
Rehssi
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1032
Bydlisko: Bratislava

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Astrid Rauda » Sob 25.02.2012 11:58

Patrik253 píše:Presne :) určite sa s ňou s diskom dostatočne hraj, ale nič netreba preháňať a kludne rolleruj. Samozrejme tie DD triky určite môžeš učiť :) rôzne otočky, či slalomy, do budúcna ti to nielen v DF len pomôže. Hody si určite trénuj, nech sa dovtedy aj ty naučíš plno super hodov a hlavne dobre :) Tvoja malá to veľmi ocení, keď sa jej budú ľahko chytať disky, vďaka dobrým hodom :)

Mám doma knižku o DD, tak sa pomaly učíme. Sadni sme sa naučili po 2 minútach a za všetko vďačím slanine :lol: Chcem, aby skôr vedela také statické veci, ako je podávanie labiek, lahni, sadni, potom nejaké tie otočky, klaňačky a tak :smile: Dúfam, že jej to pôjde tak šikovne, ako so sadni...že slaninky urobí svoje :smile: A na rollery nezabudneme, jednoznačne.
BTW - ak by bol v okolí Serede nejaký DF seminár a mne to bude časovo vyhovovať (lebo som dosť vyťažený človek), tak určite dobehnem.
Ten je šťasten, komu štítem je pověst a posvátné runy, kdo poznat dovede pokrytectví v mysli cizího muže.
Obrázok
Astrid Rauda
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 154
Bydlisko: Sereď

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod maxim-zv » Sob 25.02.2012 21:26

Patrik253 prezraď s akou kombináciou prvkov si zabodoval na Wintercupe? :smile: (pre inšpiráciu)

Mám zoznam asi 15 skladieb a ani za svet z toho vybrať jednu na zostavu
:lol:
http://www.psickari-zv.net
Nie je dôležité chytiť disk ale neštekať do koní!
I believe in UFD - unindentified flyin dogs
------
KSZV - http://www.kszv.sk - moja práca, môj hrad :)
maxim-zv
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 168
Bydlisko: v paneláku :)

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Patrik253 » Ned 26.02.2012 23:44

No nemyslím si, že tá zostava bola ktovie ako víťazná, ale nakoniec nám úspech priniesla, určite že teraz už plánujem zostavu úplne inak, ale tak inšpirácia to pre niekoho môže byť :) Na začiatku sme vlastne spravili zo sedu(obaja sme sedeli a Begi mala na mojich stehnách predné packy) flip, následne išiel kratučký hod a 2 overy cez nohu, každý z inej strany. Potom som s ňou mal takú kombináciu prvkov, že mi najprv prešla medzi nohami, potom sme spravili obaja dve kompletné otočky, následne flip a kým ona chytala disk ja som si trošku zbehol dopredu a pripravil sa na vault cez chrbát. Opäť mi prešla pomedzi nohami a išli sme flip, potom sa mi odrazila od hrude za diskom a opäť flip. Potomto sme išli, tzv. multiple podľa USDDN. Begi spravila polootočku medzi nohy a vyhodil som jej rýchlo za sebou tri disky(prvý úplne pri mne, druhý taký klasicky stredne dlhý a posledný najdlhší). Potom sme tam ešte mali nejaký ten spoločný slalom a kombináciu overov a vaultov - najprv vault(bol to skôr over) s odrazom od podrážok, potom vault cez chrbát a over cez celé telo. No a na záver tradičná "zemegula", čiže 4 disky v stálom pohybe dookola. A ešte na konci vystalo nejako moc času tak nejaká improvizácia :lol: Čiže nič svetoborné, ale zas aspoň viem čo zlepšovať a na čom môžem stavať, uvidíme čo vymyslím do Kiricanu, ale chcel by som niečo fakt veľké :ha: proste nejakú šou :) tak uvidíme či sa dačo vydarí
Patrik253
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 152
Bydlisko: Šaľa-Veča

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Nessiak » Pon 27.02.2012 16:28

Paťo, normálne si to viem podľa toho tvojho opisu prwdstaviť :jop: Inak teším sa na vašu zostavu na Kiricane, budeme mocne fandiť, snáď tam nejaký slováci aj "zamútia vody" my budeme asi skôr do počtu, ako do poradia, keďže to budú naše úplne prvé preteky a ja budem v tak nekonečnom strese, že zabudnem celú zostavu :pac: :lol:
Nessiak
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 120
Bydlisko: Slovenský Grob

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Patrik253 » Pon 27.02.2012 18:13

Hej?? :lol: No nebolo to najhoršie zložené si myslím, ale dalo sa aj lepšie. No čo som sa pri nacvičovaní naučil je, že dať psovi cca v polke niekoľko dĺžok, keď nerobí triky len šprintuje za diskami ako napr. to multiple, míňanie v priamej línii a tá zemegula, je totálna blbosť... pretože potom na konci poriadne nevládze... lebo tak som mal pôvodne tú zostavu že proste tieto behačky a na konci, čiže okolo 1:30+ mala dva vaulty a overy... takže to som pri tréningu musel prerobiť a konečne som pri tom začal myslieť, lebo to proste pes nemá šancu ubehať, resp. ubehá ale na tie vaulty už bude hrozne zadýchaný a vyčerpaný
Patrik253
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 152
Bydlisko: Šaľa-Veča

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Sim » Pon 27.02.2012 20:09

a videjko nie je? :smile:
Sim
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 664

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Patrik253 » Uto 28.02.2012 15:21

bohužiaľ nieje :( chcel som veľmi, ale akosi tam nikto nenatáčal a mňa vôbec nenapadlo dať mame aspoň mobil nech to natočí...
Patrik253
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 152
Bydlisko: Šaľa-Veča

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Patrik253 » Uto 28.02.2012 23:47

maxim-zv píše:
Mám zoznam asi 15 skladieb a ani za svet z toho vybrať jednu na zostavu
:lol:


A nechce sa ti ten zoznam zverejniť?? :lol: Začínam byť pri hľadaní hudby dosť zúfalý, nič vhodného sa mi nedarí nájsť...
Patrik253
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 152
Bydlisko: Šaľa-Veča

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod maxim-zv » Str 29.02.2012 20:48

A nechce sa ti ten zoznam zverejniť?? :lol:

no pár kúskov vytiahnem: :lol:
1. miesto pre túto sezónu: Rise Against - Give it all - už si ju púšťam dookola a vyzerá to že niečo z toho (konečne) bude
na popredných miestach skončili:
Motorhead - Overkill
Linkin Park - Faint
ale pohrával som sa aj s:
Nine Inch Nails - Wish
Nine Inch Nails - Perfect Drug
zakopol som tiež o:
Nightwish - I wish I had an angel
Fear Factory - Archetype
Korn - Wake up hate
Korn - Got the life
Korn - Freak on the leash - veľmi silno som chcel lebo Korn je moja srdcovka :)
a tak ďalej... :lol:
http://www.psickari-zv.net
Nie je dôležité chytiť disk ale neštekať do koní!
I believe in UFD - unindentified flyin dogs
------
KSZV - http://www.kszv.sk - moja práca, môj hrad :)
maxim-zv
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 168
Bydlisko: v paneláku :)

Re: Dogfrisbee - zostava freestyle

Poslaťod Astrid Rauda » Str 29.02.2012 21:10

Mojím snom je jedného dňa vystupovať na toto:
1. Arkona - Kupala I Kostroma
2. Arkona - Stenka na stenku
3. Heidevolk - Nehalennia
4. Arkona - Yarilo
5. Slipknot - Wait and bleed

Offtopic: Mali by ste vidieť malú, ako sa pri tých pesničkách jaší :aaa: :aaa:
Ten je šťasten, komu štítem je pověst a posvátné runy, kdo poznat dovede pokrytectví v mysli cizího muže.
Obrázok
Astrid Rauda
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 154
Bydlisko: Sereď

PredchádzajúciĎalší

Späť na Dogfrisbee