Disky (taniere) - aké a kde ich kúpiť

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Betušik » Pon 12.04.2010 14:56

nie nie na sutaze zataial nie...ale tak casom sa uvidi :yes: :smile: zatial len tak aby sa pejsek vyblaznil kedze ma tak sraaaasne vela energie :heh: :aaa: este kuknem tam v obchode ake su taniere na vyber :lol: ....takze je to jedno ci kupim daky pre psa alebo taky pre ludi :otaznik: nebudu sa mu tie "ludske" tazsie chytat :otaznik: :nwm:
Obrázok
Betušik
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 841
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Sabča » Pon 12.04.2010 15:09

Rozhodne nekupuj frisbee pre ludi za ucelom hadzania ho psovi :nie: Mohol by si pri jeho chytani ublizit, tie ludske su vyrabane z tvrdsieho plastu ako tie psie. Mne disk mnoho krat roztal ruku ay do krvi, ked som ho zle chytila ( :lol: ), tak si predstav, co by to mohlo spravit psovi, ktory ho chyta do papulky....
Sabča
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 779
Bydlisko: Bratislava

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Betušik » Pon 12.04.2010 15:18

hej hej ved prave :ua: ale aj ten co som pozerala tam bol dost taky tvrdy..a tazky..ci by to uniesol vobec :nwm: pokukam ja etse ake tam maju :no:
Obrázok
Betušik
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 841
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Kikz » Pon 12.04.2010 15:55

Sabča píše:Rozhodne nekupuj frisbee pre ludi za ucelom hadzania ho psovi :nie: Mohol by si pri jeho chytani ublizit, tie ludske su vyrabane z tvrdsieho plastu ako tie psie. Mne disk mnoho krat roztal ruku ay do krvi, ked som ho zle chytila ( :lol: ), tak si predstav, co by to mohlo spravit psovi, ktory ho chyta do papulky....



Sabči, kedysi dávno som u nás v Petshope (!!) kúpila dva rôzne disky, na jednom bola akási zooshop značka, na tom druhom nič, ale predavačka povedala, že sú to disky určené pre zvieratá.
Pak som v obyčajnom hračkárstve ten druhý bez zooznačky našla :oo: a už sa Corimu nejeden krát z takých podarilo dorezať si jazyk.
Tie Hero sú úplne iného materiálu, neštiepia sa a majú zaoblené hrany, tam to čo som mala sa s týmito nedá ani porovnať :oo: Zaujímalo by ma, prečo niečo také predávaju v petshope, keď je to vlasnte určené pre ľudí :oo:
Kikz
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1761
Bydlisko: Bratislava

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Wickyy & Classy » Pon 12.04.2010 18:03

áno pre ľudí určite nekupuj za účelom pre psa. Tie pre psy nie len, že sú zaoblené...ako cori písala, ale dajú sa ošmirglovať, čiže ak ti tam zostane nejaký kúsanec, tak ho jednoducho prešmirgluješ a je ako nový.

lucy: jasné, že ideme :aaa:

Zaujímalo by ma, prečo niečo také predávaju v petshope, keď je to vlasnte určené pre ľudí :oo:

pretože vo väčšine sú kupujúci informovanejší o tovare ako predávajúci. A to čisto hovorí o tom, čo je to za obchod :no: :pac:
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Natalia a Biff » Uto 13.04.2010 10:22

wicky a classy : podľa mňa hlavne u psíka začiatočníka môže zlý tanier, respektíve z blbého materiálu, prípadne aj zlá technika hádzania psa odradiť od behania či skákania za tanierom. látkový môžeš hodiť silno a stačí trošku vetríka a prudko zmení smer, čo psovi znemožní ho chytiť. Myslím, že u mladých psíkov a začiatočníkov je to nevhodné, jednak takéto prudké otáčanie nie je dobré pre chrbticu a na druhej strane sa môže stať, že po niekoľkých takýchto neúspešných chyteniach to psa prestane baviť. zlými technickými návykmi som myslela napr. zlú techniku skoku, vysielanie vpred, pes pri prudkých zmenách dráhy letu taniera nebude vedieť tanier správne uchopiť, nebude si vedieť načasovať výskok atď. samozrejme ak chcem frisbee robiť len pre zábavu, tak kľudne i ten látkový môže byť, ale ak chcem robiť súťažne, potom jednoznačne od začiatku používať správne taniere a samozrejme naučiť sa ich aj hádzať, lebo môžem mať sebelepší tanier, ak ho neviem správne hodiť je to tiež nanič ako keď je tanier látkový a lieta kade tade.
Life is better with a Border Collie
Natalia a Biff
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1200
Bydlisko: Levoča

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Wickyy & Classy » Uto 13.04.2010 13:11

má to nevýhodu v tom, že pes robí nebezpečné pohyby, ale to aj vo freestyle :no: . Ale u takýchto psov ti zlá technika nenastane, pretože ak psovod vie, čo robí, nezničí si psa hneď pri prvom tréningu. Najprv psovi ukáže, čo je tanier, čo s ním má robiť, že je to hra, aport. Čiže to musí mať príjemný dojem- materiál, tvar, zážitok, radosť, a nie svalovica s preháňania alebo zlomené väzy.
Až neskôr, že tanier lieta, že pre tanier sa skáče tak, že dopadnem na všetky 4 ...Nestretla som sa so psom začiatočníkom, ktorému by sa hádzali náročné hody. Psy začiatočníci sa proste len zoznamujú s tanierom, naťahujú sa s ním, hrajú sa, hádže sa im o zem. Mladé ani začiatočnícke psy sa nezvyknú od začiatkov zaťažovať skokmi ani ničím podobným :nwm: . Technika skoku...neučí sa hneď...ak je pes dostatočne pripravený a vyvinutý na skákanie, buď mu to ide alebo sa mu to ukáže. Je na to veľa spôsobov..."technika" hodu sa najprv trénuje tak, že pes chytá tanier z ruky, málokedy, že hrrrr hodím tanier a predstavujem si, že pes vyskočí po tanier ako fialová krava z Milky :ha: . Vysielanie vpred príde časom, keď sú zvládnuté základy a pes si to natoľko osvojí, že to začne robiť sám... :nwm: . Ja nehovorím, že po celý život sa budem naťahovať s látkovým diskom, ale na tú prvú časť ako je motivácia a zoznamovanie s frisbee, v tom zmysle, ak to pes nevidel, čo to je, a nie hneď ako sa to chytá, ako mám po to vyskočiť, predvídať.
Môžem použiť hneď súťažné disky, ale o to viac riskujem psí nezáujem.
Wickyy & Classy
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1841

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Basha » Uto 13.04.2010 14:31

Ja suhlasim s Wickyy, ze na ten zaciatok a UPLNE PRVE ZOZNAMOVANIE, alebo skor navykanie psa na tvar typu disku moze byt latkovy disk (aj ked to ani nie je disk, len napodobenina hracka obycajna) ok. Aj my sme mali jeden tanier latkovy ked bol krpec maly. To ze s nim budem trenovat odmalicka so speci taniermi vobec podla mna nemusi byt. Ono to ma cas, skakat psovi staci zacat kludne po roku, nic sa nestane ak zacne v dvoch - samozrejme postupne a neocakavat to hned. To ze existuje kategoria pre mladych psov od 10 mesiacov podla mna nic neznamena. Su aj extra nadane psy s majitelmi, ktori to s nimi vedia a taki budu lepsi do roka ako niektore dvojice po 4 rokoch treningu...
Pre mna je hlavny vyznam vyuzitia normal diskov v tom, ze stena/mlady pes sa zoznami s materialom z akeho su disky vyrobene - a vacsina psov sa s tym zoznami jednoduchsie v stenacom/mladom veku ako v dospelosti. Samozrejme, ze aj v dospelosti je to mozne, len si myslim, ze je byva vacsinou jednoduchsie skorej.
Dolezity je vzdy majitel a jeho vedomosti o tom akeho ma psa, aky je stary, ake su jeho schopnosti, ake schopnosti ma samozrejme psovod, teda ako vie hodit a ako si ovlada psa atd. Aj normalne sutazne predsa prudko zmenia smer ked je zly vietor, ono VZDY je riziko poranenia sa. Kazdy normalny majitel sa ho bude snazit eliminovat to poranenie, ale vylucit sa jednoducho NEDA.
BTW kazdy kto robi frisbee na urovni ho podla mna robi hlavne pre zabavu, o vyslovenom sutazeni som este zatial nepocula a ani necitala a nerada by som sa dostala do sfery spravit daco za kazdu cenu len kvoli sutazi :ua:
"život se nepočítá na množství nádechů a výdechů, ale na chvíle, které berou dech!"
Basha
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2063
Bydlisko: Bratislava

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Natalia a Biff » Uto 13.04.2010 16:21

bezpečnosť je na prvom mieste, či frisbee robíme športovo, alebo len pre zábavu a ja osobne by som do jedného roku vôbec so psíkom skoky nerobila, maximálne naťahovanie, možno také mini podskoky, roll, ale ten nespravíš s látkovým tanierom napríklad. látkový je dobrý len na to naťahovanie a ak neskôr chceme použiť normálny frisbee tanier, opäť musíme psíka na neho privyknúť, zoznámiť ho s ním, takže vlastne sme opäť na začiatku, čiže myslím si, že je lepšie rovno začať s originálnymi frisbee taniermi, ktoré sú aj pre šteniatka, sú mäkšie a príjemné. samozrejme to je ale iba môj pohľad a je len na majiteľovi s akým tanierom začne, ani tie látkové nie sú úplne nezmyselné, dá sa s nimi naťahovať, ale ak sa chcem venovať frisbee serióznejšie tak by som skôr volila originál taniere.
Life is better with a Border Collie
Natalia a Biff
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1200
Bydlisko: Levoča

Re: Dogfrisbee

Poslaťod tera » Uto 13.04.2010 16:30

dakujem za názory, Toby má 2,5 roka a skáče ako opica :smile: takže sme tak rekreačne chceli začať :yes:
tera
Big Dog
 
Príspevky: 1916
Bydlisko: Horná Streda

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Betušik » Sob 08.05.2010 20:36

no tak ja som bola na poli aj s kamoskou a ona ma latkovy tanier...tento :vpravo:
Obrázok
a ked som mu hadzala ten moj moc ho chytat nechcel ...chytil ho asi 2x ale ten latkovy v pohode zobral...
Obrázok ( ale nechytil ho vo vzduchu len tak zo zeme ale aj to je pokrok :smile: )
takmu asi pojdem kupit predavaju ho tu v chovprodukte za 2,10 :yes: a myslite ze ked sa nauci chytat ten tak bude chytat aj ten gumeny :otaznik:
Obrázok
Betušik
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 841
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Basha » Sob 08.05.2010 20:47

Taky isty mal Ballad ako stena :lol: myslim, ze je to lepsie ako nic, ze chyti aspon zo zeme. Ci ti potom bude chytat aj ten gumenny neviem, ale za pokus to urcite stoji :jop: mozno ziska doveru k veciam "podobneho tvaru" ked sa rozbehne a mozno mu ten gumenny bude vadit aj tak. Inak neviem veru ci tento latkovy tanier nema lepsie "pseudoletove" vlastnosti ako ten gumenny :lol:
"život se nepočítá na množství nádechů a výdechů, ale na chvíle, které berou dech!"
Basha
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2063
Bydlisko: Bratislava

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Betušik » Sob 08.05.2010 20:55

a tak podla mna sa nauci chytat aj ten gumenny minule ho nechytil vobec do papule a dnes 2 krat :joint: :heh: ale ten latkovy nevyzera byt taky odolny..alebo kvalitny ci ako to mam nazvat lebo kamoske ho Riky zobral len na chvylu z uz tam bolo vidiet jak to dokusal :ach: :lol: ale potom to tam uz bolo vidiet iba trochu :angel: tak ona vravela ze aj jej ked to vzala prvy krat tak tam bolo vidiet kusance a potom to zmizlo...ale tak mozno to bolo tym ze ona ( jej fenka ) ten tanier zobrala a niesla a Riky s tym lietal ako sialeny kusal ho a ktovie co este :pac: :heh:
a ty mas aky ?
Obrázok
Betušik
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 841
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Basha » Sob 08.05.2010 21:10

Ja mam rozne :smile: Dnes som bola hadzat s
http://www.dogshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=185
Tieto disky, su ale tvrdsie, su takpovediac pre psov, ktori 100% doveruju diskom, perfektne lietaju, su vlastne urcene na zavody. Ale mam aj jeden superodolny (vydrzal aj zakus bulicky :joint: )
http://www.dogshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=345
Potom taka klasika, co su celkom dobre na zaciatok a nie su ani moc drahe (ale nevydrza tolko co Hero Xtra):
http://www.dogshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=184
Dnes sme boli chvilu s Lindchen a Arisom pohadzat - tak Aris je taky, ze moje Hero Xtra nechyta, nepaci sa mu material. Dnes som mu doniesla takyto makksi:
http://www.dogshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=266
a ten sa mu celkom pacil podla mna, s tymto sa celkom na rekreacne frisbee a dake celkom efektivne vecicky bude dat s nim popracovat :no:
"život se nepočítá na množství nádechů a výdechů, ale na chvíle, které berou dech!"
Basha
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2063
Bydlisko: Bratislava

Re: Dogfrisbee

Poslaťod Betušik » Sob 08.05.2010 21:16

takze ty mas v podstate vsetky plastove ze ? ja som plastove v obchodoch moc nevidela...teda u nas nie :ua: ale podla mna by nechytal ani tie :pac: hadam ked sa to nauci spravne chytat bude mu jedno co mu hadzem :smile: :lol:
Obrázok
Betušik
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 841
Bydlisko: Banská Bystrica

PredchádzajúciĎalší

Späť na Dogfrisbee