Aljašský malamut

Aljašský malamut

Poslaťod Bakino » Štv 30.12.2010 10:36

Zdravím Marco,

Môj problém je trošku odlišný. Ja sa potrebujem spýtať, čo so psom, ktorý je strašne preberavý? Chcem ho mať na granulách už len z toho dôvodu, že som strašne pracovne vyťažený a rodina nevie barfovať ani nechce. Je to Aljašský malamut psík, 11 mesačný, cca 45 kilový. Je to problém starý asi 2-3 mesiace. Predtým žral parádne, hlavne granulky s vývarom, niekedy surové hovädzie, jazyk, pečeň, čisté mäso. Ale len niekedy. Nebol absolútne žiaden problém, žrával takto bežne. Len zrazu pred 2-3 mesiacmi prestal žrať, žerie len sporadicky, akoby len na prežitie. Bojím sa hlavne o výživu kĺbov, pretože je stále vo vývoji. Psychický problém to nemôže byť, pretože psík má výbeh 1000x200 metrov, keď chce je s rodinou vovnútry strašne hravý, milovaný celou rodinou, poslušný, každý večer s ním chodím behať, ešte som nespravil výnimku, sem tam väčšia túra. Mmt. je na RC pre obrie plemená. Tie žrával vždy, teraz vôbec. Surové nechce vôbec, varené povyberá len čisté mäso, alebo pečeň, kostí sa nechytne. Keď obedujeme, tak nás ide zožrať a zo stola by zožral všetko čo jeme my. Hlavne keď niekomu uvidí v rukách niečo sladké, tak mu nedá pokoja. Pritom mu sladké nedávame vôbec. Max. piškótu pri učení povelov. Poraď prosím, skúšal som mu nedávať nič asi týždeň len granule 3x denne, dal som mu misku na 30min., potom som mu ju zobral a takto som to opakoval, namočené, nenamočené, stále nič... som zúfalý, nemám sa koho spýtať. Neviem či to sem vôbec patrí. Snažím sa všetko... potrebujem odborný názor, ale nie skorumpovaného veta :au: . Ďakujem za všetky rady
Bakino
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9

Re: Marco Varhol - Fanclub (konkrétne otázky)

Poslaťod katkariinka » Štv 30.12.2010 14:52

Bakino,
skus sa poradit v teme plemena, resp. v teme Severania. Viaceri tu maju nezravcov, mozno poradia, alebo ta aspon utesia, ze je to u tohto plemena bezne. :no:
A nenapisal si, ake granule psik zral doteraz, prip co ste este skusali.
Nazory vyjadrene v prispevkoch vychadzaju z mojich skusenosti s vlastnymi psami a zo studia literatury. Nemam zlozene ziadne skusky. Som uplny laik. Kazda rada je bez zaruky a pouzitie na vlastne riziko. Ak mate pochybnosti, vyhladajte odbornu pomoc.
katkariinka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3567
Bydlisko: Žilina

Re: Marco Varhol - Fanclub (konkrétne otázky)

Poslaťod Marco Varhol » Štv 30.12.2010 15:00

Bakino u tohoto plemena to moze byt vazny problem kedze je vo vyvoji. Toto plemeno je specificke tym ze vyzaduje vyssie davky zakladnych mineralov ako je u inych plemien. Zaroven je dobre mu prisposobit stravu co najviac vyhovujucu. Kedze je to silny ryziar mala by ryza tvorit zaklad stravy. Na rozdiel od inych plemien miluje ryby. A na druhej strane mu nevyhovuje zlta kukurica v strave. RC obsahuje sojovy olej co je pre toto plemeno nevhodna zlozka. Vyborne je mu dodavat do stravy lososovy olej ten zvysi zravost a zmeni aroma stravy.
Pozrel by som sa na stenacie large krmiva ryba rice, lamb rice, rabbit rice... + lososovy olej + chondroprotektiva.
Od stola mu daval len kvalitne konzervy Shiny dog, Applaws... tie rybacie mozno s tym ze si to otvoris pred seba ze to budes jest Ty. Je to vsak tak dobre ze som par krat aj ja krevety vyjedol kym to dostal moj pes. :-)
Chce to trpezlivost a sledovat ci niekto z rodiny ho tajne neprikrmuje pochutinami.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Marco Varhol - Fanclub (konkrétne otázky)

Poslaťod bbtina » Štv 30.12.2010 16:01

Bakino a tu nasleduje náš obúbený Fish and Rice-Trainer Fitness :-)))))))))))))))))))))
bbtina
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 86
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Marco Varhol - Fanclub (konkrétne otázky)

Poslaťod Bakino » Pon 03.01.2011 9:22

Díky za skvelé rady, toto som potreboval :)... hlavne ten lososový olej vyskúšať... inak ale ten môj je asi trošku vedľa, pretože ryby moc nemusí... :D... ani konzervu ani čerstvú, dokonca ani lososa, ale možno sa už umúdril :)... vyskúšam, napíšem recenziu

PS: Pls nemá mi niekto predať tak 2-3 kilá tých trainerov? rabbit a fish pre maxi plemená, bo som kupoval už toľko druhov granúl a nikde nie sú skúšadlá, takže asi tak... keby niekto mal, tak budem vďačný... Ďakujem :poklona:
Bakino
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9

Re: Marco Varhol - Fanclub (konkrétne otázky)

Poslaťod Marian134 » Str 18.01.2012 20:23

Chcem sa opytať ake granule pre aljašskeho malamuta ? je to štena ma 6 mesiacov a je dost hrava a ma veľku aktivitu skoro cely den sniekym beha lebo je nás doma dost a kazdy si sanu najde cas na hranie =) tak sa chcem opytat ake granule by boli najlepsie ?
Marian134
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 34

Re: Marco Varhol - Fanclub (konkrétne otázky)

Poslaťod Marco Varhol » Str 18.01.2012 22:40

Ryby ryby a este raz ryby v kombinacii s ryzou. Druhy druh masa je jahnacie opat s ryzou.
Specialistov na rybacie krmiva mas Forza 10 alebo Fish4dogs a dalsie krmiva s lososom a s ryzou. Krmiva s kukuricou nedavaj.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham


Späť na Výživové nároky podľa plemien