BARF a mačky

Sem píšte všetko ohľadne surovej stravy.

Re: BARF a mačky

Poslaťod monika_knv » Sob 07.01.2012 8:35

nase macky v pohode zjedia kosticky - davam im len surove kuracie krky, to lahko schrumu. viac ma trapi, ze ich neviem presvedcit na surove maso...teda nasmu kocurovi to je jedno, ale micka obcas zje a obcas nie. mlete kuracie nechcu vobec ani jeden, ale tie krky si daju. davam im bordy kocky hovadzie a hov.-morcacie, ale niekedy sa toho micka ani nedotkne a radsej bude hladna. potom musim dat konzervu, cize my kombinujeme konzervy, kuracie krky a mlete hovadzie...ziadne prilohy a pripravky navyse nedostavaju.
monika_knv
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 124
Bydlisko: Košice

Re: BARF a mačky

Poslaťod miusiatko » Sob 07.01.2012 14:11

Bordy kocky nezjedia ani moje mačky. Dostávajú normálne pekné celé mäso, celé ryby a nie je problém. Až na výnimky, napr. jeden kocúr nedá do huby bravčové, ďalšia mačka rybu, ale morčacie, kuracie a hlavne hovädzie je veľmi obľúbené.
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 884
Bydlisko: Bratislava

Re: BARF a mačky

Poslaťod angela0071 » Sob 07.01.2012 20:32

miusiatko píše:macka je masozravec a kosti zje bez problemov. Samozrejme tie hydinove, bravcove ani hovadzie nema sancu ani rozhryzt (aj ked moj kocur sa o to dnes pokusal :lol: ).
Macky maju nizsie naroky na kosti, potrebuju viac svaloviny kvoli taurinu, ako psy, ale aj kosti.

no my nedavame kosti uz len koli tomu ze dostal zapal hrubeho čreva

Mne veterinari uz tiez povedali vselico, napr. ze jedine dobre krmenie je RC :heh:


no co sa tyka tych veterinarov, nam chovatelka od ktorej mame psa vravela ze nemame vsetkemu verit čo povie veterinar, lebo nie vzdy maju pravdu,lebo niekedy ty vetovia nukaju aj take veci ktore psovi alebo macke ani nepomozu, nam tiez veterinarka este v senci furt ponukala nejake granule pre kocura myslim ze to tiez boli RC, royalom by som urcite nekrmila aj ked je to vraj perfektne krmivo, aj ked mam nasho mačiaka rada ale jemu staci obyč. darling alebo whiskas, u psa je to inak,
angela0071
Šteniatko
 
Príspevky: 62

Re: BARF a mačky

Poslaťod zuzka:) » Sob 07.01.2012 20:36

prečo mačke stačia horšie granule ako psovi?
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: BARF a mačky

Poslaťod miusiatko » Sob 07.01.2012 22:45

som zvedavá, čo povieš za pár rokov, keď milovanému mačiakovi začnú odchádzať obličky a minimálne aj zuby. Darling a Whiskas je krmivo možno tak pre sliepky, nie pre mäsožravce :pac:
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 884
Bydlisko: Bratislava

Re: BARF a mačky

Poslaťod AlicaGGG » Sob 07.01.2012 23:14

zuzka:) píše:prečo mačke stačia horšie granule ako psovi?

zeby preto, ze macka je "len" macka? :ua:
AlicaGGG
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3765
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: BARF a mačky

Poslaťod monika_knv » Ned 08.01.2012 10:01

presne, macka je stale akosi "podcenovana". vacsina ludi nevenuje zdaleka tolko starostlivosti a pozornosti macke ako psovi. macka si sama ulovi, macka sa sama vylieci, atd. je pravda, ze ani ja sa nestrachujem tolko o nasho kocura, ktory sa tula cele dni...keby to bol moj pes, tak sa asi zblaznim od strachu (cerstva skusenost so zabehnutym psikom, ktoreho sme doma opatrovali - ale dobre to dopadlo :smile: ). a musim povedat, ze ked som si nastudovala co-to o strave, tak som hned presviedcala nasich, aby sme s yagom (nasim NO) presli na surove a preslo to. zacali uz aj respektovat, ze mu nesmu hadzat kadeco, co im napadne. ale pri mackach sa akosi nevedia prevychovat. kedze micky nechcu velmi papat to iste masko, co dostava pes (okrem kuracich krkov), tak maju smolu, pretoze ine im nasi nekupia a musia papat lacne konzervy a aj granule. dokonca im davaju maso, kosticky a koze z obeda, co som im uz stokrat zakazala. co predsa nemoze yago, mozu zjest macky :pac: ale snazim sa im davat to, co som spominala - kuracie krky, mlete hovadzie od bordy, podstrkujem im to zakazdym, ale nie vzdy to aj zjedia. plus vzdy nejake kusky z yagovej vecere, lebo ani on nema stale bordy kocky (rybky, vnutornosti, a pod.). takze maju taky mix...asi to nie je najlepsie, ale dufam, ze je to len take prechodne obdobie...
monika_knv
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 124
Bydlisko: Košice

Re: BARF a mačky

Poslaťod Bad » Ned 08.01.2012 10:34

Kočky jsou velice citlivé na dobré maso - musí být čerstvé, bez zápachu, moje mi třeba odmítnou i čerstvé maso, pokud v obchodě leželo vedle ledvinek :ha: . Takže mleté krmné, ve kterém je ??? stáří neznámého, s velkou pravděpodobností žrát opravdu nebudou.
Co se týká granulí - matně tuším, že zrovna kočičí RC patří k těm lepším (na rozdíl od psích).
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5691

Re: BARF a mačky

Poslaťod monika_knv » Ned 08.01.2012 11:42

ked dam nasej micke kusok cerstveho maska - ako napr, dnes rano, ked mamka chystala kurca, tak ona sa s tym len hra, vyvala to vo vsetkom moznom a ide prec. cize by som jej aj tak asi musela mliet, pripadne trhat na uplne malicke kusky.
co sa tyka RC, mali sme doma trocha tychto granul a nase macky sa za tym isli potrhat! granule tvrdosijne odmietaju, zjedia, len ked nic ine nemame (len vtedy im ich davam) a su fakt hladne. mala som ich odlozene na linke a vyskocili hore, roztrhali sacok a spokojne sa krmili a to uz dostali najest predtym. eminent im tiez celkom chutili, ale to nie je bohvieaka kvalita. aj som rozmyslala, ze im budem kupovat RC, ked su take vyberave, ale zas ten isty problem - mackam naco???? stravu financuju rodicia, u psa by si dali povedat, ale mackam nic take podla nich netreba, predsa na dedine mali stale vela maciek a takto ich nekrmili, len zbytkami :nwm: taky argument zboznujem :pac:
monika_knv
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 124
Bydlisko: Košice

Re: BARF a mačky

Poslaťod miusiatko » Ned 08.01.2012 11:55

Offtopic: RC pre mačky sú rovnaký bordel ako RC pre psy. Keď sa s mäsom mačka hrala, nebola hladná. U nás po večeri začnú poletovať zbytky jedla, lebo už sú sýti a je na čase sa hrať :lol:
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 884
Bydlisko: Bratislava

Re: BARF a mačky

Poslaťod monika_knv » Ned 08.01.2012 13:30

ona sa hrava s jedlom, aj ked hladna je. nedostala pred tym nic ine a hned, ako som jej dala konzervu, vsetko zjedla. ona sa hra so vsetkym, co je trosku vacsie. asi je leniva to hryzt.
monika_knv
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 124
Bydlisko: Košice

Re: BARF a mačky

Poslaťod Rehssi » Ned 08.01.2012 14:51

mladší kocúrik mäso kultivovane spapá z dosky, kde sa krája mäso len pre neho (v našej dosky na krájanie nechce nič :nwm: ) zato starší sa nenaje, kým sa s kusom mäsa nepohrá. Až ho prekotúľa na dva krát cez celý byt, potom ho s chuťou spapá. Zbožňujem mačacie rituály :heh:
Mačací RC je naozaj pochybný ako ten psí. A ja ho musím kupovať :plac: Basilko ich musí mať non stop v miske, inak je zle, bolí ho bruško.
Rehssi
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1032
Bydlisko: Bratislava

Re: BARF a mačky

Poslaťod Meissa » Ned 08.01.2012 23:19

Moje baby presli na barf skoro hned ako som si ich doniesla domov .. trochu zosokovane ale vrhali sa hned na to :lol:
Priatel robi vo fabrike na maso, takze mam staly prisun hovadzieho a ovcieho, to im davam na kocky aby to museli aspon raz prehryznut este. Nemaju s tym problem, aj ked minule obe sa tam s jednou kockou natahovali asi 5 minut a potom to vzdali :ach: neviem ci to bolo ine maso alebo co, tak som im to dala na mensie a uz spapali :yes: Kazde maso vzdy na dva dni premrazim. Potom kuracie kridelko, ktore ohlodaju do posledneho kusocka, sem tam aj chrupavky pojedia .. kosti este nie .. maju necely polrok, tak hadam neskor aj to. Nahradzam to sem tam podrvenou skrupinou. A este rybacie konzervy .. za tymi si idu tiez nohy polamat :lol:

To pohadzovanie jedlom .. konkretne kuracou nozkou .. to som postrehla len par krat .. a to vtedy ked som im dala jest skor ako boli zvyknute .. cize este neboli hladne. Inak hned vrhaju papulky do misiek .. akoby som ich zachranila v poslednej sekunde :pac:
Nestalo sa mi, ze by nieco odmietli alebo nezjedli .. jedine ak v ten den Kory vracala .. lebo pojedla cosi "ludske" z kuchynskej linky :pac: Tak necudo ze nemala chut trubka .. este sa tak na mna pozrela, ze juj ako by som si dala ale zle mi jeeeee joooj :heh:
Granule mam len tak pre pripad, od Puriny One, ani neviem ci su dobre, ale tie im dava len priatel rano, lebo chodi skor do prace a ranajky dostavaju az odo mna o siedmej, tak aby bol aj on kamarat, tak im hodi par cukrikov :ach: Zakazala som mu to, ze vobec nechcem davat granule, no aj tak im potajme dava .. sak ako inak :ach:

A porcie .. no neviem. Teraz dostavaju rano asi 80g a vecer 90g a sem tam este pred spanim malu konzervu rybiek napoly. A stale mam pocit ze su hladne a len co sa objavim v kuchyni tak su mi za patami :smile: Chude nie su .. ani tucne .. zda sa mi to v pohode, srst krasna leskla, energie habadej, sak su to este deti, tak to nestiham sledovat ako sa nahanaju :ahoj:
Tak hadam som to zvladla v pohode a nezabijem si moje prve macky :king:
..a co sa tyka tych "vajec", tak dufam, ze vidite, ze su len zraloky.. (Mackie)
Meissa
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5

Re: BARF a mačky

Poslaťod angela0071 » Sob 14.01.2012 20:00

miusiatko píše:som zvedavá, čo povieš za pár rokov, keď milovanému mačiakovi začnú odchádzať obličky a minimálne aj zuby. Darling a Whiskas je krmivo možno tak pre sliepky, nie pre mäsožravce :pac:


ja osobne by som mu velmi rada dala nieco ine, akurat ze ja nezarabam, a nasi radsej kocurovi kupuju taketo granule a na otazku preco mu nekupis tiez ProPlan alebo ine granule, odpovedali, ze oni mu take granule drahe kupovat nebudu, ze je to obycajny poulicny kocur a je mu to staci, ale ked niesu doma tak mu dam aj surove aj psovi, ja im to nevyhovorim,
zajtra ideme robit polievku a dame aj kuracie chrbty, skor nez ich hodi moja mamus do polievky jeden aj dva si cmajznem a dam aj maciakovi pokial mu to psica pazrava nezozerie :lol:
angela0071
Šteniatko
 
Príspevky: 62

Re: BARF a mačky

Poslaťod mimake » Uto 07.02.2012 11:50

Mám 1 mačku,1 vykastrovaného kocúra a dvoch psov. Donedávna u nás bývala manželova sestra aj s jej mačkou. Kým ona neprišla dávala som mačkám surové tak ako aj psom + sem tam nejaké granulky ale len velmi málo. Akonáhle k nám prišla druhá mačka začali velké boje. Zakaždým ked som im dala surové mäso tak sa tie dve pobili, ale ked som im dala granule kludne si papkali aj z jednej misky. Neviem či to s tým má niečo spoločné, ale bolo to velmi zaujímavé. Takže na ten čas čo u nás bola sme museli prejsť čisto len na granulky a bol pokoj. Teraz sestra odišla a sme opäť aj u mačkách na surovom všetci sa velmi tešíme :smile:
mimake
Okoloidúci
 
Príspevky: 18

PredchádzajúciĎalší

Späť na Surová strava